reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczyny ja po wizycie u lekarza szyjka z 3,7 skrócona na 2,5 chciał mi dzisiaj załorzyć ten pessar ale mam te bakterie i Chciałam żeby ją przeleczył jeszcze dostałam antybiotyk 1 dniowy i globulki dopochwowe na 10 dni. Potem mam przyjść i załorzymy ten pessar może pójdę w poniedziałek za tydzień zobaczę. Troszkę się boję tego pessara i tych infekcji żeby nie zaszkodzić sobie tylko. Ale lekarz powiedział że bez tego się nie obejdzie. Szyjka ledwo trzyma i zaczyna popuszczać

reklama
Morisek nie martw sie na zapas. Może zrób liste potencjalnych znajomych, którzy mogą Cie odwiedzić, żeby wpadli na zmiane z mężem.

Iza najgorzej jak nie ma z kim pogadać. W poprzedniej ciąży byłam w sumie miesiąc w szpitalu i na szczęście prawie zawsze było towarzystwo do pogadani inaczej to bym padła z nudów.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja tam jednak wolę leżeć w domu niż w szpitalu. A te wasze wymiary szyjek to są z usg? To jest długość calkowita czy ta zewnętrzna wyczuwalna palcem? Bo to problem jest kiedy w całości czyli wew i na zew ma mniej niż 2.5 cm?

A co kłucia w pochowie to ja mam cały czas. Jutro rano na obchodzie o to zapytam

Paulaka ja nie ogarniam tego mierzenia. W sumie nigdy jakoś nie spotkałam się z tym rozróżnianiem. Jak oni mierzą to ręcznie - tego to w ogóle nie ogarniam. Bo ma usg to wiem - od punktu do punktu, a ręcznie to nie mam pojęcia co i jak oni tam określają.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Zapytalam tego co mnie przyjmowal czy ta szyjka jest lejkowata czy miękka czy jaka jeszcze a on ..że nie wie..i nie sprawdził :o burak.. ale jutro mam usg to wypytam ,ciekawe ile mój przystojniacha waży już :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Poniżej 2,5 cm calosci z USG. Mi cześci zewnętrznej ostatnio wychodził 1 cm, ale to było już ponad miesiąc temu.

Patuska super ze się odzywasz, przy bliźniakach to wyobrażam sobie ze ciężko choćby chwile wygospodarować wiec tym bardziej dzięki za wiesci i oczywiście odzywaj się czasami w wolnych chwilach! [emoji6]

Asiek mnie też przed ciążą trzymały się infekcje. Rzadko kiedy miałam wizytę bez recepty na globulki.

Ja po usg :) 600g szczęścia ,prawdopodobnie zostaje tydzień później szew i do domu ,teraz to wolałabym ten tydz w domu poleżeć ..może pozwolą wyjść jednak ..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jestem podłamana ta wizyta dzisiejszą mam wątpliwości co do zakładania tego pessara z tą bakterią mój lekarz mówi że możemy załorzyć spokojnie ten krążek bo nie traktuje tej bakterii jako zagrożenie. Kochane co robić zaufać mu w 100%. Nie mam z kim skonsultować tego bo to jest jeden z najlepszych lekarzy u mnie w mieście :(

Do góry