reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Też mam podobne wrażenie, w kółko to samo. Ja lubię się pozbywać rzeczy, lubię puste przestrzenie. Ale to bym się dzieci musiała pozbyć :p

Zapisałam się na ktg na piątek, w ramach nfz. W sumie chciałam później, ale może to i dobrze :)

reklama
U nas wygląda to tak, że ja uprzątnę w jednym miejscu idsę do następnego, a jak wrócę to już jest bałagan. Niby co środę przychodzi do nas Pani i ogarnia kompleksowo sprzatanie, ale dnia następnego znowu jest to samo.
Gdybym tyle sprzątała przed posiadaniem dzieci, to z powodzeniem przesłabym test białej rękawiczki.

Sodalit - a z ciekawości, co ta pani robi i jaki jest mniej więcej koszt? My dwa razy korzystaliśmy w tej ciąży, mycie i odkurzanie podłóg i łazienka, kobiecie zajęło to tak dużo czasu, że stwierdziłam, że to sensu nie ma

Przychodzą 2 kobietki ( matka z córką). Wycierają kurze, fronty meblowe, myją blat w kuchni, stół, odkurzają, myją podłogi, sprzątają kompleksowo łazienkę, ostatnio nawet posprzątały w pokoju syna, mimo, że zawsze mówię, żeby tego nie robiły, bo to bez sensu. Składały młodemu też ubrania.
Przy 3 pokojowym mieszkaniu, w tym salon z kuchnią - za jakieś 3h sprzątania biorą 150 pln. Okna są dodatkowo płatne za skrzydło 15 pln.
Ale są takie dość myślące, bo jak widzą, że coś tam jest ogarnięte - to np. sprzątają kurze na szafkach w kuchni - tam od góry.
Wiadomo, że żeby to miało sens to muszą przychodzić w miarę regularnie. A pod koniec ciąży już nie chciałam, żeby mi się ktoś pałętał.

liczę, że jak to jest bakteryjne to nie zarazi się tak łatwo.
U najstarszej za to podejrzenie covida, ale wg pediatry za późno na test. Jesli mąż się bardziej rozłoży to jego mamy testować

Wielomatko - każdy ma jakieś swoje granice, Ty i tak masz ogromne pokłady spokoju.
Ale ja sobie nie przypominam takiego roku, żeby tak się choroby panoszyły. Gdzie się nie obrócę tam słyszę, że ktoś jest chory. A dostanie się do lekarza graniczy z cudem.

Grabarzenka - jak tam wizyta u gina? Co Ci powiedział?

reklama
Do góry