reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mi lekarze mówili że od pewnej wielkości głowy nie uciskavina tak punktowo na szyjkę i można żyć bezstresowo. Brzmi logicznie, u mnie też się w sumie sprawdziło
Jak widać u mnie też się sprawdza 😊 ale powiem Wam, że od paru dni to już mi się ciężko funkcjonuje… niby czuję się dobrze, ale te dodatkowe kg dają o sobie znać 🤔

reklama
Tak, to wszystko takie przekorne… strach przed przedwczesnym porodem, a później przenoszone ciąże 😉

Myślę, że może jakieś ciekawe zajęcie by Cię trochę odciągnęło od tych myśli o twardnieniach itd…
przy tym oszczędnym trybie życia najgorsze jest właśnie to, że się człowiek niepotrzebnie skupia na problemach i nakręca dodatkowo…
Przynajmniej ja tak miałam 🤔 teraz jak się ruszyłam to widzę różnicę…
Dokładnie tak jest im więcej się na to zwraca uwagę tym bardziej ten brzuch twardnieje. Ja już popadłam w taka skrajność że co chwilę podchodzę do męża żeby dotknął brzuch i ocenił czy jest twardy czy mam schizy już 😄 Ja zauważyłam też lekką poprawę jak wezmę po jedzeniu Espumisan 😄

Mi lekarz na szczęście nie kazał póki co leżeć, tylko oszczędzać się, ale ja i tak większość dnia leżę w lozku, dla spokoju sumienia. Ale też czasami pójdę na pocztę czy to po dziecko pojadę do szkoły. Mam nadzieję, że szyjka pozostanie w dobrym stanie i będę mogła tak dalej funkcjonować. Jutro jadę na obciążenie glukozą, więc będę musiała trochę posiedzieć, ale wezmę sobie coś pod pośladek, żeby odciążyć szyjkę, tak jak w pierwszej ciąży to robiłam 😊

Słuchajcie nie dałam rady zrobić dziś obciążenia, wypiłam glukozę i po 20 minutach złapała mnie okropna senność, zimne poty i mdłości. Starałam się to opanować, nie myśleć, ale finalnie po 25 min glukoza sama zaczela cofać mi się do gardła i powodowała kaszel i wymioty:(
Pani rejestratorka kazała następnym razem przynieść cytrynę, nie wiem jak ja to teraz dam radę wypić

Słuchajcie nie dałam rady zrobić dziś obciążenia, wypiłam glukozę i po 20 minutach złapała mnie okropna senność, zimne poty i mdłości. Starałam się to opanować, nie myśleć, ale finalnie po 25 min glukoza sama zaczela cofać mi się do gardła i powodowała kaszel i wymioty:(
Pani rejestratorka kazała następnym razem przynieść cytrynę, nie wiem jak ja to teraz dam radę wypić
W aptece można kupić glukozę cytrynowa. Smakuje jak te tabletki musujące do rozpuszczania w wodzie, tylko słodkie ale da się wypić ;)

@Pati12345
Ja tylkp dodam, zebyś nie lekcewazyla tego magnezu, który dostałas w szpitalu :) on z jednej strony wycisza macicę, a z drugiej ma chronić dziecko gdyby jednak się urodziło za wcześnie. To ważne i dobrze, ze podali :)

A myślicie, że coś pomoże glukoza cytrynowa? Bo ja nie miałam problemu ze smakiem i wypiciem glukozy, tylko mój organizm chciał się pozbyć chyba tej dawki cukru. Ja wypiłam ten kubek na dwa razy bez problemu :/ więc to że tam będzie jakiś cytrynowy aromat jakos mnie nie przekonuje, że dam radę

A myślicie, że coś pomoże glukoza cytrynowa? Bo ja nie miałam problemu ze smakiem i wypiciem glukozy, tylko mój organizm chciał się pozbyć chyba tej dawki cukru. Ja wypiłam ten kubek na dwa razy bez problemu :/ więc to że tam będzie jakiś cytrynowy aromat jakos mnie nie przekonuje, że dam radę
Chyba musisz spróbować😉 nie ma wyjścia

reklama
no wlasnie z tego co ja czytałam to niep owinno sie na „dwa lyki” tylko malymi lyczkami - w ciagu max 5 min ale jednak malymi lyczkami wlasnie zeby sie nie cofnelo… moze to pomoze :)

Do góry