reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Monisiap - moje gardlo wyleczyl syrop z cebuli. Nakroj sobie do sloika cebuli i zalej miodem albo zasyp cukrem. Odstaw w cieple miejsce, po paru godzinach pusci sok i wtedy trzymaj go w lodówce. Moze syrop nie jest super smaczny, ale ja wypijesz po 2 lyzki, 3 razy dziennie to zadziala jak antybiotyk ;-)

Ja bylam wczoraj na wizycie, pojechalam taka zestresowana ze jak polozna zmierzyla mi cisnienie to sie zdziwila - prawie 150/100, a zawsze bylam niskocisnieniowcem. Lekarz uznal skok cisnienia za syndrom bialego fartucha, powiedzial standardowo ze mala jest niziutko, gotowa do wyjscia i porod moze sie odbyc w kazdej chwili ;) Na cesarke umowil mnie jednak dopiero (lub juz) na 27 maja, wiec mam nadzieje ze Emila jeszcze posiedzi spokojnie te dwa tygodnie i dobije do 3,5 kg :-D z wizyty wrocilam juz niby nieco mniej zestresowana, ale pierwszy raz (!!!) w ciagu calej ciazy rozbolala mnie glowa i tak mnie trzymala do rana, wiec oka nie zmruzylam calutka noc :-/ Za to moze dzisiaj wreszcie sie wyspie i jutro pojde zrobic sobie nowe okulary korekcyjne bo stare sa juz duuuzo za slabe, caly czas nosze soczewki, a w szpitalu chyba lepiej miec dla nich alternatywe :-)

A co u Was majowe przyszle mamusie? Jak samopoczucie w tych ostatnich dniach?:-)

reklama
Już po wizycie, wszystko ok szyjka miękka ale szew trzyma, mój maly gigancik ma 2700 więc raczej sporo, 29 idę do szpitala na zdjęcie szwu i juz zostane do porodu
Gardło troche przeszło ale głowa nadal boli

Koltunek gratuluje 24 tc wiem wiem ze to wielka radosc ja dzis koncze 27 tc i jestem tez przeszczesliwa i tez marze o kolejnym i kolejnym i ten magiczny 30 tc ahhh jeszcze troche a z drugiej tak daleko.

Monisiap wspolczuje bardzo. Mnie przeziebienie dopadlo 2 tyg temu pomogla duza ilosc wody z cytryna i miodem. Plukanie gardla i tabletki do ssania rowniez powinny pomoc. Mnie od 2 dni dokucza bol glowy ale to pewno pogoda i zmiana cisnienia i paracetamol narazie wystarcza.

Monisia, gratuluje udanej wizyty! Najważniejsze że szew trzyma! I dzidzia faktycznie słusznej wagi:) jak tam głowa, lepiej już?

Duśka, powodzenia na dzisiejszej wizycie. Daj znać jak tam:)

A ja się pochwalę, spakowałam się:)

Dzastina, zrobilas powazny krok w kierunku porodu :) tez bym sie juz spakowala, ale czekam nadal na kilka istotnyck rzeczy, ktore zamowilam w sklepie internetowym, a kuriera ani widu ani slychu. :-( Zeby tylko sie nie okazalo ze szlafrok do szpitala i koszula dojda do mnie, jak juz wyjde z mala do domu...

Ja sie pochwale, ze dzis prawdopodobnie jade po wozek i po okulary, juz sama mysl o zakupach robi mi dzień :-D

Dzisiaj został już tylko katar więc jest lepiej, Dzastina no to już chyba najwyższy czas był żeby spakować torbę, jak jeszcze trochę poczekasz to spotkamy się w szpitalu:-D

Patrysia to pochwal sie jak kupisz wozek bo ja juz sama nie wiem co mam z tym fantem zrobic, niestety nie pomaga mi tez fakt ze moj szwagier jest specjalsta w tej dziedzinie i za kazdym razem kiedy mowie mu co wybralam to mowi o plusach ale niestety tez o minusach tak wiec nadal jestem w czarnej d....

Monisia wozek zakupiony, o dziwo poszlo to niesamowicie sprawnie i jednomyslnie :) wybralismy Tako Acoustic, ogladajac go w internecie nie zwrocil w ogole mojej uwagi a na zywo prezentuje sie rewelacyjnie. Poza wizualnymi zaletami niewiele moge powiedziec, bardziej moi towarzysze plci meskiej sie angazowali w kwestie techniczne ;) jak dla mnie super wyglada, swietnie sie prowadzi, ma duzo fajnych bajerow w zestawie plus duze kolka ktore jak mawia moj dziadek sa podstawa dobrego wozka (a wychowal i wywozil w roznych wozkach osmioro wnuczat :-D). A szwagrem sie tak nie przejmuj, bo to Ty bedziesz na spacery z dzidziusiem chodzic, a nie on i to Tobie wozek ma sie podobac i dla Ciebie byc wygodny :-) Bo reszta wad i zalet i tak wyjdzie dopiero przy dluzszym uzytkowaniu.

Hej dziewczyny
Z infekcja ta na dole juz ok natomiast wczoraj wieczorem zaczelo mnie bolec gardlo a dzis jeszcze katar ahhh nic musze walczyc

Dzastina super, gratuluje ;-)

reklama
Duśka, jak po wizycie?

Lucalew, super że infekcja minęła:) a z gardełkiem i katarem też na pewno uda Ci dię szybko wygrać:)

Monisia, tego się obawiam, że teraz to mi poród będą wywoływać:D więc kto wie może się spotkamy:D

mnie na szczęście dylematy wozkowe ominęły, bo mam wózek po Idze:) ale dobrze pamietam, że to nie był łatwy wybór.
Partysiapati, tym bardziej gratuluję wyboru wózka i życzę przyjemnego użytkowania:)

Do góry