reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

W końcu wysłałam do nich maila, bo skoro nie zrobili badania to w zasadzie za co mam płacić. Ciekawa jestem co powiedzą.
Na GBS się czeka około tygodnia. Teoretycznie mam czas, ale no.. różnie może być. Poza tym jeśli będę mieć pozytywny to będę musiała cisnąć ginekologa o antybiotyk.

reklama
W końcu wysłałam do nich maila, bo skoro nie zrobili badania to w zasadzie za co mam płacić. Ciekawa jestem co powiedzą.
Na GBS się czeka około tygodnia. Teoretycznie mam czas, ale no.. różnie może być. Poza tym jeśli będę mieć pozytywny to będę musiała cisnąć ginekologa o antybiotyk.
Spokojnie, za uszkodzoną próbkę raczej nie zapłacisz. Lipa bo będziesz musiała jeszcze raz jechać do ginekologa to też czas i wysiłek.

Teraz już mi przychodnia pobierze w poniedziałek, przynajmniej tyle.
W ogóle od rana mdłości i zgaga. Chciałabym się czuć po prostu dobrze i być jak te kobiety, które się dziwią, że w ciąży można się źle czuć.

Hmm a Ty za każdym razem miałaś pozytywny? Mnie ten gbs bardzo zestresowal w pierwszej ciąży dlatego byłam wdzięczna za cukrzycę ciążowa i skierowanie do szpitala przed rozpoczęciem akcji bo jednak dostawałam antybiotyk dożylnie przez jakieś 24 h co ileś tam godzin.

Teraz już mi przychodnia pobierze w poniedziałek, przynajmniej tyle.
W ogóle od rana mdłości i zgaga. Chciałabym się czuć po prostu dobrze i być jak te kobiety, które się dziwią, że w ciąży można się źle czuć.
Tak, jak przypomnę sobie swoją pierwszą ciążę i przechadzki po lesie po 2,3 h to aż mi smutno. A wczoraj musiałam przejść od lekarza rodzinnego do drugiej przychodni jakieś 300 m i ledwo ledwo.

W pierwszej ciąży miałam dodatni i wymusiłam na lekarce, że ma mi dać antybiotyk. Ponowny wymaz pokazał, że leczenie jest skuteczne i był negatywny. W każdej ciąży negatywny, no ale wiadomo, zawsze mogłam złapać.

Właśnie mi dzwonili z przedszkola, że syn się robi chory. Tego potrzebowałam ;)

Ann - jak tam po pierwszym dniu z Oleńką?
Sodalit - u Was już coś spokojniej?

Właśnie mi dzwonili z przedszkola, że syn się robi chory. Tego potrzebowałam ;)

Ann - jak tam po pierwszym dniu z Oleńką?
Sodalit - u Was już coś spokojniej?
wielomatka, Ty to chyba cierpliwa kobita jesteś (albo nie masz wyjścia). A może już doszłaś do etapu, ,,co jeszcze nowego?" ;)

Dziewczyny, ja chyba mam PMS-a, nie mogę sobie poradzić, nerwy mi puszczają, a byłam taka potulna w tej ciąży jak baranek. WTF?

mika - hormony, nie dziw się :) W którym tc jesteś?
Do cierpliwej osoby jeszcze dużo mi brakuje, ale dzieci mnie tutaj ostro szkolą.

w ogóle wpadłam na pomysł, żeby pozamawiać przez internet rzeczy gospodarcze na zapas, co by później z powodu jednej kostki mydła nie musieć z dzieciakami ekspedycji do sklepu urządzać. Kiedyś to miałam ambitny plan, że jeszcze przed porodem jakieś rzeczy ugotuję i pomrożę, ale odpuściłam.

reklama
Wielomatko, rzeczy gospodarcze to teraz najbardziej się opłaca zamawiać na allegro ze smartem albo przez aplikację rossmanna :) bardzo polecam, rossmann ma od 200zł darmową dostawę, a w klubie są często promocje.

Do góry