reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja mam pessar i chodzę do wc pod prysznic, do kuchni po jedzenie. Na balkon na leżak. Trochę się kręcę po mieszkaniu . Mi mówili bardzo oszczędny tryb życia łóżkowo-kanapowy. Trzeba trochę chodzić zeby nie dostać zakrzepicy jesli nie robicie sobie zastrzyków. Ja nie robię. Ale chodzę mało No jak wam pisałam ja czuję swój pessar i to mnie martwi. Poza tym dzidzia mnie tam mocno w dole kopie. Ale duzo siedzę w fotelu czy leżaku na wpół leżąco i tez mnie zastanawia czy to dobra pozycja. Ale poza tym ze czuję pessar i dzidzia kopie nic wiecej mi nie jest. Chyba tylko z psychiką. Ale ja mam bardzo krótką szyjkę i wszystko mnie martwi

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję dziewczyny za porady. Basiu ja też mam krótką szyjke i miękka. Poleze do następnej wizyty czyli 2,5 tyg i zobaczę co lekarz powie. Coś tam zawsze muszę wstać choćby do łazienki podgrzać sobie jedzenie. To coś zawsze się poruszam. Basiu a stosujesz jakieś globulki dopochwowe?.

Tak, ja stosuję macmiror raz w tygodniu. Raz w miesiącu sprawdzam mocz i posiew moczu. Do tej pory było dobrze. Mam tez lekko mokrą bieliznę i upławy ale to podobno normalne jak ma się ciało obce. Piję sok z żurawiny naturalny by zakwaszam sobie mocz. Dbam bardzo o higienę. Coś mnie czasem zaswędzi ale badania mam dobre. Myślę że trochę mnie podrażnia luteina czasem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Basiu a czemu sprawdzasz mocz i posiew zamiast wymazu z pochwy? Wydaje mi się że tu raczej chodzi sprawdzanie bakterii w pochwie niż w moczu

Asiek ja tez wolałam pessar niż szew ale nie miałam nic do gadania. Założyli i już. Ja żeby nie dostać infekcji biorę natacytyne unia codziennie . Boje się co będzie później z moja szyjka po tym jak napisałaś co u ciebie było. Mimo że nie planuje więcej dzieci to chciałabym ja mieć ładną nie pocharatana no i boję się skurczy żeby jej nie rozerwać no ale teraz to najgorszy strach o maleństwo. Dzisiaj już 25 tydzień i czekam na dalsze tygodnie.

Ziemniaczkek a tą natacytyne masz na receptę? Ja w poniedziałek będę miała 24 tydz kurcze też się teraz bardzo boję bo to tak mało tygodni jeszcze byle by do 28 i potem mam nadzieję że z górki będzie

Ziemnisczek napisz poprawnie nazwę tego leku co bierzesz zapobiegawczo na infekcje bo jak wpisuje ta nazwę w googlach to nie mogę znaleźć. Może chodziło o nestatyne

Hej dziewczynym u mnie jutro pierwszy dzien 26 tygodnia, tez sie boje to taki glupi czas zeby jeszcze chociaz 3 lub 4 tygodnie za nami juz bylo.
Ja po antybiotykach na pecherz chyba zlapalam grzybka bi cos mnie zaczyna piec i swedziec.Jutro ide na krzywa cukrowa, to wymusze zeby mi jakis posiew zrobili czy cos.
Dziewczyny tez wam sie ciagnie ten czas, jak stara guma od majtek?Jak sie czlowiek popoatrzy wstecz to sobie mysle wow leze od 12 tygodnia ale zlecialo.Jednak tak z dnia na dzien swira mozna dostac.

reklama
Mnie się ciągnie czas potwornie cały dzień siedzę sama bo mąż w pracy.. Dokładnie ten czas tak jak u nas jest bardzo stresującym może koło 30 tyg będzie choć trochę lżej na sercu.

Do góry