reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Marluna jesteś super kobietą choć cie nie znam bardzo cie lubię :) zresztą pozostałe koleżanki w równym stopniu tak samo. Marluna jasne że na dziecko nigdy nie jest odpowiedni moment zawsze są czynniki które nam dają jakieś ale. Podjęłaś najlepsza decyzję w swoim życiu będziesz miała dwie cudowne córeczki. Pamiętaj każdy jest Panem swojego losu i to od nas zależy jak to życie będzie wyglądało. Będzie wszystko dobrze zobaczysz. :D

HappyMum gratulacje rowniez, duzo zdrowka tobie i maluszkowi, niech bobasek zdrowo rosnie.
Asiek dziekuje, rowniez uwazam, ze jestes sympatyczna osoba, jak pozostale dziewczyny na forum rowniez.

Happy mum
Gratulacje bardzo się ciesze masz już wszystko za sobą
Pozdrów maleńkie bobaski od wirtualnej cioci.
Daj znać co u was
Ja też lubię wszystkie dziewczyny z tego forum

Gratulacje dla mamusi.
Ja do swojej pracy nie wroce, bo sama zastępowalam kogos. Planuje jednak znalezć inné dziecko i zajac się dwòjka u siebie, lub u kogos. Majatku nie ma ale zawsze to cos. A planowalam sttudia, tak de jesli sie zdecyduje to swiat stable na glowie

Dzieczyny co do przybierania na wadze jak jest u was?
Wiem ze temat juz byl jakis czas temu.
Moja waga z 53/54 kilo przytylam do 68 kg do 27 tygodnia.Wiem ze wyda sie to dziwne ale cieszylam sie ze waga idzie w gore bo cierpie na nadczynnosc tarczycy(wtedy sie chudnie), w ciazy znalezli mi jeszcze trzy gozki w lewym placie tarczycy, ma byc to sprawdzane po rozwiazaniu co to.
Wczoraj na kontroli stanelam na wadze i waga od poltora tygodnia ani drgnela(mimo ze dzieci przybraly razem jakies 0,5kg) i oczywiscie z nadmiaru czasu wolnego sobie wkrencam ze ma to zwiazek z tymi guzkami.Oczywiscie nie oszczedzam sie z jedzeniem.
Jak jest u was, macie takie okresy w ciazy ze waga stoi w miejscu?

Dordaw ja płacę 150 za wizyte i mój gin sprawdza wszystko co możliwe.
Połówkowe płaciłam u niego 250 a prenatalne 400. On ma papiery na wszystko. Nawet na mierzenie szyjki.

Wózek mam po córce Xlander Xmove i fotelik chcd kupić teraz maxi cosi pebble.
Ja jeździłam spacerówką z niego do czasu aż córa miała 25 miesięcy. Zmieniłam na lekką spacerówke tylko przez obecną ciąże i przez to, że sama z córą bylam pół roku, a uwielbiam ten wózek.

Baaasia no pewnie czasem lubi się podkręcić bobas. Ile można w jednej pozycji siedzieć [emoji6] ja wczoraj tak miałam. Wieeeelką gule z jednej strony.

Mmm777 no ja bym dziecka do parasolki nie włożyła, bo to za miekkie i mało obudowane te wózki jak dla mnie. No chyba, że jakas porządna wkładka dodatkowo. Ja jestem takim wariatem (chusty, nosidła, foteliki tylko po testach itp) pod tym względem, że dużą uwage zwracam na wygode dziecka i nawet teraz mam wozek co sie nie sklada typowo jak parasolka tylko w kanapke, przez pół - Valco Baby Snap 4. Jest leciutka (6,2kg) i solidna, ale najszybciej włożyłabym do niej dziecko 18 miesięczne lub nawet starsze. Tylko to wózek typowo miejski.

No i ja nigdy nie trzymałam wozka w mieszkaniu, więc dla mnie to tylko kilka schodków do i z piwnicy, ale to i tak super ulga taka lekkość.

Ziemniaczek ja teraz jem prawie wszystko co mi do głowy przychodzi, bo jak przyjdzie kp to zanim zacznę jeść wszystko to znowu minie kilka miesięcy.

Jestem w 27 tygodniu ciąży

Joasia dzieki! Tego.mi bylo trzeba. Wozkow i opinii jest tyle,ze glowa mala,ale to mnie przekonalo.i pomoglo. Wlasnie o to.chcialam sie dowiedziec odnosnie tego jak.dlugo wlasciwie dzieci korzystaja z.tego czy tamtego no i o wygode dla dziecka.
Z tymi testami,to ja bez dzieci.jeszcze,a juz mam tak samo jak Ty ;-). Niestety maz.ma.inne podejscie i.musze.forsowac swoje,wiec fajnie.miec takie konkretne.informacje.:-)

Marluna mnie też nie na ostatniej wizycie a poprzedniej waga ani drgneła a wręcz jeszcze schudłam wtedy pół kilo teraz też waga pokazuje mi mniej niż u lekarza ważne że dzieci rosną a co do guzkow na tarczycy też ma 2 na prawym płacić jeden malutki pojawił się nie dawno w maju jak robiłam usg też będę robić biopsje po ciąży tego jednego już robiłam i było ok. Ale temat tarczycy zostawiam po porodzie

reklama
Ja skonczylam 23 tyg i jestem kilo na minusie. Ale to chyba taka moja uroda, bo z corka przytylam tylko 3 kg. Ja jem duzo owocow i wazyw. Z tluszczy to maslo do kanapek i oliwa. Tluste smazone odpada. Ogolnie jem mâle porche bo szybko czuje sie pelna.

Do góry