reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Oj, Sylwcia - od razu się kuruj.

Szczepicie się na coś w ciąży? Grypa itp? Mój ginekolog się nigdy nie zająknął nic na ten temat, koleżanka lekarka to z kolei na wszystko się szczepi, co tylko możliwe.

reklama
Wielomatka z chorobami u dzieci nigdy nie wiadomo co jest najlepsze. Moja córka też ostatnio okropnie gorączkowała, pediatra dała antybiotyk który podałam po raz pierwszy wieczorem. Kolejnego dnia z córką było już lepiej, nie gorączkowała tak wysoko a innych objawów w zasadzie nie miała. Nie wierzę że tak szybko antybiotyk zadziałał i niepotrzebnie jej przez tydzień później musiałam podawać czego nie mogłam przeżyć ....

Sylwica gdzie Ty łapiesz te choroby ? Ja mam cały czas katar, ale to na pewno od córki. Męża też zaraziła.

Szczepicie się na coś w ciąży? Grypa itp? Mój ginekolog się nigdy nie zająknął nic na ten temat, koleżanka lekarka to z kolei na wszystko się szczepi, co tylko możliwe.
Krztusiec na pewno, żeby przekazać przeciwciała. Nie wiem czy na grypę zaszczepią w kwietniu.
Covid nie, ale nie z ideologicznych powodów, a dlatego, że ciężko te szczepienia przechodzę.

Ann - no po mojej nie powiedziałabyś, że chora, ale ponoć ucho brzydkie;/ Z synem walczyliśmy z niedosłuchem, więc nie chcę ryzykować tutaj.

No właśnie ja się boję, że reakcją na szczepienie będzie gorączka, co znowu jest czymś złym w ciąży.

Zaczęłam pakować torbę do szpitala do porodu. Odechciewa się mi jak na to patrzę. Zawsze mam poczucie, że za dużo rzeczy biorę, ale przecież te głupie podkłady już pełno miejsca zajmują.

Wielomatko, na krztusiec szczepią normalnie w ciąży :) więc będzie ok. A warto przekazać przeciwciała dziecku, żeby nie złapało zanim samo zostanie zaszczepione.

Na grypę i covid chyba odpuszczę. Ale nad krztuścem się zastanawiam.

Ja chyba jelitówkę złapałam plus nawrót mdłości ciążowych. Miesiąc spokoju był :(. Dziś śmierdziało mi pranie, a wczoraj mąż powiedział, że coś zjadł i mi się niedobrze zrobiło na samą myśl. Jutro miała być krzywa cukrowa, ale przekładam.
Też macie mdłosci w 2 i 3 trymestrze?

Moja doktor zaleca szczepienie na grypę, krztusiec, covid. Na grypę u krztusiec się zaszczepiłam na covid nie będę.
Nie wiem gdzie łapie, sporadycznie mam kontakt z ludźmi. Może luby przynosi, jemu nic nie ma a mnie męczy.

Tak, ja miałam nudności i wymioty, a III trymestr u mnie leci.
z kolei mój kolega ginekolog się śmieje, że gdzie ja ostatnio krztusiec widziałam i że po co szczepić

reklama
Tak, ja miałam nudności i wymioty, a III trymestr u mnie leci.
z kolei mój kolega ginekolog się śmieje, że gdzie ja ostatnio krztusiec widziałam i że po co szczepić
Mdłości to moja najgorsza zmora ciążowa. Hemoroidy, bóle, zgaga, zaparcia, wszystko i nawet chyba poród wolę. Czyżby się sprawdziło, że jak dziewczynka, to mocniejsze i dłuższe mdłosci (z synkiem były książkowo do 13-14 tc, a w tej ciąży do 18-19 i teraz znowu od tygodnia).

sylwica a po szczepieniu na krztusiec miałaś jakieś reakcje, jak np. po covidowej szczepionce?

Do góry