reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wód jest mniej ale po badaniu powiedziała że się nie saczą. Dała mi paski i mam sprawdzać czy się nic nie dzieje. Powoli odchodzi mi czop śluzowy.
Także mam się obserwować czy nic się nie będzie dalej działo.
Przy okazji zrobiła mi USG i córcia jest już całkiem dużą bo waży 2800 😍 tylko blizna coraz cieńsza a liczyłam że może się uda naturalnie 😃

reklama
Oby się okazało, że to nic poważnego.. wiesz moja lekarka nie olewała telefonów czy wiadomości po prostu przy tak napiętym grafiku czasami później oddzwaniała, a mi było szkoda czasu wisieć na telefonie. Teraz wiem, że gdyby nie jej takie gadanie i powtarzanie mi, że przy pierwszym skurczu mam lecieć do szpitala albo wołać karetkę to nie zdążyłabym dojechać w dwupaku do szpitala - bez żadnego skurczu miałam 7cm rozwarcia i dziecko w kanale rodnym, a urodziłam po ok 40min od pierwszego odczuwalnego skurczu - a moja droga w godzinach szczytu to ponad godzina 😅
Na szczęście jeszcze czekamy ☺ mam nadzieję że nic się nie wydarzy bo mój mąż za tydzień na dwa dni jedzie do Warszawy i zostaje sama.

Powtórzyłam tzn. Zmusiłam męża żeby mi tam głęboko włożył ten pasek i wyszedł kolor zielony troszkę niebieski. I nie wiem czy to to czy to kwestia tego GBS. Nie dzwoniłam nawet do lekarza. Powinnam?
Zdecydowanie powinnaś sprawdzić , gbs nie ma tutaj nic do rzeczy. Jeśli to wody uciekają i masz podwyższone crp to za chwilę może być kłopot.

A dziękuję :) ustąpiły na szczęście. Może to były jakieś przepowiadające :) na razie od czwartku cisza i oby tak jeszcze z tydzień zostało 😁a jak u Ciebie? Bo pamiętam, że miałaś kłucia.
To dobrze, że ustapiły🙂 jeszcze się trochę pokulajmy😉 u mnie te kłucia to jeden wieczór był, teraz jest nieźle. A kiedy masz zdjęcie szwu?

Ale dziś miałam magiczną noc... Co się nie przebudziłam na siku to brzuch twardy i to jeszcze przy leżeniu na boku 🤯 Coraz częściej tak mam. Dziewczyny, którym stawia się brzuch - też tak macie, że niezależnie od pozycji brzuch jest twardy? Mój to był wręcz jak kamień dziś, pomagało położenie się na plecach...
Oby wytrwać do poniedziałkowej wizyty.
Tak mialam przez ponad dziesięć tygodni ciąży...

Hej dziewczyny, trafiłam do szpitala wczoraj z napinaniem brzucha 27+1. Po usg szyjka 21mm, miękka. Ktg bardzo ładne jak to powiedział doktor, ale ja już tracę nadzieję, że będzie dobrze :(
Nie trać nadziei, mnie w 26+4 zatrzymano w szpitalu poród i dali dziecku sterydy na rozwój płuc, potem miałam jeszcze kilka trudnych tygodni w skurczach itp, a potem qię to wszystko uspokoiło i dziś jestem w 40+2 i modlę się, żeby w końcu urodzić😍🥰.
Będzie dobrze, musi być🤞😍.

reklama
Do góry