reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A to badanie o którym piszecie jak robią? Pobierają krew z żyły? Czy nakuwaja palec i mierzą czas krzepnięcie w wodzie? Mój kuzyn ma hemofilię. I nie wiem co o tym myślec, bo często po nocy mam siniaki jak i po pobraniu krwi, po cc miałam sine całe podbrzusze. A przy porodzie naturalnym mało sie nie wykrwawilam na smierć, bo chyba coś mi tam pękło.

Dordaw wyczytałam właśnie ze to badanie na krzepliwosć i w ciąży jak najbardziej może być wynik zawyzony.

Nie słyszałam o tym badaniu. Pierwszy raz słyszę zapytam lekarza na następnej wizycie.
Jutro idę do laboratorium badania zrobić.
Ciekawe jak wyjdą . Najgorsza będzie glukoza 75 będę musiała leżeć w aucie 2 godz i co tu robić będę z mężem ale mimo to co tu robić, żebym nie była w ciąży to bym wiedziała co robić hehe

A ja miałam dopiero raz badaną krew i tyle, nawet o badaniu cukru nic nie wspomnieli, nie wiem jak moja hemoglobina ani nic. Jeszcze jak w maju robiłam.

Jadwiga
No coś ty ja mam ciągle jakieś badania i dzięki Bogu wszystkie dobre. Dziwnego masz lekarza a w którym tygodniu jesteś

Skończyłam 20. Na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na USG i krew. Na drugiej wizycie przeglądnął to i powiedział, że wszystko jest dobrze. Następną wizytę miałam z położną, ale stwierdziła, że mam dobre wyniki badań i nie trzeba robić nowych. Teraz mam 26 wizytę w szpitalu, żeby się zapisać do porodu, później 2 z lekarzem w tym szpitalu i 8 z tą samą położną. No i 3 mam USG ze specjalistą od przegród, ale nawet nie wiem czy zakwalifikują to jako połówkowe czy jak.

Sama kupiłam sobie żelazo i czasem piję, bo w maju miałam hemoglobinę 12,8. Sama kupiłam magnez bo mi się czasem brzuch napina i spasfon (czyli nospę) zawsze mam w zasięgu ręki jakby coś bardziej bolało.

reklama
Jadwiga
Po pierwsze ja bym zmieniła lekarza
Po drugie sama zrób badania bo ja chodzę prywatnie i tez musze płacić za te badania nie są drogie .
Ja mam dobrą opiekę co 2 tyg ale ja chodzę prywatnie
Na krzywą cukrową masz jeszcze czas ale dziwne ze nie robiłaś innych badań np toksoplazmoza przeciwciała HIV HCV i inne

Do góry