reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Leżę:) Staram się, wiadomo czasem trzeba podejść do lodówki po jedzenie, do toalety,ale czego się nie zrobi ,żeby tylko było dobrze. Niestety odczuwam takie lekkie kłucia w okolicach szyjki. Jestem bardzo zła ogólnie... chodzę do lekarza co 2 tygodnie , o wszystkim mówię. Jak tylko pojawił się wynik posiewu to na kolejny dzień już pisałam maila z prośbą o leki... Potem czekalam kolejne 3 dni na to az przelew dojdzie , bo mimo to ze placilam co 2 tygodnie po 250, 400 zl,to i tak za recepte musialam zaplacic 70 zl i dopiero jak przelew doszedl to laskawie mi odpisano i dostalam pimafucin, ktory jak wiemy na grzybice zadziala ale nie na e coli...Gdybym zwlekala mogłabym być na siebie zła, ale działam i jestem świadoma konsekwencji nieleczonej infekcji , a jednak i tak szyjka poszła...
Hej. Dobrze, że do szpitala idziesz. Zaopiekują się Tobą i pewnie tak będzie, że się najpierw wezmą za tą e.coli. Infekcje niestety lubią namieszać. A nie chcesz zmienić lekarza? Bo to już nawet nie chodzi o pieniądze, tylko lekarz powinien od razu reagować na wynik posiewu. Mój np. jak mi wyszła bakteria w 10 tc, to już miałam od razu e-receptę wystawioną, jeszcze nie miałam info o wyniku. A tu jeszcze lekarz czeka na przelew, aż dojdzie itp. To powinno być w ramach wizyty, chyba, że np. byś przyszła po 2 miesiącach po receptę np. na antykoncepcję, to rozumiem, że się płaci.

reklama
Hej. Dobrze, że do szpitala idziesz. Zaopiekują się Tobą i pewnie tak będzie, że się najpierw wezmą za tą e.coli. Infekcje niestety lubią namieszać. A nie chcesz zmienić lekarza? Bo to już nawet nie chodzi o pieniądze, tylko lekarz powinien od razu reagować na wynik posiewu. Mój np. jak mi wyszła bakteria w 10 tc, to już miałam od razu e-receptę wystawioną, jeszcze nie miałam info o wyniku. A tu jeszcze lekarz czeka na przelew, aż dojdzie itp. To powinno być w ramach wizyty, chyba, że np. byś przyszła po 2 miesiącach po receptę np. na antykoncepcję, to rozumiem, że się płaci.
Właśnie zmieniłam stąd inne podejście do sytuacji , mierzenie szyjki i propozycją szpitala. :)

I całe szczęście, że zmieniłaś, bo to się po prostu nóż w kieszeni otwiera jak się czyta o takim podejściu.
Swoją drogą ciekawy cennik - 70 zł za receptę? :O

Jak tam Wasze samopoczucie dziewczny?

Wielomatka - moje dzisiaj gorzej… niby nic takiego się nie dzieje, miałam badanie, pęcherz dalej wpuklony, szyjka 1-1,3cm trzyma na szwie. Jak wieczorem mały zaczął mnie kopać w dół brzucha i czułam taki gniotący ból to zaczęła mnie brać panika, że coś się stanie z tą szyjką złego, albo ten wpuklony pęcherz pęknie od kopania :( nie wiem czy to możliwe, ale jak się tak leży to różne rzeczy do głowy przychodzą. Z tego wszystkiego aż się popłakałam ze strachu o tego malucha :( emocje dały górę…
Cały czas mówię sobie, że jestem pod opieką lekarzy, chcą żebym została aż maluszek podrośnie a mimo wszystko są takie momenty załamki :(

A jak tam u Ciebie?

I całe szczęście, że zmieniłaś, bo to się po prostu nóż w kieszeni otwiera jak się czyta o takim podejściu.
Swoją drogą ciekawy cennik - 70 zł za receptę? :O

Jak tam Wasze samopoczucie dziewczny?
Ehhh, płakać mi się chce naprawdę... boję się okropnie,że jutro szyjka będzie już poniżej 2 cm. Oczywiście nie wiadomo ile potrwa leczenie tej e coli, wcześniejszy antybiotyk , co prawda źle dobrany ale nie zadziałał... spełnia się to o czym nawet nie chciałam myślec...

Ehhh, płakać mi się chce naprawdę... boję się okropnie,że jutro szyjka będzie już poniżej 2 cm. Oczywiście nie wiadomo ile potrwa leczenie tej e coli, wcześniejszy antybiotyk , co prawda źle dobrany ale nie zadziałał... spełnia się to o czym nawet nie chciałam myślec...
U mnie teraz e coli leczyli od wtorku antybiotykiem dożylnie, w poniedziałek założyli szew (też dostałam tego dnia antybiotyk) i później podawali jeszcze przez 2 dni

U mnie teraz e coli leczyli od wtorku antybiotykiem dożylnie, w poniedziałek założyli szew (też dostałam tego dnia antybiotyk) i później podawali jeszcze przez 2 dni
Dziś byłam na kontroli po 2 dniach leżenia I leczeniu - szyjka dłuższa 2,98 więc już praktycznie 3 cm. Ale do szpitala i tak pójdę przez tą infekcje, bo obawiam się że szyjka znowu pójdzie.
Jak się dziś czujecie?

Alexis - przykro mi, że takie emocje Cię dopadają, ale i tak dla mnie jesteś bardzo dzielna w tym wszystkim. U mnie dobrze, właśnie wyprawiłam najstarszą na spóźniony wyjazd na narty (miała jechać z rodzeństwem wczoraj, ale jelitówka ją rozłożyła). Kręgosłup mi mocno dokucza, ale jutro kończę 38+0, więc nic dziwnego.

P86 - robisz co możesz i teraz najważniejsze to nie dać zwariować się swoim myślom.

Wiem, że mi się fajnie mówi, bo u mnie już ciąża donoszona. Wytrzymanie w tym strachu nie jest łatwe, każda z nas robi co może dla naszych dzieci i tu każdy dzień jest cenny. Stres w tym wszystkim nie pomaga, a wręcz szkodzi.

Alexis - przykro mi, że takie emocje Cię dopadają, ale i tak dla mnie jesteś bardzo dzielna w tym wszystkim. U mnie dobrze, właśnie wyprawiłam najstarszą na spóźniony wyjazd na narty (miała jechać z rodzeństwem wczoraj, ale jelitówka ją rozłożyła). Kręgosłup mi mocno dokucza, ale jutro kończę 38+0, więc nic dziwnego.

P86 - robisz co możesz i teraz najważniejsze to nie dać zwariować się swoim myślom.

Wiem, że mi się fajnie mówi, bo u mnie już ciąża donoszona. Wytrzymanie w tym strachu nie jest łatwe, każda z nas robi co może dla naszych dzieci i tu każdy dzień jest cenny. Stres w tym wszystkim nie pomaga, a wręcz szkodzi.
38 tydzień to już na dniach :) Super.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy to możliwe,żeby ta szyjka się wydłużyła? Teoretycznie koleżance,która leżała w szpitalu z problemami z szyjka mówili, że nie , a u mnie szyjka jest dłuższa niż 2 dni temu . Co myślicie?

Do góry