Jak widać u mnie też się sprawdza ale powiem Wam, że od paru dni to już mi się ciężko funkcjonuje… niby czuję się dobrze, ale te dodatkowe kg dają o sobie znaćMi lekarze mówili że od pewnej wielkości głowy nie uciskavina tak punktowo na szyjkę i można żyć bezstresowo. Brzmi logicznie, u mnie też się w sumie sprawdziło
reklama
Pati12345
Początkująca w BB
Dokładnie tak jest im więcej się na to zwraca uwagę tym bardziej ten brzuch twardnieje. Ja już popadłam w taka skrajność że co chwilę podchodzę do męża żeby dotknął brzuch i ocenił czy jest twardy czy mam schizy już Ja zauważyłam też lekką poprawę jak wezmę po jedzeniu EspumisanTak, to wszystko takie przekorne… strach przed przedwczesnym porodem, a później przenoszone ciąże
Myślę, że może jakieś ciekawe zajęcie by Cię trochę odciągnęło od tych myśli o twardnieniach itd…
przy tym oszczędnym trybie życia najgorsze jest właśnie to, że się człowiek niepotrzebnie skupia na problemach i nakręca dodatkowo…
Przynajmniej ja tak miałam teraz jak się ruszyłam to widzę różnicę…
Mi lekarz na szczęście nie kazał póki co leżeć, tylko oszczędzać się, ale ja i tak większość dnia leżę w lozku, dla spokoju sumienia. Ale też czasami pójdę na pocztę czy to po dziecko pojadę do szkoły. Mam nadzieję, że szyjka pozostanie w dobrym stanie i będę mogła tak dalej funkcjonować. Jutro jadę na obciążenie glukozą, więc będę musiała trochę posiedzieć, ale wezmę sobie coś pod pośladek, żeby odciążyć szyjkę, tak jak w pierwszej ciąży to robiłam
Słuchajcie nie dałam rady zrobić dziś obciążenia, wypiłam glukozę i po 20 minutach złapała mnie okropna senność, zimne poty i mdłości. Starałam się to opanować, nie myśleć, ale finalnie po 25 min glukoza sama zaczela cofać mi się do gardła i powodowała kaszel i wymioty
Pani rejestratorka kazała następnym razem przynieść cytrynę, nie wiem jak ja to teraz dam radę wypić
Pani rejestratorka kazała następnym razem przynieść cytrynę, nie wiem jak ja to teraz dam radę wypić
Pati12345
Początkująca w BB
W aptece można kupić glukozę cytrynowa. Smakuje jak te tabletki musujące do rozpuszczania w wodzie, tylko słodkie ale da się wypićSłuchajcie nie dałam rady zrobić dziś obciążenia, wypiłam glukozę i po 20 minutach złapała mnie okropna senność, zimne poty i mdłości. Starałam się to opanować, nie myśleć, ale finalnie po 25 min glukoza sama zaczela cofać mi się do gardła i powodowała kaszel i wymioty
hemoglobina
Moderator
Polecam o smaku coli.W aptece można kupić glukozę cytrynowa. Smakuje jak te tabletki musujące do rozpuszczania w wodzie, tylko słodkie ale da się wypić
Lady Loka
Fanka BB :)
@Pati12345
Ja tylkp dodam, zebyś nie lekcewazyla tego magnezu, który dostałas w szpitalu on z jednej strony wycisza macicę, a z drugiej ma chronić dziecko gdyby jednak się urodziło za wcześnie. To ważne i dobrze, ze podali
Ja tylkp dodam, zebyś nie lekcewazyla tego magnezu, który dostałas w szpitalu on z jednej strony wycisza macicę, a z drugiej ma chronić dziecko gdyby jednak się urodziło za wcześnie. To ważne i dobrze, ze podali
A myślicie, że coś pomoże glukoza cytrynowa? Bo ja nie miałam problemu ze smakiem i wypiciem glukozy, tylko mój organizm chciał się pozbyć chyba tej dawki cukru. Ja wypiłam ten kubek na dwa razy bez problemu :/ więc to że tam będzie jakiś cytrynowy aromat jakos mnie nie przekonuje, że dam radę
Chyba musisz spróbować nie ma wyjściaA myślicie, że coś pomoże glukoza cytrynowa? Bo ja nie miałam problemu ze smakiem i wypiciem glukozy, tylko mój organizm chciał się pozbyć chyba tej dawki cukru. Ja wypiłam ten kubek na dwa razy bez problemu :/ więc to że tam będzie jakiś cytrynowy aromat jakos mnie nie przekonuje, że dam radę
reklama
no wlasnie z tego co ja czytałam to niep owinno sie na „dwa lyki” tylko malymi lyczkami - w ciagu max 5 min ale jednak malymi lyczkami wlasnie zeby sie nie cofnelo… moze to pomozeA myślicie, że coś pomoże glukoza cytrynowa? Bo ja nie miałam problemu ze smakiem i wypiciem glukozy, tylko mój organizm chciał się pozbyć chyba tej dawki cukru. Ja wypiłam ten kubek na dwa razy bez problemu :/ więc to że tam będzie jakiś cytrynowy aromat jakos mnie nie przekonuje, że dam radę
Podziel się: