reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć laski ☺
Ja piję Polaris ale chyba przerzuce się na muszynianke jak wy.
Asiej ja tez jestem za pessarem ale u mnie są przeciwni. Narazie szew dobrze trzyma oby tak dalej. Mi już idzie dzisiaj 25 tydzień i czekam na 30 .

reklama
Peper a czułas coś na brzuchu żeby Ci się pogorszyło od tego kręcenia po domu? Czy nic i nagle takie coś na wizycie wyszło? Moja kumpela z rozwarciem chodziła jeszcze długo przed porodem i jeszcze przenosila ponad tydzień, ale wiadomo ze lepiej leżeć tym bardziej ze masz mieć CC wiec nie potrzebujesz kondycji.
Mnie mój gin wczoraj tak zbadał, że mi brzuch szaleje i na razie tez leżę, czekam aż się uspokoi :/

Ziemniaczkek cześć długo się nie odzywałaś :) U mnie nie ma innego wyjścia niż pessar bo szew nie wchodzi w grę. Mam tak po nim zmasakrowaną szyjke po 1 ciąży że lekarz na ostatniej wizycie pytał czy miałam jakąś operacje na szyjce są takie grube blizny i wygląda to nie ciekawie. Mam nadzieję że ten pessar zda egzamin idę dzisiaj go zakładać.

dordaw bolal mnie brzuch jak na okres ale nie, ze skurcz i odpuszczalo tylko dlugo bolal i na ktg lezalam akurat z bolacym brzuchem i skurcz za skurczem wyszedl

Tak Joasiu mam masakrę z szyjką przez niego nawet jak nie byłam w ciąży to na rutynowym badaniu u ginekologa pokazywał mi na usg dosłownie podziurawioną szyjkę. Ale może tak się stało przez to że szew wywołał mi skurcze przez całą ciążę i te skurcze tak rozpierały tą zszytą szyjkę. Że szyjka nie wytrzymała. No cóż mam już pessar zobaczymy mam tylko nadzieję że dzięki niemu bezpiecznie donoszę ciążę. Puki co nawet go nie czuje zobaczę jak będzie jutro

Peper to trzymaj się tam, ja też jakoś postaram się wytrwać do sierpnia. Mamy takie bliskie terminy, trzeba sobie przybić piątkę na oddziale :D

Ja w końcu nie zapisałam się do Twojej lekarki tylko w przychodni jak usłyszeli ze mam jeszcze tego polipa na szyjce to mnie do jakiegoś dyrektora szpitala umówili, który opinie ma różne, no ale zobaczymy.

reklama
Dziewczyny które macie pessar czy wy cały czas leżecie? Zapytałam dzisiaj lekarza czy mam cały czas leżeć powiedział że absolutnie nie tylko normalnie funkcjonować. Znając mnie to będę cały czas leżeć strach mi nie pozwoli inaczej tym bardziej że to 23 i 4. Jeszcze mam pytanie czy stosujecie globulki na grzybicę zapobiegawczo jeśli tak to jak często

Do góry