reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

a do gina dzwoniłaś???

uważaj i nie bagatelizuj takich objawów

takie twardnienie może spowodować skracanie szyjki

ja dostałam we wtorek cordafen ale dziś mam go odsatwić bo bardzo mi obniża ciśnienie do 70/30:szok::szok::szok:

ale jak coś od poniedziałku znowu mam zacząć brać a no-spe biore cały czas i magnez 3x2

reklama
dzwonilam do niej bo mialam nie takie wyniki badan krwi. ale powiedziala ze jesli nie mam goraczki a brzuch mnie nie boli to spokojnie 4 stycznia mozemy sie spotkac......jesli brzusio nadal bedzie twardniec to sobie do niej zadzwonie po niedzieli.......

hej dziewczyny ja jestem w 28 tyg ciazy i ten bol mam za soba...jak powiedziala moja pani gin bol moze byc spowodowany rozciagajaca sie skóra lub czasem ucickiem dzieciatka na to miejsce gdy wypina sie np pupa i macice naciaga:)

witam.
juz pisalam w tym watku ale pozwole sobie jeszcze cos dopisac.
Jak wczesniej pisalam stracilam coreczke poprez niewydolonosc szyjki macicy w zeszlym roku.
W tej ciazy juz w 24 tyg zaczal rozwierac sie kanal wewnetrzny czyli szyjka macicy byla w ksztalcie litery Y..dl to z 3 cm na 2.5 spadla w przeciagu 2 tygodnu.
Zalozono mi szew sposobem mcdonalda a teraz biore lek Fenoterol na twardnienie brzucha razem z Isoptinem 4 razy dziennie po pol tabletki.
Stawianie sie brzucha jest b.niebezpieczne.

Mam pytanie czy któraś z Was miała może rwące bóle brzucha ? W okolicy żołądka no ale to nie żołądek tylko takie uczucie jakby mi coś tam w środku rozrywało. Zawsze tak mam gdy np siedzę chociażby pare minut , gdy leże na boku. Jedyna pozycja w której jest normnalnie to leżenie na plecach. Nie mam pojęcia czy to coś normalnego czy to może ja jestem jakaś dziwna ?:)

Nigdy tak nie miałam i powiem szczerze,że brzmi to niepokojąco.
Dziwne,że możesz tylko leżec na plecach :eek:
Myślę,ze powinnaś o tym powiedzieć lekarzowi. Mój lekarz uważa,że normalne bóle są tylko takie po bokach brzucha, które są związane z rozciąganiem się macicy. Żadna z nas nic tutaj nie wymyśli, powinien cię zbadac lekarz. Będziesz spokojniejsza.

Witaj Nie wiem czy to Ciebie uspokoji choc powinnas o tym powiedziec lekarzowi ja tez tak czesto miewam i sie okazalo ze to zgaga plus malutka mi sie kladzie na zoladku a raczej w jej okolicach.... Czasami nie mam nawet mozliwosci zlapac pelnego oddechu z bolu. Mi pomaga ciepla herbatka pare lykow plus ew tabletka nospy. Czasami delikatnie masowanie. Trzymaj sie cieplutko.

Mój lekarz uważa,że normalne bóle są tylko takie po bokach brzucha, które są związane z rozciąganiem się macicy
Mi np jak sie macica rozrasta szybciej to boli mnie caly brzuch a najbardzie podbrzusze i te wszystkie wiezadla.... na poczatku (ok. 10tc) bralam nospe forte bo zwijalam sie do lez z bolu (czesto wlasnie idac, stojac albo siedzac) - okazalo sie ze to od szybkiego rozrastania sie macicy, teraz czasami mam uczucie ciagniecia w srodku ale wiem ze mala wariuje i wszystko zaczyna naciagac :)...
Ale zawsze najlepiej skonsultowac sie z lekarzem......
P.S. Mam bole po bokach brzucha - ale wydaje mi sie ze to wzdecia ---- macie cos moze na to??...

Na wzdecia mozesz spokojnie brac espumisan plus do tego jedz suszone sliwki.Moze sie to wydac glupie ale polecana jest rowniez herbatka dla dzieci z kopru wloskiego,anyzek itd taka w granulkach, ktora kobiety w ciazy moga pic spokojnie. Wyprobowalam i polecam mi pomaga nie tylko na wzdecia ale i zaparcia czasami a jestem w 30 tyg ciazy.

reklama
Dzięki za pomoc :). Mam nadzieję że to nic poważnego, kontaktowałam się z położną i mówiła że jeśli leżąc na plecach boli najmniej to żebym tak właśnie leżała. Tym bardziej że u mnie ta ciąża jest zagrożona. No ale jeszcze w środę skonsultuję to z lekarzem :).

Do góry