reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Witam!
Mam na imię Mariola i wraz z mężem czekamy na przyjście na świat naszej ukochanej córeczki <3
Obecnie mamy 33,5 tc, termin na 20.09. Ninka waży 1836g wg usg z 32tc.
Zaniepokojona stanem swojej szyjki trafiłam na to forum. Trochę poczytałam i się melduje :) tydzień temu lekarz stwierdził, że szyjka skrócona. Przepisał leki i kazał odpoczywać. Już tak niewiele zostało że muszę dać radę. Liczę, że z Wami będzie raźniej :)

Co do zakupów internetowych, to wczoraj przyszła paczka z apteki Gemini. Jestem zadowolona, bo ceny przystępne. Aczkolwiek rzeczy kosmetyczne można w porównywalnych cenach kupić w rossmanie. Ale, że my leżymy to pozostaje internet.

Pozdrawiam i miłego dnia :)

reklama
Cześć Mania
Ja jednak przejdę się do apteki jak będę szła na wizytę.
Basia
Narazie mi się nie nudzi bo mój ma urlop ale jeszcze tylko mu tydzień zostało i później znowu będę sama. My Narazie mamy odwiedziny mojego szwagra przyjechali z rodzinką z Anglii j nas odwiedzają. Ale zostaną tylko tydzień i jadą do domu. Wiec jeszcze tydzień mam co robić.

Dziewczyny, ja juz bez pessara. Sciaganie nie jest jakies super przyjemne, ale nie boli i trwa chwile moment. Moj byl tak mocno zassany ze lekarz dosyc mocno go pociagnal i myslalam, ze od tego zaraz zaczne rodzic, ale jak mnie po chwili zbadal to tej czesci zewnetrznej szyjki mam jeszcze 1 cm/1,5 cm i jest zamknieta (USG nie mial wiec nie wiem ile cala ma). Reke wlozyl tak gleboko ze czul juz glowke.. wlasnie nie wiem jak to jest ze niby szyjka zamknieta, a macal glowke... teraz jednak moze w kazdej chwili byc rozwarcie i porod wiec bede siedziala jak na bombie, a maz cale dnie w pracy :/

Teraz mowil zeby zastosowac regule 5S i nie przenosic czyli sex, spacery, sprzatanie, schody, a piatego nie pamietam. ;-) Po wczorajszym krotkim spacerze ledwo chodze bo z jednej strony krzyz mnie kluje, wiec nie wiem jak dam rade sie zastosowac.

Dziewczyny ten pessar naprawde mocno trzyma i bylam zdziwiona ze az tak mocno musial pociagnac, zeby go zdjac. Jak juz lekarze Wam mowia, ze dobrze siedzi to takiego malego czlowieczka bez problemu utrzyma!

Witamy Manie :-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję Dordaw za pocieszenie że ten pessar tak dobrze trzyma mam taką nadzieję bo z konieczności troszkę więcej się ruszam po domu.

Dordaw dzięki za info, ja pierwszy pessar miałam ściągany dopiero na stole po znieczuleniu wiec nie wiem jak to jest! To działaj z tym programem 5S [emoji3]
Jeszcze podobno dobrze robi herbatka z liści malin, na początek raz dziennie po kilku dniach dwa razy dziennie!

Dziewczyny nastawione na poród SN, robicie sobie masaż krocza i ćwiczycie mięśnie Kegla?

Jestem w 35 tygodniu ciąży

reklama
Doradw dzięki za super wieści. Mam nadzieję, że mój pessar tez tak dobrze trzyma. Super masz, ze juz jesteś bezpieczna. Teraz możesz sobie poszaleć w ostatnie dni

Jestem w 33 tygodniu ciąży

Do góry