reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Patuska, Nafoczka, Hope to Wy już wchodzicie w te bezpieczniejsze tygodnie. Juz najgorsze właściwie za Wami, ahhh, zazdroszczę..

reklama
Chyba dolna granica wagi to około 800 gram w 29tc.

Jesteśmy już daleko, ale Ty też za chwilę będziesz. Przechodzilysmy to co Ty, trzeba stawić temu czoła i być dobrej myśli.

No ja juz dziś 32 tydzień zaczęłam. Ostatni zastrzyk sterydów... chociaż miesiąc wytrzymać i mogę witać moje dwie Księżniczki kruszynki na tym świecie [emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

ciekawe czy już około 36 tc będziemy mogły się trochę ruszać :) Moim celem jest na razie 34 tc. Nie mogę się doczekać porodu :)

Miłego dnia

Ja liczę właśnie ze od 34 tc zacznę się trochę podnosić i lekarz pozwoli, ale to jeszcze daleko. W 36 to już chyba nie wysiedze ;)

Patuska a wyciszyli Ci te twardnienia czy nic sobie z nich nie robili? Mnie wczoraj wieczorem lapaly z kilka razy i się martwię żeby pessar się nie zsunal :/

Vita jak tam u Ciebie?

czesc dziewczynki:)
ja wlaśnie dzisiaj osiagnelam kolejny cel zaczynam 36 tyg. MOZNA-MOZNA.
Wam tez sie uda.
Teraz za to zaczynam sie bac porodu,mam taka glupia nature ze nie moge zyc spokojnie.
Milej i spokojnej niedzieli Kochane brzuszki :)
BEDZIE DOBRZE :)

Patuska super:) A jak się czujesz?

Arleta83 motywujesz Nas :) Pomyśl sobie, że poród to już będzie ostatni etap. Wiecie ze ja się nie boję porodu, chociaż ciekawe co będzie jak już dotrwam do tych tygodni:)

Dordaw niestety nie mam doświadczenia z pessarem, ale może byś czuła gdyby coś się działo i się zsunal?
Ja na razie odpoczywam od twardnien ale mam inne pobolewania.. W nocy ciężko mi się śpi.

Dostaje aspargin. Luteine i nospe. Teraz leze pod kroplowka z magnezu i po tym mogę iść do domu. Twardnien jest mniej niż bylo, wczoraj przez cały dzień do 10. Dzis 3. Mam zakaz dotykania brzucha. Bylam na usg jak miałam delikatna górkę ale nie widać było skurczy, wiec stwierdziła ze to macica się odkształca bo rośnie itp, a dzis w takiej gorce czuje kopniaki.

reklama
Ja dzis nawet ze slonka skorzystalam i stwiedzilam ze byc moze zatesknie za tym leniuchowaniem :)

Vita ja też sądzę że górka to jakaś część która dzidzia ci pokazuje :) oby tak było :)

Dordaw Patusce zsunal się pessar wiec jak się odezwie to może coś napisze.

Hope ja pierwszego porodu tez się nie bałam wcale, teraz mam trochę większego stracha :)

Do góry