reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czyli donosiłaś do terminu to bardzo nas pozytywnie nastawia. Ja muszę psychicznie wytrzymać do czwartku. Im bliżej tym bardziej się denerwuję. Ja duzo leżę, ale tez siedzę na fotelu z nogami do góry czy na balkonie na leżaku leżę. Tez się zastanawiam czy takie pozycje są dozwolone. Ale to chyba z nerwów wariuję. Poza tym bardzo mało chodzę po mieszkaniu. Ja jestem teraz w 30 tygodniu właśnie mi się zaczął .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak do samego końca, nawet w szpitalu jak mnie badali USG przed cesarka to nie chcieli go zdjąć, bo stwierdzili ze wyciągną razem z dzieckiem! Dlatego teraz tez chce mieć do samego końca!
Ja praktycznie codziennie czuje mój pessar podczas aplikacji globulek, mam wrażenie ze jest obok miejsca gdzie dochodzi cały mój palec

Jestem w 31 tygodniu ciąży

Moja szefowa dwie ciąże z pessarami zakończone w 38 tygodniu bez przesadnego leżenia!
Koleżanka dwie ciąże z pessarem, pierwsza zakończona w 40 tygodniu, dwa tygodnie po zdjęciu krążka, druga zakończona w 39 tygodniu! W pierwszej w miarę normalnie funkcjonowała, w drugiej przeleżała 9 tygodni w szpitalu, bo krążek nie chciał chwycić taką miała krótką szyjkę! Chwycił dopiero po tych 9 tygodniach hospitalizacji!

Nie ma za co [emoji3] mam nadzieje, że wszystkie szczęśliwie doczekamy do bezpiecznych terminów!!!

Powiedzcie jaką wodę pijecie w ciąży? Bo ja zastanawiam się nad Muszynianką, nigdy za nią nie przepadałam, ale wyczytałam ostatnio, że bardzo dobrze robi na zgagę, a mnie ona strasznie męczy, no i dodatkowo zawiera dużo magnezu ... Pije ją któraś z Was?

Ja pije Muszynianke na zmianę z Zywcem :) ma duzo magnezu i jest inna w smaku, dobra odmiana. Jedynie staram się nią nie popijać żelaza, bo magnez podobno je wypłukuje.

Właśnie tak się zastanawiałam czy ten czop będzie miał jak odejść jak jest pessar, ale skoro Tobie Yvonne odszedł to wszystko jasne.

reklama
tydzien temu jak tylko skonczylam 34tc zaczelam sie wiecej krecic po domu troche sprzatac itp wczoraj na wizycie ktg wykazalo skurcze, gin przez rozwarcie normalnie dotknac dziecka mogla powiedziala, ze widac, ze sobie na wiecej pozwolilam i jak nie bede lezec i wyciszac brzucha to porod jest kwestia tygodnia wiec obstawiona buscopanem i magnezem klade sie spowrotem..

Do góry