papierki lakmusowe, za 100 szt. ok 15-20 zł, takie w tubce i ze skalą ph do 12. Niestety stacjonarnie nie dostałam, zamawiane.Dziewczyny podpowiecie jakie macie papierki do weryfikacji czy nie sączą się wody? I da się to gdzieś stacjonarnie kupić?
Co do sączenia wód, ja jestem przykładem, że nie zawsze się wyczuje. Nie chcę straszyć, po prostu co innego jak się rzeczywiście sączy, co innego jeszcze, jak się ulewa i co innego jak się leje. W poprzedniej ciąży pękł mi pęcherz jak siedziałam na kibelku, ale ponieważ to było takie ,,pyknięcie" i brzmiało, jakby klapka od wc delikatnie strzeliła (naprawdę subtelny dźwięk), i nic się później nie działo, to nawet się nie przejęłam. Miałam trochę więcej wydzieliny co prawda, ale tego nie można nazwać było nawet ulewaniem. I rzeczywiście następnego dnia mi lujnęło na lężąco, dopiero po dobie. Wtedy skojarzyłam fakt z poprzedniego dnia i szybko do szpitala. Także takie paski nie zaszkodzą na pewno, jeśli ktoś ma być spokojniejszy.
W tej ciąży mam takie schizy w tym temacie, że tragedia. I niestety ,,jula" mi też czasem wydzielina na leżąco, jak się np. napnę, I jak na złość jak nigdy, w każdej ciąży mam bardzo wodnistą wydzielinę.
Ostatnia edycja: