reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Robili CI dzisiaj jeszcze jedno usg?
Nie, pielęgniarka na obchodzie mówiła, że dziś mam mieć usg, ale powiedziałam że miałam wczoraj robione, więc dziś już nie. W sumie chyba nie chciałabym mieć mierzonej już szyjki przed weekendem, bo wyszłaby znowu jakaś inna liczba i stresowalabym się cały weekend... Wolę mieć w głowie te 4 cm, które mnie trochę uspokajają, chociaż wiem że zewnetrzna część ma może 1,5 cm bo czuje tą szyjkę przy wsadzaniu progesteronu (Oczywiście rękawiczka, dezynfekcja, wcześniejsze umycie całych okolic pochwy.).

reklama
U mnie dzisiaj wzięli mocz do badania, pobrali krew na morfologie i wzięli wymaz z pochwy, żeby na poniedziałek pewnie był komplet wyników po badaniu ginekologicznym.

Mam nadzieję, że będzie dobrze…
Będzie, musi :) Trzymam kciuki za to, aby pęcherz się cofnął całkowicie.

Dzisiaj na obchodzie lekarz mnie pytał jak się czuję jak wstaję do toalety, więc może jak będzie dobrze to puszczą mnie do domku na chociaż 2 tygodnie… jestem już psychicznie wykończona tym szpitalem 🙈

Nie, pielęgniarka na obchodzie mówiła, że dziś mam mieć usg, ale powiedziałam że miałam wczoraj robione, więc dziś już nie. W sumie chyba nie chciałabym mieć mierzonej już szyjki przed weekendem, bo wyszłaby znowu jakaś inna liczba i stresowalabym się cały weekend... Wolę mieć w głowie te 4 cm, które mnie trochę uspokajają, chociaż wiem że zewnetrzna część ma może 1,5 cm bo czuje tą szyjkę przy wsadzaniu progesteronu (Oczywiście rękawiczka, dezynfekcja, wcześniejsze umycie całych okolic pochwy.).
Myślisz, że w poniedziałek będą powtarzać pomiary?

Dzisiaj na obchodzie lekarz mnie pytał jak się czuję jak wstaję do toalety, więc może jak będzie dobrze to puszczą mnie do domku na chociaż 2 tygodnie… jestem już psychicznie wykończona tym szpitalem 🙈
Oby , trzymamy kciuki. Masz ku temu szanse, bo już korzystasz z toalety samodzielnie, wstajesz, nic się nie dzieje więc oby było jak najlepiej :)

Wstaje bardzo powoli i na króciutko :D prysznic trwa dosłownie 2-3 minuty… ale dobre i to. Mam nadzieje, że wszystko u nas obu będzie dobrze.

P86, Alexis - jesteście bardzo dzielne, każdy dzień zbliża do celu.
Alexis, ten cukier Ci jeszcze skacze? To po sterydach normalne, tak ?

reklama
P86, Alexis - jesteście bardzo dzielne, każdy dzień zbliża do celu.
Alexis, ten cukier Ci jeszcze skacze? To po sterydach normalne, tak ?
Cukier się uspokoił wczoraj po południu (po ostatniej wieczornej dawce sterydów z czwartku):) po śniadaniu jeszcze był podwyższony, późniejsze pomiary i dzisiaj od rana już w normie na szczęście ;)

Do góry