reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Moj maz wzial dwa miesiace wolnego i dzielnie czuwa nad nami,jednak poczatkiem sierpnia wraca do pracy, ale przyjedzie siostra a potem moja kochana mamunia w siepniu.Wiecie co moze to glupie ale mam teraz taka jakas durna motywacje ze musze wytrwac do sierpnia zeby moc sie nacieszyc moja mamunia.Ona miala ostatnio miala straszny czas bo jakis baran lekarz postawil jej diagnoze guza trzustki a sie okazalo ze to zwykly kamien w przewodzie zolciowym sie zrobil.
A co do meza Asiek to w sumie jedt mi obojetne czy jest w domu czy nie bo on mnie czasem do szalenstwa doprowadza odnosnie balaganu.Sprzata caly dzien doslownie, teraz to juz mu leci drugi miesiac gruntownego sprzatania a balagan ze zabic sie mozba w mieszkaniu, ja nie wiem jak on to robi :).Jak mu zwroce uwage to sie napuszy jak paw caly miesiac sprzatania a ja tego nie diceniam :).

Ja jutro idę na wizytę pod kątem usg szyjki i już się stresuję.

na plusie 3,5 kg, do 20 tyg mialam +1, teraz się ruszyło bardziej

Marluna
Mnie też czas się dluzy jak flaki z olejem. Czekam chociaż do 28 potem mam nadzieje ze pójdzie szybko. Tak się cieszyłam z tej ciąży ze będę sobie chodzić tu i tam bo w ciąży mam zawsze tyle energii a tu lipa niespodziewalam się ze będą kłopoty no ale cóż jest jak jest oby tak dziewczyny do 30 tyg . Ciesze się ze nie mam żadnych infekcje nigdy nie miałam nawet przed ciążą oby tak dalej. Mój mąż zawsze siedzi ze mną z pracy wraca różnie. Bywa że o 11 . Nieraz 13 a później leży ze mną ale tak czy siak ten czas wlecze się bo chodzi o strach. Wizytę mam 20 lipca

Dziewczyny, czy którąś z Was boli w żebrach? mnie boli po prawej stronie już od ok. tygodnia, nie cały czas, najczęściej trafia się ten ból jak siedzę, czy to po prostu macica mi napiera już na żebra?

Dziewczyny jak wy to robicie, ze macie na plusie tak malo, ja przytylam juz 12 kg.Przed ciaza nie moglam chociaz kilogra przytyc bo mam tendencje do nadczynnosci tarcztcy.

Mój też wszystko robi . Wstaje rano o 4 i robi mi śniadanie i obiad żebym miała na później. Później na 6 do pracy i wraca i jest ze mną sprząta pierze wszystko robi i nawet nie marudzi ale myślę że to normalne bo to tez jego dziecko ja mam gorzej bo musze leżeć. Nie narzekam na niego.

Marluna
Ja mam tylko 5 kg na plusie nie wiem co ją robie. Nie jem słodyczy ciast tylko kasze pełnoziarniste makaron tez pelnoziatnisty owoce warzywa może dlatego a zresztą zawsze miałam problem z przytyciem zawsze miałam 52 kg

A ja jem wszystko, ale jem mało. 3 posiłki dziennie + owoc. Na śniadanie i kolacje nigdy wiecej niz 2 kanapki nie jadam

reklama
Marluna ja mam niedoczynność tarczycy stwierdzoną w listopadzie lecze się od marca i wtedy też zaczełam brać leki. Przez ostatnie 2 lata byłam taką napuchnieta i nie wiedziałam czemu. brzuch miałam jak bym była w ciąży. dopiero wszystko zaczęło ze mnie schodzić jak zaczęłam leczyć ta tarczyce tak się cieszyłam nakupowałam mnustwo sukienek na lato bo mamy tyle wesel w tym roku. I okazało się że jestem w ciąży i co zatem idzie leżenie.. A co do męża to też mnie wkurza siada Pan po pracy i siedzi a domu idzie się poprzewracać.Dopiero po wizycie w poniedziałek zobaczył że ta szyjka tak mi się skrucila i pierwszy raz chyba od 2 lat wziął żelazko i poprasował dzieciom ubrania. miał się brać od poniedziałku za malowanie ale chyba raczej nic z tego. ciągle tylko słyszę że nic mu się niechce. EHHH szkoda mówić brak słów

Do góry