reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Zważyliśmy dzisiaj tego małego kluska - waży 5540g 🙈 w wanience już się nam nogami odpycha od ścianki… strasznie szybko te maluszki rosną… 🥺
A dopiero co się urodził:D I jak wam się funkcjonuje ?? Już troszkę lepiej z brzuszkiem???
U nas zaczęły się od wczoraj problemy. Mały pręży się, nie spi, próbuje cisnąć kupę... nie mam pomysłu. Ja karmie kpi niestety, kupiłam nawet podeojny laktator ,ale to jakaś tragedia. Sterylizacja itd. Młody się nie najada z piersi, a pediatra mówiła zeby trzymac go 20 minut skoro nie przybiera.... ma 11 dni, a butla 90 ml spokojnie zjedzona co 3 h. Boję się że daje mu za dużo...

reklama
A dopiero co się urodził:D I jak wam się funkcjonuje ?? Już troszkę lepiej z brzuszkiem???
U nas zaczęły się od wczoraj problemy. Mały pręży się, nie spi, próbuje cisnąć kupę... nie mam pomysłu. Ja karmie kpi niestety, kupiłam nawet podeojny laktator ,ale to jakaś tragedia. Sterylizacja itd. Młody się nie najada z piersi, a pediatra mówiła zeby trzymac go 20 minut skoro nie przybiera.... ma 11 dni, a butla 90 ml spokojnie zjedzona co 3 h. Boję się że daje mu za dużo...
Z brzuszkiem delikatnie lepiej. Czasem się pręży przy robieniu kupki i płacze, ale nie aż tyle co wcześniej. Dużo się uśmiecha, lepiej śpi niż wcześniej. U mnie są momenty, że mały i 40 min potrafi jeść 🙈 ale on bardzo spokojnie wcina.
Ponoć dziecka karmionego mlekiem matki nie da się przekarmić, ale na ile to prawda - nie wiem.

Zważyliśmy dzisiaj tego małego kluska - waży 5540g 🙈 w wanience już się nam nogami odpycha od ścianki… strasznie szybko te maluszki rosną… 🥺
U nas dzisiaj 4200g 🙈 tydzień temu było 3880. Spaślak nam rośnie.

@P86 jak nie ulewa, zjada, nie marudzi, to dawaj mu tyle, ile chce. Pamiętaj, że minimum to 150ml/kg masy ciała.
Mój przy swoich 4kg je teraz 9x80ml, więc by się wagowo zgadzało z Twoim. Moim zdaniem to wcale nie jest za dużo.
Zastanowiłabym się jednak nad tym kp. To, ze się nie najada okreslili brakiem przyrostu? Przy jak częstym ważeniu? Dzieci rosną skokowo. Może się zdarzyć tydzień bez przyrostu zwłaszcza, że on się dopiero rozkręca. Jeżeli nie był przy piersi niespokojny, nie wykazywał oznak głodu i sikał tyle ile trzeba, to ja bym jednak probowała.

Nie trzeba za każdym użyciem sterylizować :)

Właśnie ja staram się z każdym myciem sterylizować w mikrofalówce. Dziewczyny, a polecacie coś na wypływy mleka. Potrafię chodzić po domu i cieknie że mnie mleko, same wkladki nie działają... rano budze się zalana w mleku ....

reklama
Do góry