reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ziemniaczek Jadwiga mieszka za granicą a wiesz jak tam wygląda leczenie katastrofa u nas jest jak jest ale jeśli chodzi o prowadzenie ciąży nie mamy co narzekać

reklama
Jeszcze jedno odloz szybko te żelazo co bierzesz bo hemoglobine masz dobra tez taka mam a jej nadmiar ma złe skutki s magnez dobrze ze bierzesz to nie zaszkodzi ale lepiej skonsultować z lekarzem .
Ja też zmieniłam lekarza w 20 tyg ale z innych powodów

Aha nie wiedziałam wiec sama musi robić badania chociaż te podstawowe.
U nas opieka jest naprawdę dobra nie ma co narzekać

Hiv, mongolizm i toksoplazmozę miała właśnie w maju, te badania to 250 euro. A lekarz to mi się teraz zmieni bo idę bezpośrednio pod opiekę szpitala. Takie dziwne procedury.

Żelazo to tylko co kilka dni, ot tak na wszelki wypadek, żeby mi gwałtownie nie spadła hemoglobina, bo później ciężko ją podnieść, a to już drugi trymestr.

Mongolizm co to ja nie miałam .
Rób sobie sama badania takie jak morfologia mocz to najważniejsze rób jak najczęściej.
Ale dużo placilas za badania masakra brak słów.
Nie zapomnij o krzywej cukrowej to się robi między 24t a 28tc ale pewnie dadzą ci skierowanie
Hemoglobina jest ok tak szybko ci nie spadnie po to robisz często morgologie żeby zapobiec.

Ziemniaczek za granicą ciąża to nie choroba badania robią sporadycznie nawet szyjki nie sprawdzają co do Anglii to tam możesz legalnie usunąć ciąże do 24 tyg ciąży jakąś masakra :(

reklama
Nie wiedziałam to jakbym tam mieszkała to dawno bym dziecko straciła ciesze się ze mieszkam tu u nas jeśli chodzi o ciążę .

Do góry