reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Luteina wpływa bezpośrednio na szyjkę. Jeżeli z szyjką ok, to ja bym rozważyła konsultację u innego lekarza. Chyba, że ona się boi, że ten ból skróci szyjkę potem.
Na bóle macicy to raczej magnez działa :) kup sobie jakąś dawkę forte (ja biorę asmag forte 2x2 i magne b6 2x1). Brzuch od razu przestał boleć. A po 20 tygodniu jeszcze mam zwiększyć dawkę.

Ale generalnie luteina wpływa bezpośrednio na szyjkę, więc spokojnie, nawet brana profilaktycznie nie zaszkodzi dziecku.

PS. Tak, kura do karmienia :D jeszcze dostanę różową dla poprzedniego dziecka, bo jakoś ostatnio mamy z mężem większą potrzebę podkreślania, że to drugie. Bo tak to wszyscy mówią o pierwszym wnuku i prawnuku 🙄
mi lekarz nie ustalał dawki magnezu . Wiesz może jaka jest wskazana ? I które preparaty ?

reklama
mi lekarz nie ustalał dawki magnezu . Wiesz może jaka jest wskazana ? I które preparaty ?
W sumie magnez jest bez recepty, więc to chyba nie ma takiego znaczenia. On działa na twardnienia, bóle brzucha.
Ja mam asmag forte i mi po nim dobrze :) dawka maksymalna to 6 tabketek na dobę, ja teraz biorę 4, raz wzięłam 5 jak czułam, że coś mnie bardziej zaczyna ćmić.

Ja mam wizytę 2.01 :D a za tydzień połówkowe.

Dziś mamy 25+1, mała waży chyba 700 albo 800 g (nie dosłyszałam lekarza, ale chyba to drugie :O ), szyjka trzyma, posiew pobrany. Teraz oby nic nie wyhodowało, chociaż wątpię, bo coś tam się chyba dzieje. Nakręciłam lekarza na częstsze wizyty, więc teraz mam za 2,5 tygodnia, a kolejną za 2 tygodnie na USG III trymestru :D. Pytałam o paski lakmusowe, mówił, że spoko, tylko czasem, jak jest infekcja, też się mogą zabarwić na zielono-niebiesko, ale dobrze mieć przy takim wywiadzie.
Po świętach już sobie robimy porządki: malowanie ( sąsiadka nas zalała), przestawianie łóżka, składanie dostawki itp. Jedyne co, to CRP mi wyszło 4,2 (norma 0-3), ale podobno w ciąży takie może być. A Wy macie jakieś doświadczenia z CRP w ciąży?

W sumie magnez jest bez recepty, więc to chyba nie ma takiego znaczenia. On działa na twardnienia, bóle brzucha.
Ja mam asmag forte i mi po nim dobrze :) dawka maksymalna to 6 tabketek na dobę, ja teraz biorę 4, raz wzięłam 5 jak czułam, że coś mnie bardziej zaczyna ćmić.

Ja mam wizytę 2.01 :D a za tydzień połówkowe.
Mnie poleciła aspargin bo to jest lek🙂 3x 1 tabletka on jest z potasem

reklama
ja mialam luteinę od 10 tygodnia ciąży. Jeśli lekarz nie miałby podstaw, nie przepisałby jej.
No też tak właśnie myślę, to dobra lekarka jest dokładna. Sama kazała mi przyjechać jak uslyszala ze mam wątpliwości czy ten ból to tylko rozciąganie macicy. Ja jeszcze pracuje i siedzę dużo, powiedziała że powinnam robić częstsze przerwy żeby się przejść

Do góry