reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
My moją starszą przy żółtaczce rozbieraliśmy do pieluchy i dmuchaliśmy, żeby jej się zimno zrobiło, wtedy się budziła 😉. Ta młodsza do tej pory ma żółtaczkę (9 też), ale w starciu się jej to nie przeszkadza. W ciągu 14 dni bilirubina powinna Wam już spaść i po 2 tygodniach nie powinna już jej mieć. Ja na świeżo w temacie żółtaczki, bo u nas okazało się, że to żółtaczka pokarmu kobiecego a nie fizjologiczna- może warto sprawdzić poziom chociażby tym miernikiem?
Jakim miernikiem? Mi położna powiedziała że ma żółtaczkę fizjologiczną oceniając po zdjęciu🤦‍♀️Na moją rozbieranie nie działa niestety. Wyczaiłam już inny sposôb. Kładę ją na łóżku i ona zaraz orientuje się że mnie nie ma i zaczyna płakać😜

Dziewczyny, pojawiła się u mnie gorączka. Niby 37,7 ale czuje takie rozbicie i ból kości. Mój partner miał tak przez dwa dni i dziś jest lepiej. Ale u niego to wiadomo, że poszly ostre leki. A ja, jak mam się ratować? Syrop z imbiru, miodu i cytryny już piję.

Dziewczyny, pojawiła się u mnie gorączka. Niby 37,7 ale czuje takie rozbicie i ból kości. Mój partner miał tak przez dwa dni i dziś jest lepiej. Ale u niego to wiadomo, że poszly ostre leki. A ja, jak mam się ratować? Syrop z imbiru, miodu i cytryny już piję.
Jak gorączka będzie wyższa to weź paracetamol, jest bezpieczny w ciąży. Narazie póki nie przekracza 38.5 ja bym nic nie brała oprócz tego co atosujesz.

Jakim miernikiem? Mi położna powiedziała że ma żółtaczkę fizjologiczną oceniając po zdjęciu🤦‍♀️Na moją rozbieranie nie działa niestety. Wyczaiłam już inny sposôb. Kładę ją na łóżku i ona zaraz orientuje się że mnie nie ma i zaczyna płakać😜
Bilirubinometr. Nie wszędzie w ośrodkach jest, bo on kosztuje kilkanaście tysięcy, ale warto znaleźć, bo szkoda dziecka kuć. A ciekawa jestem jak położna że zdjęcia to rozpoznaje. Zażółcenie to zażółcenie. Każdą powyżej 14 dni nie uznaje się za fizjologiczną, ewentualnie ocenia się to tylko i wyłącznie na podstawie stężenia bilirubiny z krwi lub średniej z pomiarów (stopa/brzuch/głowa).

Nooo.. 2,5tyg 😱 o ile wytrzymam z tą dwójką w brzuchu 😊 bo już na prawdę ledwo zipie.. ale mam nadzieje ze damy radę!
Hej.. no i niestety stało się, nie udało mi się dotrzymać do 37tc i moje dzieci są już na świecie. Odeszły mi wody w 34+6, I trzeba było wykonać cc. Jedna córka jest ze mną, druga jest na neonatologii ze względu na mase poniżej 2kg. Jeszcze jej nie widziałam :( ze względu na stan epidemiologiczny, dopiero zobaczę ja za 10 dni. A sama mam być wypisana z druga na dniach. Straszne czasy nastały dziewczyny... nigdy bym nie pomyślała ze rozdziela mnie z jedną córką. W scenariuszu widziałam albo to ze są ze mną razem albo to ze obydwie na neo. Nigdy nie analizowałam scenariusza w którym aktualnie jestem. To jest strasznie niesprawiedliwe. 😔
Pozdrawiam Was i życzę doczekania do jak najoddalszych terminów.

Hej.. no i niestety stało się, nie udało mi się dotrzymać do 37tc i moje dzieci są już na świecie. Odeszły mi wody w 34+6, I trzeba było wykonać cc. Jedna córka jest ze mną, druga jest na neonatologii ze względu na mase poniżej 2kg. Jeszcze jej nie widziałam :( ze względu na stan epidemiologiczny, dopiero zobaczę ja za 10 dni. A sama mam być wypisana z druga na dniach. Straszne czasy nastały dziewczyny... nigdy bym nie pomyślała ze rozdziela mnie z jedną córką. W scenariuszu widziałam albo to ze są ze mną razem albo to ze obydwie na neo. Nigdy nie analizowałam scenariusza w którym aktualnie jestem. To jest strasznie niesprawiedliwe. 😔
O rany kochana szok ze tak zabieraja dzieciaczki :/ a tyle mowi sie o tym ze to jednak niezgodne z prawem a szpitale i tak zabieraja :/ to duzo zdrowka dla Was kochana i aby ten czas szybko minal! A jak druga corka? Oddycha samodzielnie rozumiem wszystko jest ok?

Oby te 10dni minęło ci bardzo szybko! Domyślam się co możesz czuć :(
Oprócz wagi wszystko z malutką wporzadku?
Jak się czujesz po CC?

Gratuluję narodzin coreczek 😍 Mała nabierze wagi i już niebawem zawita w domku 😊 34+6 to super termin, jak na blizniaki. Ty masz jedno, czy dwukosmowkowe? Kolezanka, ktora lezy ze mna w pokoju - ciaza blizniacza, jednokosmowkowa, dwie dziewczynki, lekarze planuja ja rozwiazac 34+2.

reklama
Gratulacje! Najważniejsze, żeby obie zdrowo rosły. Córka, która ma poniżej dwóch kg może szybko przybrać na wadze i do Was dołączyć. Położne i lekarze na tych oddziałach są przekochani i na pewno będą się nią dobrze opiekować❤. Trudna jest taka sytuacja, ale głowa do góry, staraj się myśleć pozytywnie. Jesteś szczęściarą, masz już dwie córeczki na świecie😍.

Do góry