reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mi chyba też to było potrzebne. Nie będę się już dotykala po brzuchu. Bo faktycznie ostatnio to robiłam..
Trzymajcie za mnie kciuki żebym wyleczyla się z bakterii i miała w końcu założony pessar, który czeka na mnie w szafce. będę się o wiele lepiej czuła.

Podziwiam za chodzenie na zakupach, ja leżę plackiem :)

Miłej niedzieli:)

reklama
Hope trzymam mocno kciuki!! :) kiedy masz kolejny posiew?

Dziewczyny a co mówią Wasi lekarze na te twardnienia/skurcze? Bardzo jestem cieka.

Mi ta Nospa jak na razie nie pomaga i zaczynam się obawiać czy mimo pessara szyjka się dalej nie skraca. Kiedyś słyszałam, że jak są skurcze to i pessar nie pomoże, ale może chodzi o jakieś większe akcje porodowe.

Ja mam wizytę dopiero za ponad 2 tyg., a mój lekarz jest na urlopie i zastanawiam się czy nie skonsultować się w miedzy czasie z bardziej doświadczonym specjalista.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka :)
Hope trzymam kciuki,zeby niebieski przyjaciel byl z Toba,kiedy masz wizyte?
Dodraw u mnie jak na razie psssar trzyma od 26 tyg, a skurczy,twardnien mam napraede wiele. I tez nie leze plackiem,ogarynam troszke starszego synka i domek.
Mam nadzieje,ze u Ciebie rowniez sie sprawdzi.
No i leci nam nowy tydzien...
Milego dnia brzuszki.

posiew będę miała pobrany dopiero za tydzień bo na razie biorę antybiotyk.
Na początku ciąży nie chciałam przyjmować żadnych leków, a teraz biorę ich tyle jak nigdy w życiu. Mam nadzieję tylko, że nie będzie to miało wpływu na zdrowie maleństwa.
Arleta83 jak ja marzę o skończonym 34 tc :) gratulacje!

Dordaw leż spokojnie i przyjmuj leki. Mi też twardnieje brzuszek, nawet jak leżę i się nie ruszam, ale staram się nie panikować. W czwartek mam wizytę i powiem o tym gin.

Mięciutkich brzuszków!

Witajcie Dziewczyny. Melduje, ze ja rozpakowana :) 15.05 o 11:25, w 37tc i 3 dniu urodzila sie zdrowa Zosieńka :). W sobote o 22 zaczely mi odchodzic wody, naa izbie zdjeto mi szew, ktory trzymal do konca. Jestem mega szczęśliwa. Zycze Wam wszystkim trgo szczescia i trzymam kciuki :)

Paryska, dzięki za zjebke, już się zastosowałem :) tak właśnie podejrzewałam, że przesadziłem z tym dotykaniem i znowu czasami twardnieje. Długo było dobrze i nic się nie działo, wiec trochę zbytnio sobie pofolgowalam :/ teraz już widzę bez dotykania kiedy twardnieje, wtedy na kilka - kilkanaście sekund robi się mega wypukły. A Tobie się często brzuch stawiał jak trafiłaś do szpitala?

Ja leżałam tydzień kolo 20 tygodnia, ale wtedy miałam bóle jak na @. Lekarz wypisal mi też skierowanie na wszelki wypadek, bo pewnie bez niego by mnie nie przyjęli. Leków dostawałam mniej niż w domu, a przez cały pobyt dostałam tylko jedna kroplowke z magnezu. Na koniec stwierdzili, że szyjka się wydłużyla do 3 cm i nie trzeba pessara. Tego samego dnia po wypisie byłam u mojego lekarza, któremu wyszło 2,3 wiec po tym położyłam się znowu na 3 dni do innego szpitala juz tylko na założenie pessara i od tamtej pory miałam względny spokój.

2h chodzenia na zakupach? brzuch masz na tyle spokojny, że dajesz rade? :) nie masz nakazu leżenia od lekarza?

6 tygodni to już bliżej niż dalej, teraz to już z górki i szybko poleci :) ja czekam na ten 32 tydzień, a później będę spokojniejsza. W między czasie leżę plackiem.

Pozdrowienia!!

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Mam teraz nakaz oszczędzającego trybu życia. Polegiwac sobie przede wszystkim. Wiadomo nie sprzątam podłóg nie myje.zakupu tylko w czyimś towarzystwie żeby ktoś mógł mi to zamieść.

A skurcze miałam po kilkanaście na godzinę jak trafiłam do szpitala ale nie były bolące żeby przypisać mu ból taki jak na @

Mi peesar spadł przy tych skurczach wiec to prawda że nawet peesar może nie pomoc...ale poprawili go wyciszyli skurcze. Kroplowek z magnezu i nospy dostałam kilka i jeszcze zastrzyk z papaweryny. Potem do domu zwiększona dawkę magnezu i nospe 3 razy dziennie 80 mg. Ale nospe odstawiłam po dwóch tyg. I brałam wtedy kiedy coś było nie tak.

Teraz też zdarzy się ze brzuch twardnieje ale to raz dwa w ciągu dnia albo po ostrej wymianie kopniakow przez dziewczyny.

Witajcie Dziewczyny. Melduje, ze ja rozpakowana :) 15.05 o 11:25, w 37tc i 3 dniu urodzila sie zdrowa Zosieńka :). W sobote o 22 zaczely mi odchodzic wody, naa izbie zdjeto mi szew, ktory trzymal do konca. Jestem mega szczęśliwa. Zycze Wam wszystkim trgo szczescia i trzymam kciuki :)

Gratulacje [emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

mamatrojeczki gratulacje !!! :) obyśmy wszystkie donosiły tyle co Ty :)

ja jutro zaczynam dopiero 20 tydzień więc jestem daaaaleko za Wami, mój brzuszek jeszcze mały, nikt nie zauważa nawet że jestem w ciąży :) mi nospa nie pomagała nic a nic na twardnienia, więc teraaz biorę ją tylko jak mam dzień bardziej aktywny, jak leżę cały dzień plackiem to biorę tylko magnez, ale w bardzo dużej dawce
tez staram się nie dotykać brzuszka i jest to trudne, bo dopiero zaczynam czuć kopniaki i tak miło się tam trzyma rękę :) wizyta za 2,5 tyg na nfz i za 3 prywatnie, mam nadzieję że moja szyjka będzie w dobrym stanie, tak jak ostatnio 4,7 :)

mamatrójeczki gratulacje!!!! Jak będziesz miała ochotę to pokaż Nam zdjęcie Zosi :) super, bardzo się cieszę :)!

Mama trojeczke,gratulacje. Dużo zdrówka dla was.
Każdej z Nas życzę takiego szczęśliwego zakończenia i tak Będzie, następna ja w kolejce chyba?

Mam pytanko,jaki magnez i w jakiej dawce bierzecie?

reklama
Ja biorę 200mg w suplemencie + tri-mag b6 magnez 130mg czyli razem 330 mg + w tym co zjem, więc myślę że zaspokajam zapotrzebowanie

Do góry