reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczyny ja po wizycie u lekarza szyjka z 3,7 skrócona na 2,5 chciał mi dzisiaj załorzyć ten pessar ale mam te bakterie i Chciałam żeby ją przeleczył jeszcze dostałam antybiotyk 1 dniowy i globulki dopochwowe na 10 dni. Potem mam przyjść i załorzymy ten pessar może pójdę w poniedziałek za tydzień zobaczę. Troszkę się boję tego pessara i tych infekcji żeby nie zaszkodzić sobie tylko. Ale lekarz powiedział że bez tego się nie obejdzie. Szyjka ledwo trzyma i zaczyna popuszczać

reklama
Morisek nie martw sie na zapas. Może zrób liste potencjalnych znajomych, którzy mogą Cie odwiedzić, żeby wpadli na zmiane z mężem.

Iza najgorzej jak nie ma z kim pogadać. W poprzedniej ciąży byłam w sumie miesiąc w szpitalu i na szczęście prawie zawsze było towarzystwo do pogadani inaczej to bym padła z nudów.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja tam jednak wolę leżeć w domu niż w szpitalu. A te wasze wymiary szyjek to są z usg? To jest długość calkowita czy ta zewnętrzna wyczuwalna palcem? Bo to problem jest kiedy w całości czyli wew i na zew ma mniej niż 2.5 cm?

A co kłucia w pochowie to ja mam cały czas. Jutro rano na obchodzie o to zapytam

Paulaka ja nie ogarniam tego mierzenia. W sumie nigdy jakoś nie spotkałam się z tym rozróżnianiem. Jak oni mierzą to ręcznie - tego to w ogóle nie ogarniam. Bo ma usg to wiem - od punktu do punktu, a ręcznie to nie mam pojęcia co i jak oni tam określają.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Zapytalam tego co mnie przyjmowal czy ta szyjka jest lejkowata czy miękka czy jaka jeszcze a on ..że nie wie..i nie sprawdził :o burak.. ale jutro mam usg to wypytam ,ciekawe ile mój przystojniacha waży już :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Poniżej 2,5 cm calosci z USG. Mi cześci zewnętrznej ostatnio wychodził 1 cm, ale to było już ponad miesiąc temu.

Patuska super ze się odzywasz, przy bliźniakach to wyobrażam sobie ze ciężko choćby chwile wygospodarować wiec tym bardziej dzięki za wiesci i oczywiście odzywaj się czasami w wolnych chwilach! [emoji6]

Asiek mnie też przed ciążą trzymały się infekcje. Rzadko kiedy miałam wizytę bez recepty na globulki.

Ja po usg :) 600g szczęścia ,prawdopodobnie zostaje tydzień później szew i do domu ,teraz to wolałabym ten tydz w domu poleżeć ..może pozwolą wyjść jednak ..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jestem podłamana ta wizyta dzisiejszą mam wątpliwości co do zakładania tego pessara z tą bakterią mój lekarz mówi że możemy załorzyć spokojnie ten krążek bo nie traktuje tej bakterii jako zagrożenie. Kochane co robić zaufać mu w 100%. Nie mam z kim skonsultować tego bo to jest jeden z najlepszych lekarzy u mnie w mieście :(

Do góry