reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Joasiu
Ja pije sok zurawinowy juz od początku ciąży codziennie kupuje w aptece .
Myślę że to przez ten szew do lekarza mam dopiero za tydzień

reklama
Mój syn jak je nabiał to ma gorszy apetyt. teraz jak jest na diecie zaczął doganiać rówieśników. Tak, że z zasady to ja sery i jogurty to dla męża kupuję no i mleko do kawy musi być. A jak urodzę to zero krowiego!!! Córka robiła tzw brudne bączki, tragedia nawet co kilka minut zmiana pampersa, później podkładałam chusteczki, żeby zaoszczędzić. Pani doktor, że to taka jej uroda. Akurat! To widocznie były pierwsze objawy skazy.

Kurcze Joasia sama nie wiem nigdy nie miałam tego tez się nie znam ale dziewczyny w szpitalu mi mówiły ze od szwu mogą być różne infekcje.
Zaraz napisze na innym forum może dowiem się coś więcej

ziemniaczek chyba ze wydzielina z pochwy dostala sie do moczu, mi raz tragiczny wynik wyszedl wlasnie z tymi nablonkami i duza iloscia bakterii gin kazala jeszcze raz oddac mocz do badania tylko podmyc sie przed sikaniem osuszyc papierem i wrecz zatkac ujscie pochwy papierem zeby absolutnie nic sie nie dostalo i wyszlo juz ok

Dokładnie tak jak pisze Papercut! Ja tez zawsze miałam takie klocki, dopiero jak zaczęłam stosować te metodę to od tego czasu nic nie wyszło w moczu

Jestem w 34 tygodniu ciąży

Zanim oddałam mocz mylam się woda pod prysznicem i osuszylam papierem juz pisałam wcześniej wiec o pomyłce nie ma mowy. Wszystko było perfekt przygotowane

Hej dziewczyny pytanie mam. Jestem w 14 tc. Na wczorajszym usg widziałam swoje 8cm maleństwo i bicie serca. Od paru dni miałam problem z zaparciami na co stosowałam colon c. Wczoraj wieczorem zaczął mnie zarzynac dół brzucha jak na biegunkę, miałam straszne gazy. W końcu brzuch dwa albo trzy razy dosyć mocno zabolal mnie w podbrzuszu było to chwilowe ale silne i dostałam chwilowej biegunki. Dziś już jest wszystko ok. Czy mogło to zaszkodzić dzidziusiowi? Najpierw się zmartwilam że to skurcze macicy, nie wiem jak je odróżnic od skurczy jelit. Nie plamie nic.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Sojnabig
Ja tez mam problemy z wyproznianiem a robie to co 2 dni. A przed wyproznieniem brzuch mnie też boli i to strasznie . A po czuje ulgę tylko ze ja nie miałam nigdy biegunki. Mój ból brzucha zawsze sygnalizuje wizyta na kibelku.
A z biegunka to nie wiem co to może być może zatrulas się czymś albo co nie wiem

reklama
Polecam na zaparcia suszone figi, mi wystarcz 3-4 na dzień. Dodatkowo mają wapń i fosfor i są smaczne. Fakt na efekt trzeba poczekać kilka godzin. Wiec jak zjesz na noc to rano powinno już działać.
W pierwszym trymestrze też miałam a zmianę małą biegunkę i zaparcia. Może to taka uroda ciążowa.

Do góry