reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A dziękuję, narazie dobrze, trochę więcej chodzę :) jutro mam 34 tydzień i wizytę i ogarnia mnie stres co tam u szyjki czy moja aktywność zle nie wpłynęła na nią 🙉🙉🙉
Bole brzucha przeszly! Odkad odstawiłam zelazo czuje się ok, nic nie boli tfu tfu
Więc znalazlam winowajcę :)
Tylko ten 34 tydzień jest takim moim super punktem i wiem że jak bedzie z szyjką w miarę to będę więcej chodzić a po 36 to już wogole!
A u Ciebie jak samopoczucie?
U mnie tez lepiej było przez weekend , brzuch nawet nie bolał i mniej twardnien , dzisiaj byłam na badaniach wiec miałam wyjście z domu po 3 tygodniach 😊😊a w środę wizyta wiec tez jestem ciekawa co mi lekarz powie 🤨 a w czwartek zaczynam 34 tydzień , a po jutrzejszej wizycie za ile będziesz mieć następna ? Ja nie mam wyznaczona i myśle ze powiem mu ze za 2 tyg bo 3 tygodnie to zadlugo dla mnie . A już za dwa tyg będzie 36🥳🥳i to mój kolejny cel

reklama
U mnie tez lepiej było przez weekend , brzuch nawet nie bolał i mniej twardnien , dzisiaj byłam na badaniach wiec miałam wyjście z domu po 3 tygodniach 😊😊a w środę wizyta wiec tez jestem ciekawa co mi lekarz powie 🤨 a w czwartek zaczynam 34 tydzień , a po jutrzejszej wizycie za ile będziesz mieć następna ? Ja nie mam wyznaczona i myśle ze powiem mu ze za 2 tyg bo 3 tygodnie to zadlugo dla mnie . A już za dwa tyg będzie 36🥳🥳i to mój kolejny cel
Idziemy prawie łeb w łeb hhe dwa dni różnicy tylko :) czy masz ochotę teraz na wiecej ruchu jak wiesz ze zaraz 34 tydzień czy jeszcze się boisz ruszać? Ja mam dni ze praktycznie leze a mam że coś tam porobię ale malutko ale polaze trochę i lepiej się serio czuje jak pochodze... Mysle ze następna wizytę będę mieć za 2 tyg w poniedziałek pobranie wymazu :) będę mieć pewnie 2 wizyty w tyg bo z wynikiem, też to będzie wtedy dzień przed 36tyg (obym dotrwała) czuje się teraz spokojniejsza bo 34 tydzień to nie jest zły tydzień jak dla lekarzy a moja mala jest starsza o 1.5tyg według usg, testów bety napoczatku itp
Dodatkowo czuje się spokojniejsza bo mam podane sterydy, mala jest wysoko i nie uciska na szyjke, nie mam skurczy i jeśli nawet by coś się zaczęło dziać przy teraźniejszej medycynie można zatrzymać porod nawet 2 tyg czyli do 36 tyg (37.5 według usg)
Oczywiscie jutro zapewne wpadnę w paranoje i strach przed wizytą a jest ona dopiero o 15.30 a jak mi powie ze jest bardzo krotka to się zalamie ale narazie staram się o tym nie myśleć 🤷‍♀️

U mnie dziś 33 tc 😊🥰🎉 Przeogromna radość z kolejnego tygodnia, pewnie to znacie 🙂

Tylko strasznie męczą mnie stawiania macicy. Wizyta u ginka za 10 dni, może coś doradzi w końcu? 🤷🏼‍♀️ Dodatkowo znowu miałam przezroczystego glutka przy podcieraniu i więcej wydzieliny, jednorazowo w sumie... Oczywiście od razu trochę paniki i cały dzień w lekkim stresie. Czy lekarz może sprawdzić, czy czop jest na miejscu?

Hej mnie jak się tak stawiał brzuch ginekolog kazał mi brać 2 tabletki magnezu. Może i tobie pomoże

Idziemy prawie łeb w łeb hhe dwa dni różnicy tylko :) czy masz ochotę teraz na wiecej ruchu jak wiesz ze zaraz 34 tydzień czy jeszcze się boisz ruszać? Ja mam dni ze praktycznie leze a mam że coś tam porobię ale malutko ale polaze trochę i lepiej się serio czuje jak pochodze... Mysle ze następna wizytę będę mieć za 2 tyg w poniedziałek pobranie wymazu :) będę mieć pewnie 2 wizyty w tyg bo z wynikiem, też to będzie wtedy dzień przed 36tyg (obym dotrwała) czuje się teraz spokojniejsza bo 34 tydzień to nie jest zły tydzień jak dla lekarzy a moja mala jest starsza o 1.5tyg według usg, testów bety napoczatku itp
Dodatkowo czuje się spokojniejsza bo mam podane sterydy, mala jest wysoko i nie uciska na szyjke, nie mam skurczy i jeśli nawet by coś się zaczęło dziać przy teraźniejszej medycynie można zatrzymać porod nawet 2 tyg czyli do 36 tyg (37.5 według usg)
Oczywiscie jutro zapewne wpadnę w paranoje i strach przed wizytą a jest ona dopiero o 15.30 a jak mi powie ze jest bardzo krotka to się zalamie ale narazie staram się o tym nie myśleć 🤷‍♀️
Ochotę mam na więcej ruchu ale boje się jeszcze , poczekam co lekarz mi powie bo wiesz ja mam szew i boje się żeby coś tam nie podziało przy ruchu na szyjce . Mój maluszek tez jest po sterydach wiec tez już zaczynam odczuwać ulgę zreszta na ostatniej wizycie lekarz powiedział mi ze w 34 tyg będziemy mogli odetchnąć z ulga . Ja już zrobiłam wymaz i naszczescie negatywny 😊 a szyjka się nie martw bo w tym tygodniu wiadomo ze może się skracać już a jaka miałaś długość na ostatniej wizycie ?

Ochotę mam na więcej ruchu ale boje się jeszcze , poczekam co lekarz mi powie bo wiesz ja mam szew i boje się żeby coś tam nie podziało przy ruchu na szyjce . Mój maluszek tez jest po sterydach wiec tez już zaczynam odczuwać ulgę zreszta na ostatniej wizycie lekarz powiedział mi ze w 34 tyg będziemy mogli odetchnąć z ulga . Ja już zrobiłam wymaz i naszczescie negatywny 😊 a szyjka się nie martw bo w tym tygodniu wiadomo ze może się skracać już a jaka miałaś długość na ostatniej wizycie ?
No wlasnie, mnie jedynie stresuje to ze bym musiala rodzic w innym szpitalu bo u nas po 36tyg porod, kiedyś lekarz mi powiedzial że pozwoli mi wszystko robić po 35tyg ale wtedy szyjka miała 3cm
Później w 28tyg szyjka miała 29mm, rozwarcie wewnętrzne i miękka a od tamtego czasu nie wiem ile ma :) moze jutro się dowiem bo sprawdzali tylko na fotelu ale mówili "bez zmian i bez rozwarcia" :) a Twoja ile ma?
Ja jestem bez szwu i pessara tak sobie "chodzę" licząc na szczęście :)

No wlasnie, mnie jedynie stresuje to ze bym musiala rodzic w innym szpitalu bo u nas po 36tyg porod, kiedyś lekarz mi powiedzial że pozwoli mi wszystko robić po 35tyg ale wtedy szyjka miała 3cm
Później w 28tyg szyjka miała 29mm, rozwarcie wewnętrzne i miękka a od tamtego czasu nie wiem ile ma :) moze jutro się dowiem bo sprawdzali tylko na fotelu ale mówili "bez zmian i bez rozwarcia" :) a Twoja ile ma?
Ja jestem bez szwu i pessara tak sobie "chodzę" licząc na szczęście :)
Moja 3 tyg temu miała 21 mm ale ujście wewnętrzne zamknięte w kształcie T ale i tak powiedział mi ze będzie mi się już skracać , no zobaczymy co będzie na wizycie czy coś się nie pozmieniało jeżeli chodzi o rozwarcie wewnętrzne bo przecież bóle brzucha i twardnienia mam prawie cały czas . A Ty będziesz mieć cesarkę ?

reklama
Moja 3 tyg temu miała 21 mm ale ujście wewnętrzne zamknięte w kształcie T ale i tak powiedział mi ze będzie mi się już skracać , no zobaczymy co będzie na wizycie czy coś się nie pozmieniało jeżeli chodzi o rozwarcie wewnętrzne bo przecież bóle brzucha i twardnienia mam prawie cały czas . A Ty będziesz mieć cesarkę ?
Wlasnie ja się boje o szyjke ze względu na ten tydzień twardnien i boli brzucha :( jakos mam przeczucie, że jutro nie będzie za ciekawie na tej wizycie, najprawdopodobniej tak, jeśli moj lekarz bedzie w szpitalu lub dotrwam i da mi skierowanie, a obawiam się sytuacji ze pojadę na porodówkę będzie inny lekarz i nie zrobią mi CC 🤷‍♀️ a Ty?

Do góry