reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

HOpe to ktoś Ci wielkich głupot na gadal. Przecież sterydy są na rozwinięcie pęcherzyków płucnych to gdyby miało był tak jak ktoś Ci powiedział to po 7 dniach wróciły by do stanu przed sterydami? Bzdura Kochana.

7 dni to całkowity czas dojrzewania płuc po sterydach. Podają dwa zastrzyki co dobę i do 7 dni płuca są gotowe do tego żeby w razie ewentualności maluszkowi oddychalo się lepiej. Bądź zależy w którym momencie się poda żeby samodzielnie oddychal [emoji6]

HOpe jeszcze przyjdzie czas ze brzuch będzie ci przeszkadzał. He he pamiętam jak mówiłam mężowi ze mam mały brzuch jak na bliźniaki ze inne maja większy z jednym. A teraz tak mnie wywaliło ze kręgosłup ledwo daje rade a gdzie tu jeszcze [emoji2][emoji2][emoji2]
A po porodzie będzie go brakować [emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
hope ja bym wolala miec spowrotem mniejszy brzuch ostatnio tak go wywalilo ze utrudnia doslownie wszystko :D

No właśnie ja myślałam tak samo jak Ty, to dobrze ze tak jest i ze to potwierdzasz. Jeszcze tego zastrzyku nie dostałam.
Moja tak krótka szyjka trzyma się już troszkę bez pessara więc liczę na to, że jeszcze jeden miesiąc wytrzyma.
Właśnie jak czytam to dziewczyny mają problem z przekrecaniem w łóżku z powodu dużego brzuszka, a ja nie (oprócz czasami bólu). Ale to jest jedyny okres w którym mogę bezkarnie jeść:) Wczoraj zjadłam szarlotkę z bitą śmietaną, a normalnie bym sobie na to nie pozwoliła. I do tego dwa kawałki :)

Hope niedługo to już pewnie nie będą chcieli Ci zakładać tego pessara jak 34 tc nadejdzie. Nie wiem do kiedy zakładają, ale tak mi się wydaje..

Ten stres o którym pisałyscie chyba rzeczywiście ma mega wpływ bo jak sobie przypominam to ja te objawy bólowe jak na @ miałam po wizycie u lekarza, który raczej w czarnych barwach przedstawił mi ten problem z szyjka i ja juz myślałam że to koniec świata. Pamiętam ze wyszłam mega zestresowana, a mąż intuicyjnie mi wmawial żebym się uspokoiła bo to jeszcze bardziej szkodzi i miał rację.

Mój brzuch teraz chyba zaczyna coraz bardziej rosnąć i juz mam problem żeby np. cokolwiek przy stopach czy nogach zrobic. ;)

A smarujecie brzuchy mimo że nie powinno się ich dotykać? Ja ostatnio rozrobilam oliwke z małym dodatkiem wody i przelałam do butelki z psiakaczem co pozwala uniknąć dotykania. Krem na rozstępy na razie odstawiłam. Mam nadzieje ze nic się nie pojawi.

ja smaruje delikatnie, ale zrezygnowalam ze smarowania ud i posladkow balsamem bo od tego od razu brzuch jak kamien mam

ja się boję zginac do stóp z tą szyjką :) Myślę, że nie uda mi się założyc pessara, ale zobaczymy teraz czy uda mi się wyleczyc. Na USG gin powiedziała, że zakłada się go do 32 tc.

Ja smarowałam, ale po upomnieniu na Naszym forum stosuje się do zaleceń i nie dotykam brzuszka :)

Patrzyłyście na wózki? Dzisiaj wysyłam mamę do Rossmana. Szukacie produktów na stronie internetowej i są takie same ceny w sklepie?

No i zostaje w szpitalu. Na ktg rano wyszły duże skurcze ponowili na innym to wyszły małe. Podjęli decyzję o sterydach ... juz jedna dawkę dostałam...kolejna jutro...

eiktkw7i1lgslap3.png

Hope jeśli chodzi o wózki to patrzyłam i zapisałam sobie z tych co polecalas ten x-lander, bo ten drugi był mega drogi.

Patuska a czułas te skurcze?? Dobrze, niech Ci podadzą te sterydy, małe będą bezpieczniejsze...

patuska nie martw się, wyciszą skurcze. Jesteś w szpitalu, a tam podtrzymują ciążę żeby maluszki jak najdłużej były w brzuchu. Dobrze, że tam jesteś. Zobacz już zaraz na Naszym pasku pojawi się 31 tc. Na początku ciąży oglądałam moje 600 gramów szczęścia i zapamiętałam taką dziewczynę, która urodziła bliźniaki w 32 tc, dostały prawie 10 pkt. Teraz już tego nie oglądam bo bardzo to przeżywam. Daj znac czy czułaś skurcze, też jestem ciekawa.

Jak bym kupowała bugaboo to tylko używany bo nowe są drogie :( Ale myślę też nad tymi polskimi wózkami. Szkoda, że nie mogę ich zobaczyc na żywo.

nafoczka już w domu?

reklama
Do góry