Cudowny maluszek! Gratuluje, wracajcie szybko do siebe❤Wczoraj na świat przyszedł Michałek, 3550 i 54cm, cały i zdrowy 38tc, pieprzyć te skracajace szyjki
Mały kudlaty przystojniakZobacz załącznik 1193911
reklama
olka100993
Fanka BB :)
Ale rozkrzyczany ten twój maluszek śliczny, gratulację !
Ja dzisiaj miałam wizytę. 35+4tc, młody waży 2600g, pobrał mi lekarz GBSa, szyjki już prawie nie ma, tzn. tak nie powiedział, ale powiedział, że widzi różnice, że jest jej mniej. No a u mnie jeśli ona miała 1cm, to teraz to nie wiem ile może mieć, stąd moje przypuszczenia ;p oby młody jeszcze wysiedział do przyszłej niedzieli.. no zobaczymy co przyniosą kolejne dni
Dopytałam o przyjęcie na oddział jak to teraz wygląda. Wykonują test dwukrotnie, pierwsze jakoś szybki, później go jeszcze potwierdzają raz. Jeśli wyjdzie pozytywny, jest jakaś strefa w szpitalu dla takich matek, do tej pory nie mieli dużo takich przypadków i matki były z dziećmi, ale jeśli zacznie brakować miejsca w tej strefie, to nie wiedzą, czy dzieci będą mogły być z matkami... Przeraża mnie to.
Ja dzisiaj miałam wizytę. 35+4tc, młody waży 2600g, pobrał mi lekarz GBSa, szyjki już prawie nie ma, tzn. tak nie powiedział, ale powiedział, że widzi różnice, że jest jej mniej. No a u mnie jeśli ona miała 1cm, to teraz to nie wiem ile może mieć, stąd moje przypuszczenia ;p oby młody jeszcze wysiedział do przyszłej niedzieli.. no zobaczymy co przyniosą kolejne dni
Dopytałam o przyjęcie na oddział jak to teraz wygląda. Wykonują test dwukrotnie, pierwsze jakoś szybki, później go jeszcze potwierdzają raz. Jeśli wyjdzie pozytywny, jest jakaś strefa w szpitalu dla takich matek, do tej pory nie mieli dużo takich przypadków i matki były z dziećmi, ale jeśli zacznie brakować miejsca w tej strefie, to nie wiedzą, czy dzieci będą mogły być z matkami... Przeraża mnie to.
bananka8686
Hej u nas właśnie stuknęło 2 tygodnie razem pokarmu minimalnie więcej, ale wciąż dużo za mało. Zamówiłam sobie słôd jęczmienny w syropie. Położna polecała. Ponoć świetnie rozkręca laktację od jutra zaczynam picie to zobaczymyJak młoda moczy pieluchy, to mleko jest . Przy trzecim to już może nie być takiego napływu, bo organizm nie chce marnować kalorii na produkcję.
Nam się tym razem kp nie udało, ale za Was 3mam kciuki
Basieńka ma jeszcze trochę żółtaczkę fizjologiczną więc bardzo dużo śpi i przy cycu też zasypia prawie natychmiast więc karmienie jest bardzo trudne bo muszę ją budzić a ona śpi jak zabita. Póki ci daje cyca i mm. Mam nadzieje, że za niedługo zejdę ze sztucznego.
Moje dzieci fajnie zareagowały na małą. Szczególnie syn (3lata) ciągle chce ją głaskać i mówi że ma malutkie rączki i nóżki. Młodsza (1,5roku) widać że zazdrosna. Chciałaby do mnie, ale jak widzi że trzymam małą to się złości. No mam nadzieje, że będzie lepiej bo mi jej szkoda.
bananka8686
Gratulacje! Dobrze że już po wszystkim! Piękna Roksanka!jak się czujecie?Kochane, dzis nad ranem urodzilam wreszcie Roksane-dzien przed terminem :-) porod szybki ok 3h, ale bez znieczulenia silami natury. Na partych myslalam ze umre ale jakos dalam rade, a do partych szlo jak burza i bylo nawet do zniesienia powiem Wam ze 3 dziewczyn nie przyjeli przede mna bo nie bylo miejsc a mnie przyjeli przez to ze mialam pessara! Mowili ze po pessarze sa szybkie porody dlatego mnie bali sie odeslac haha przydala sie nieszczęsna szyjka!
Roksa o dziwo dosc malutka-3012gr/50cm ale przeslodka!
bananka8686
Gratulacje! Michałek jest piękny! Jak przebiegł poród? Jak się czujecie?Wczoraj na świat przyszedł Michałek, 3550 i 54cm, cały i zdrowy 38tc, pieprzyć te skracajace szyjki
Mały kudlaty przystojniakZobacz załącznik 1193911
Czujemy sie dobrze wczoraj nam 1szy tydz minal :-) mala jest przesodka właściwie glownie spi i je a jak u Was?Gratulacje! Dobrze że już po wszystkim! Piękna Roksanka!jak się czujecie?
O a jaki konkretnie ten slod jeczmienny podeslalabys linka?Hej u nas właśnie stuknęło 2 tygodnie razem pokarmu minimalnie więcej, ale wciąż dużo za mało. Zamówiłam sobie słôd jęczmienny w syropie. Położna polecała. Ponoć świetnie rozkręca laktację od jutra zaczynam picie to zobaczymy
Basieńka ma jeszcze trochę żółtaczkę fizjologiczną więc bardzo dużo śpi i przy cycu też zasypia prawie natychmiast więc karmienie jest bardzo trudne bo muszę ją budzić a ona śpi jak zabita. Póki ci daje cyca i mm. Mam nadzieje, że za niedługo zejdę ze sztucznego.
Moje dzieci fajnie zareagowały na małą. Szczególnie syn (3lata) ciągle chce ją głaskać i mówi że ma malutkie rączki i nóżki. Młodsza (1,5roku) widać że zazdrosna. Chciałaby do mnie, ale jak widzi że trzymam małą to się złości. No mam nadzieje, że będzie lepiej bo mi jej szkoda.
Gosia903488
My moją starszą przy żółtaczce rozbieraliśmy do pieluchy i dmuchaliśmy, żeby jej się zimno zrobiło, wtedy się budziła . Ta młodsza do tej pory ma żółtaczkę (9 też), ale w starciu się jej to nie przeszkadza. W ciągu 14 dni bilirubina powinna Wam już spaść i po 2 tygodniach nie powinna już jej mieć. Ja na świeżo w temacie żółtaczki, bo u nas okazało się, że to żółtaczka pokarmu kobiecego a nie fizjologiczna- może warto sprawdzić poziom chociażby tym miernikiem?Hej u nas właśnie stuknęło 2 tygodnie razem pokarmu minimalnie więcej, ale wciąż dużo za mało. Zamówiłam sobie słôd jęczmienny w syropie. Położna polecała. Ponoć świetnie rozkręca laktację od jutra zaczynam picie to zobaczymy
reklama
bananka8686
https://allegro.pl/oferta/slod-syrop-jeczmienny-650g-550ml-8616883440O a jaki konkretnie ten slod jeczmienny podeslalabys linka?
Podziel się: