reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Joasiek ja mialam pdobnie mam brata mlodszego o 11 lat i tez jak tylko sie pojawil wszedzie musialam go ze soba ciagnoc, do kolezanek, tez zadnych wakacji dla mnie nie bylo, a jak maly zaczal tylko plakac to oczywiscie moja wina byla, ze nie wystarczajaco uwazam na jej syneczka.
Z czasem jak juz bylam dorosla czyli gdzies kolo 20stki i zaczelam siecspotykac z moim bylym mezem to mlody rozne rzeczy na zlosc mi robil.Byl w stanie powiedziec mojemu chlopakowi wtedy ze nie ma mnie w domu, gdy ja z niecierpliwoscia od kilku vodzin na niego czekalam :)

reklama
Joasiu
Moim zdaniem nie miałaś obowiązku ciągle pilnować brata no ale łatwo mówić. Trzeba słuchać co rodzice powiedzą.
Ja miałam 12 lat jak moja siostra się urodziła ale nie musiałam pilnować nigdy.
Matka nie kazała mi.
A jak mój synek synek się urodzi to córka nie będzie musiała go pilnować bo moim zdaniem to ja chciałam dziecko i to mój obowiązek żeby się nim zająć a córka jak będzie sama chciała to nie mam nic przeciwko. Choć powiem szczerze ale to szczerze ze będę bała się zostawić synka z moja córka może to brzmi strasznie ale nie ufam jej za bardzo bo wiem ze jest zazdrosna i będę bała się ze coś złego może zrobić. Ale mam nadzieje ze się mylę ale będę uważać
Sorry dziewczyny za błędy pisze szybko i nie patrzę co napisałam tyko wysyłam pisze ze słownika

Patuska
Super masz już za sobą a przede mną kupa czasu 26 tc laureczka to imię mojej coruni zazdroszczę bliźniaków
Mi zostało jeszcze choć 10 tygodni jak wieczność. A jak tam maluszki zdrowe?

Dziewczyny ja leżę większość dnia dwa miesiące. Teraz przejdę się po mieszkaniu i sapię. Dziś mam usg nie mogę się doczekać ale tez się bardzo denerwuję. Poproszę lekarza niech mi zerknie na szyjkę przez usg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Basia
Ja tez mam dzisiaj wizytę na 19 i oczywiście usg cały komplet. Ja też się denerwuje. Ja leżę dopiero miesiąc i narazie nic mi nie dolega ale dzisiaj czeka mnie zejście z trzeciego piętra a ty w którymś jesteś tygodniu i na którą masz wizytę

Cześć Baaasiu ja też czuje zmęczenie gdy tylko przejdę się po mieszkaniu. Jednak leżenie daje się we znaki daj znać jak po wizycie bo też jestem ciekawa co ci powie o tej szyjce. Ja mam wizytę za 1,5 tyg mam nadzieję że będzie wszystko ok

Trzymam kciuki dziewczyny za wasze szyjki mam nadzieję że będzie ok. Dobrze ze u mnie jest winda choć blok ma 4 piętra mieszkalne. Ale to już nowoczesne mieszkania. Cieszę się bo potem z wozkiem będzie mi lepiej

Ostatnia edycja:
reklama
A to dzisiaj wizyt mamy, ja mam na 16:30 [emoji3] odebrałam właśnie wyniki! Powiem Wam ze jak od tygodnia zaczęłam pic ta Muszyniankę to pięknie mi podrosła hemoglobina i hematokryt mam odpowiednio 14,1 i 41,4 [emoji3] jem tez dużo owoców i warzyw! W pierwszej ciąży na tym etapie juz brałam żelazo a teraz wyglada ze jest ok! Mocz tez w normie, żadnych bakterii, a po Nystatynie PH 5, gdzie na początku miałam 9! Fajnie bo w kwaśnym środowisku nie ma bakterii ani grzybów [emoji3]
Jestem tylko ciekawa jak mój pessar bo wczoraj podczas aplikacji globulek za Chiny nie mogłam go znaleźć, mam nadzieje ze nadal tam jest ...

Jestem w 32 tygodniu ciąży

Do góry