reklama
Vita wiem tylko ze oni mnie przy tych czestych skurczach strasza wczesniejszym odplynieciem wod plodowych, bo brzuch przy skurczach jak skamielina
jest u mnie.U mnie jest narazie niewydolna macica, prawdopodobnie przez zrosty, oby szyjka chociaz dawala rade jak dotychczas.
jest u mnie.U mnie jest narazie niewydolna macica, prawdopodobnie przez zrosty, oby szyjka chociaz dawala rade jak dotychczas.
Iza02083
Fanka BB :)
Dziewczyny ja też juz nie mam sił jeszcze rano myślałam że zaraz wyjdę i będę lezec w domu..wrocilam z usg szyjka znowu krótsza i ta co mówiła że nie widzi potrzeby szwów to nagle zobaczyła ;(
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Joasia_1986
Iza może źle zmierzyła. Każdy lekarz to mierzy inaczej. Mało który ma do tego odpowiednie papiery. Głowa do góry.
Izunia przytulam, moze w takim razie lepiej ze zostaniesz w szpitalu bo to zawsze pod kontrola jestes i bezpieczniejsza.
Gdyby tu brali do szpitala to odrazu bym sie zgodzila bo pielegniarka a i lekarze sa na dzwonek, jak bylam z krwawieniem to usg bylo co 2 dni, a tak tylko czlowiek lata jak wsciekly w ta i spowrotem.Chociaz wiem ze latwo sie pisze, jak sie nie jest w takiej sytuacji.
Dziewczyny ja mam ochote zrobic cos szalonego w mojej sytuacji, zarezerwowac hotel i lot na majorke albo gdzies w grecji i zostac tam na dwa trzy tygodnie i niech sie dzieje co chce wali wszystko.
Gdyby tu brali do szpitala to odrazu bym sie zgodzila bo pielegniarka a i lekarze sa na dzwonek, jak bylam z krwawieniem to usg bylo co 2 dni, a tak tylko czlowiek lata jak wsciekly w ta i spowrotem.Chociaz wiem ze latwo sie pisze, jak sie nie jest w takiej sytuacji.
Dziewczyny ja mam ochote zrobic cos szalonego w mojej sytuacji, zarezerwowac hotel i lot na majorke albo gdzies w grecji i zostac tam na dwa trzy tygodnie i niech sie dzieje co chce wali wszystko.
Dordaw
Dziewczyny dla mnie też najcięższymi momentami były te między 22, a 30 tygodniem. To chyba najcięższy okres, bo do końca daleko, a maleństwo jeszcze bardzo małe, ale jak to przetrwacie to później juz zaczyna szybciej lecieć... Ja najwięcej skurczy miałam właśnie w tym okresie i jestem pewna, że było to częściowo spowodowane strasznym stresem, wiec postarajcie się odciagac myśli, bo przez nerwy mięśnie brzucha samoczynnie się napinaja. Robimy wszystko co w naszej mocy żeby było dobrze i to co jeszcze możemy z siebie dać to jak najmniej nerwów.
Ja dzisiaj już po wizycie u gina. On mi nie chce ściągać pessara i mam się umówić na ściągnięcie gdzieś za 1,5 tyg w 37 TC do przychodni przyszpitalnej, bo mam jeszcze polipa który lubi krwawic i chce żebym była blisko szpitala i żeby przy okazji po ściągnięciu zrobili KTG. Teraz bardzo żałuję że nie mam lekarza pracującego w szpitalu bo będę musiała to zrobić u jakiegoś nieznanego przyszpitalnego za kasę no ale mądry polak po szkodzie.
Dzisiaj jak mnie zbadał to mówił ze pessar trzyma ale już ledwo co - mam nadzieje ze jeszcze te 2 tyg wytrzyma żeby donosic ciążę.. Mówił też ze bez tego pessara jego zdaniem nie udałoby się tak długo dotrzymać.
Asiek nie bój się tak tego pessara, to mniejsze zlo i pomoże Ci utrzymać ciążę. Ja miałam szyjkę takiej samej długości jak Ty, a nawet ciut krótsza jak mi zakładali. Będzie dobrze.
Ja dzisiaj już po wizycie u gina. On mi nie chce ściągać pessara i mam się umówić na ściągnięcie gdzieś za 1,5 tyg w 37 TC do przychodni przyszpitalnej, bo mam jeszcze polipa który lubi krwawic i chce żebym była blisko szpitala i żeby przy okazji po ściągnięciu zrobili KTG. Teraz bardzo żałuję że nie mam lekarza pracującego w szpitalu bo będę musiała to zrobić u jakiegoś nieznanego przyszpitalnego za kasę no ale mądry polak po szkodzie.
Dzisiaj jak mnie zbadał to mówił ze pessar trzyma ale już ledwo co - mam nadzieje ze jeszcze te 2 tyg wytrzyma żeby donosic ciążę.. Mówił też ze bez tego pessara jego zdaniem nie udałoby się tak długo dotrzymać.
Asiek nie bój się tak tego pessara, to mniejsze zlo i pomoże Ci utrzymać ciążę. Ja miałam szyjkę takiej samej długości jak Ty, a nawet ciut krótsza jak mi zakładali. Będzie dobrze.
reklama
asiekD
Ja też nie ogarniam tego mierzenia szyjki lekarz pokazał mi na usg że jest 2,5 cm poczym ustawił inaczej głowice i mówi że gdyby ktoś tak popatrzył na szyjke to by powiedział że jest super dł i ja to widziałam. Już zgłupialam tak czy siak u mnie jest miękka i ma 2,5 cm
Podziel się: