reklama
Wszystko jest ok. Ale że mam bliźnięta to lekarz chce mnie położyć i sprawdzić wydolnośc łożysk... badania ogólne ktg odpoczynek i ewentualne sterydy na płuca dla dziewczynek w razie gdyby miało by się coś zacząć wcześniej niż przed 36 tyg.
papercut
Fanka BB :)
hej dziewczyny, od dawna twardnial mi brzuch czesto i na dlugo, magne b6 3x2 bralam ale szyjka byla w porzadku, na dzisiejszej wizycie od gin uslyszalam ze mam miekka szyjke 3,3 wszedzie mi napisala, ze do obserwacji duzymi literami, nawet karteczke dala do przekazania na usg komputerowe z informacja o szyjce, powiedziala zeby sie oszczedzac duzo lezec ale nie ma co panikowac.. i teraz nie wiem na ile powinnam sie oszczedzac np sprzatanie domu odpada czy mozna sobie pozwolic? to 27 tydzien
z gory dziekuje za odpowiedzi bo jezeli chodzi o temat szyjki jestem kompletnie zielona
z gory dziekuje za odpowiedzi bo jezeli chodzi o temat szyjki jestem kompletnie zielona
Jeżeli już Ci zmiękla szyjka to nie jest dobrze...hej dziewczyny, od dawna twardnial mi brzuch czesto i na dlugo, magne b6 3x2 bralam ale szyjka byla w porzadku, na dzisiejszej wizycie od gin uslyszalam ze mam miekka szyjke 3,3 wszedzie mi napisala, ze do obserwacji duzymi literami, nawet karteczke dala do przekazania na usg komputerowe z informacja o szyjce, powiedziala zeby sie oszczedzac duzo lezec ale nie ma co panikowac.. i teraz nie wiem na ile powinnam sie oszczedzac np sprzatanie domu odpada czy mozna sobie pozwolic? to 27 tydzien
Po samym magnezie twardnienia nie mina. Musisz zwolnić. A sprzątanie bym sobie odpuścila. Mi już brzuch nie twardnieje tak jak kiedyś a sprzątać nie sprzątam nadal... jedynie naczynia do zmywarki wkładam ogarnę umywalkę w łazience...wstawię pranie. A resztę robi mąż albo siostra jeśli trzeba myć podłogi albo coś grubszego.
Masz 27 tydzień wiec dla maluszka to za wcześnie żeby przyjść na świat...
Odpoczywaj ile się da a sprzątanie nie zając...
I oby twardnienia ustąpiły
papercut
patuska dziekuje bardzo za odpowiedz, czyli to bardziej w miekkosci niz dlugosci rzecz w tym wypadku?
to zwalniam tempo w takim razie, twardnienia raczej nie mina bo mam wade anatomiczna macicy i podobno tak reaguje i reagowac bedzie..
to zwalniam tempo w takim razie, twardnienia raczej nie mina bo mam wade anatomiczna macicy i podobno tak reaguje i reagowac bedzie..
Dordaw
Papercut ja też mam aktualnie 27 tc i w 22 miałam szyjkę w różnych pomiarach od trochę ponad 3 cm do 2,3 cm. W szpitalu kazali mi się tylko oszczędzać, ale lekarz prowadzący każe mi tylko leżeć - co lekarz to opinia.
Sprzątanie sobie odpuść i jak najwięcej lez, może trochę Ci się te twardnienia uspokaja.
Mi jeszcze mówili że ważne jest to żeby rozwarcie się nie robiło. Ja akurat przy badaniu przed pessarem miałam zamknięte ujście, wiec w szpitalu w ogóle się zastanawiali czy go zakładać.
Chyba im bardziej zwolnień tym bezpieczniej. Ja prowadzę leżący tryb życia aktualnie, ale ja to jestem panikara, mój gin chyba trochę też.
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Sprzątanie sobie odpuść i jak najwięcej lez, może trochę Ci się te twardnienia uspokaja.
Mi jeszcze mówili że ważne jest to żeby rozwarcie się nie robiło. Ja akurat przy badaniu przed pessarem miałam zamknięte ujście, wiec w szpitalu w ogóle się zastanawiali czy go zakładać.
Chyba im bardziej zwolnień tym bezpieczniej. Ja prowadzę leżący tryb życia aktualnie, ale ja to jestem panikara, mój gin chyba trochę też.
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
To panikowanie to nam trochę lekarze wkrecaja jak teraz przyjechałam do szpitala to mi ginka powiedziała "Aska nerwy? Gdzie patrze tam cie widzę, nerwica i stad biegunka" Wkurzyła mnie tylko bo 3 dni walczyłam czy jechać i nie do niej tylko na IP, a jeśli mam nerwice to mąż i syn tez !!! ₩
czesc dziewczyny
Nafoczka trzymajcie sie tam w szpitalu.
Witaj Papercut, a moze zaloza Ci pessar,z nim zawsze pewniej.
Jak mnie dzisiaj wszystko boli, a to bedzie coraz gorzej.
Kregoslup siada
I znowu nam minal kolejny dzien,
Spokojnej nocki
Nafoczka trzymajcie sie tam w szpitalu.
Witaj Papercut, a moze zaloza Ci pessar,z nim zawsze pewniej.
Jak mnie dzisiaj wszystko boli, a to bedzie coraz gorzej.
Kregoslup siada
I znowu nam minal kolejny dzien,
Spokojnej nocki
reklama
Podziel się: