reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tez tarczyce zostawiam na po porodzie, bo i tak nic sie nie da zrobic poza kontrola tsh i ft3 i ft4.Wiesz jak to jest jak czlowiek ma za duzo czasu to wszystko analizuje w w ta i spowrotem.
Boze jakie nudy jak maz w pracy, nie mam sie na kogo zliscic za balagan :)
Dzis musialam sama rozwiesic pranie bo by sie kisilo w pralce do wieczora, normalnie straszny wyczyn to byl dla mnie po tym lezeniu, umenczylam sie jakbym hektar pola przekopala lopata.
Za to pogoda sie cudowna zrobila to znaczy nie na pranie, ale dla mnie bo pada i jest dosc chodno i przynajmniej sie nie topie jak caly poprzedni tydzien, jaka ulga.

reklama
Dzięki dziewczyny za rady jak wstawać. Jutro na 17:40 mam kontrolę i usg. Dowiem się ile nasza dzidzia waży. Ja planowałam do końca 34 tygodnia uważać bardzo na siebie a zacząć wiecej się ruszać po skończonym 34 także juz niedługo. Oby Bóg mi dał dotrwać bo wariuję. Ja juz zaczynam myśleć o porodzie i zaczynam się bać wszystkiego

Jestem w 33 skończonym tygodniu ciąży

Chciałam Wam jeszcze bardzo polecić leżaczek babybjorn. Moje dwie kolezanki mają i juz od urodzenia używały aż do nawet 3 lat. W pierwszym roku bardzo leżaczek jest pomocny. Maluchy je uwielbiają
1470746679-teqv22.jpeg

Jestem w 33 skończonym tygodniu ciąży

Marluna ja jestem na wychowawczym. Wiadome, że na początku było ciężko psychicznie, bo prawda jest taka, że mąż to w pracy odpoczywa, a matka nie ma kiedy. Ale ja pamiętam, że od wczesnego dzieciństwa chodziłam do przedszkola. Nienawidziłam tego. Chorowałam też co chwile. Teraz nie wyobrażalam sobie dać Zuzi do żłobka. To po prostu nie dla mnie. Jestem strasznie antyżłobkowa, a zaufać obcej babie to mi też trudno, więc zostałam w domu. Najgorzej te pierwsze 2 lata, a teraz to byłoby super gdyby nie kolejna ciąża, bo wszystko od nowa. Od września za rok planuje dać Zuzie do przedszkola (będzie mieć 3 i pol roku) pewnie z bąblem będę wychowawczym, póki on też do przedszkola nie pójdzie, chyba, że sytuacja nas zmusi do podjęcia innych kroków.

HappyMum Gratulacje! Dużo zdrowia Wam życzę.

Ja dziś zamykam 27 tygodni i pewnie z 1kg do przodu już jestem [emoji6]

Baaaasia ja jakoś za tą firmą nie przepadam, bo robią strasznie niezdrowe nosidła dla dzieci i w sumie byłabym sie, że leżaczek też taki zrobiony bardziej z myślą o nabiciu kasy firmie niż zadbanie o zdrowie dziecka. Musiałabym pooglądać na żywo.

Jestem w 27 tygodniu ciąży

Basiu powiem Ci ze ja choć to dopiero 27 i 3 dni zaczynam myśleć i porodzie i cc bo u mnie to już wiadomo aż włosy jeża mi się na karku że strachu u mnie w 2 ciąży znieczulenie w trakcie cc zaraz na samym początku przestało działać i wyciągli mi dziecko na żywca potem mnie uspili miałam problem z wybudzeniem i oddychaniem strasznie się boję gdy o tym pomyśle. Ale nie mam wyjścia dziecko weszło to i musi jakoś wyjąć

AsiekD ja akurat rozmawiałam wczoraj z kuzynką na podobny temat. Mowie ze poród to dla mnie abstrakcja i mam nadzieję, że może dziecko sie teleportuje stamtąd prosto do łóżeczka.

Jestem w 27 tygodniu ciąży

reklama
Do góry