reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Joasiu no widzisz niestety czasami konieczne jest leżenie ale 2,9 szyjki to jeszcze nic złego byle by dalej się nie skracała. Widzisz dlatego ja leżę nawet z pessarem bo się boję chodzić. W poniedziałek mam wizytę zobaczę jak szyjka była przed założeniem 2,5 cm oby tak została

Joasia, w sumie nie wiele sie skrocila, ale ja tez bym nie ryzykowala i wolala lezec.W sumie moze to byc blad pomiaru ale lepiej dmuchac na zimne.

Asia ja mam jutro wizyte o 8 rano, juz nie moge sie doczekac bo ,nie ten kisiel w majtach ciagle stresuje.

Pytałam gina o szew czy pessar to mówił że nie jest zwolennikiem ani jednego ani drugiego, więc mam leżeć i basta. No pessar skrytykował właśnie przez wzgląd na infekcje, mówił że tam jakoś cały czas sie coś leje. No a szew to tak jak już tu było wspomniane - przez wzgląd na masakracje szyjki.
Powiedział, że jak dojdzie do 2cm to szpital i sterydy.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Joasia
Moim zdaniem to niewiele się skrócila ale lepiej lez napewno nie zaszkodzi.
Dziewczyny pocieszcie się ja mam tyklko centymetr mojej kochanej szyjki .
To dopiero niewiele.
Ja to mam dopiero stracha ale wole o tym nie myśleć
Wiecie czego się najbardziej boje ze nie wiem jak te skurcze działają nie wiem jak je odróżnić w razie jakby coś się działo.

reklama
Mi też lekarze mówili że to jest źle i to ale i tak założyli mi szew bo mi się szyjka bardzo szybko się skracala.
A ja myślałam że ty masz jakieś zabezpieczenie. Na twoim miejscu to bym leżała i tylko leżała. Ale na pocieszenie napisze Ci ze ta Twoja koleżanka nie jest taka zła 3 cm to nie porażka.

Do góry