reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja miałam szyjkę ledwo ledwo i rozwarcie na 4 cm, skurcze na ktg takie się pisały a pessar jeszcze siedział. Czytałam, że się zsuwa, ale to wg mnie musiałby być akcja porodowa a nie skurcze przepowiadające.
Młoda to już niemowlę. I niestety bardzo mało śpi, w przerwach się drze 😂. Ani ciąża ani pierwsze tygodnie anty-instagramowe (dwa razy umyte włosy na 5.5 tygodnia 🤣🤣🤣).
U Ciebie zdejmowali tuz przed cc tak? Juz chyba na samej koncowce?
Wspolczuje ze taki wymagajacy egzemplarz Ci się trafil ☺

reklama
Jaki ladny brzuszek☺- jak dla mnie nie, po prosu taki ksztalt i tyle
Dziękuję 🙂 ale strasznie dużo mu się przyglądam ostatnio i może zaczynam sobie już coś wmawiać... Gdyby nie to, że pcha się w tę jedną pachwine uparcie i czuję jej ruchy aż poniżej linii włosów lonowych, byłabym spokojniejsza 🤨

U Ciebie zdejmowali tuz przed cc tak? Juz chyba na samej koncowce?
Wspolczuje ze taki wymagajacy egzemplarz Ci się trafil ☺
Mi zdjęli dzień przed CC ale negocjowałam do samego końca, żeby w dniu CC 😂 tak się bałam, że akcja się zacznie i było o malutki krok od tego.
No trafił. Wiedza z poprzedniego dziecka w ogóle mi się nie przydaje, jestem głupia jeśli chodzi o to, jak ją ogarnąć. Ale za to poznaję nowe rzeczy: szuszacze, otulacze, miliony rodzajów chust, smoczki itp. Wciąż się człowiek uczy 🤦😂. No i generalnie jak 1 córkę karmiłam piersią 3 lata, tak tu nie dociągnę 2 m-cy.

Dziękuję 🙂 ale strasznie dużo mu się przyglądam ostatnio i może zaczynam sobie już coś wmawiać... Gdyby nie to, że pcha się w tę jedną pachwine uparcie i czuję jej ruchy aż poniżej linii włosów lonowych, byłabym spokojniejsza 🤨
Wiem, że to dziwne wrażenie, ale mogę z ręką na sercu powiedzieć, że nie tylko Ty tak masz. Ja jak zaczęłam czuć ruchy w 15 TC to było w pachwinie i tak zostało do końca, a jak brzuch mi opadł w 36 to nawet czułam w połowie wzgórka. Nawet na początku ciężko było mi komuś z rodziny dać poczuć ruchy, no bo niby jak (pod gacie wstęp ma tylko mąż, tzn w ciąży to i on nie miał 😂😂🤦).

Miałam brzuch sto razy niżej 😊 pachwina to była od początku ulubione miejsce mojej córki.
Tydzień temu myślałam, że już urodze, tak mi się wcisnela w dół. Środek nocy, a przy mnie zrobiło się zbiegowisko - położna, lekarz, kroplowki. Za dwa dni badanie wziernikiem - niby sytuacja bez zmian. Usg dziecka też ok. Ale dziś to mi aż wewnątrza czesc uda zdretwiala... 😬 Choc pamietam, że w 20 tygodniu w ten sam sposob zdretwialy mi cale uda, az do kolan... 😱

Wiem, że to dziwne wrażenie, ale mogę z ręką na sercu powiedzieć, że nie tylko Ty tak masz. Ja jak zaczęłam czuć ruchy w 15 TC to było w pachwinie i tak zostało do końca, a jak brzuch mi opadł w 36 to nawet czułam w połowie wzgórka. Nawet na początku ciężko było mi komuś z rodziny dać poczuć ruchy, no bo niby jak (pod gacie wstęp ma tylko mąż, tzn w ciąży to i on nie miał 😂😂🤦).
Haha dzięki 😁 Ja to muszę dziwnie wyglądać, bo probuje wyczuc te ruchy reka. Co rusz ktoś przeciez przechodzi obok mojej sali i mimochodem czlowiek zerka... A ja leżę z reka w majtkach 😱😳

Haha dzięki 😁 Ja to muszę dziwnie wyglądać, bo probuje wyczuc te ruchy reka. Co rusz ktoś przeciez przechodzi obok mojej sali i mimochodem czlowiek zerka... A ja leżę z reka w majtkach 😱😳
No dokładnie🤣🤣. A mój stary parę razy chciał nagrać na początku, żeby się pochwalić, no ale jak. A tam jakaś rączka albo nóżka sobie gmyra.
I muszę przyznać, że jak córka oszołom była w brzuchu, tak jej zostało 😅 te grzebiące nogi i ręce trzeba jej krępować.

reklama
Dziewczyny, 28 tydzień... czy ten mój brzuch nie jest zbyt nisko? Małą czuję w pachwinie, co jakiś czas 😱

My we wtorek zaczynamy 30 tydzień. brzuszek mam trochę wyżej, ale od 2 dni też czuje mała dosyć nisko. Jak aplikuje globułki to czuje, że pessar jest tam gdzie wcześniej, więc mysle, że trzyma. Ale boje się czy jakieś rozwarcie się nie robi. Dziwne uczucie, bo raz ją czuje przy żebrach a raz na linii majtek, a nawet ciut niżej. Czy ona już taka duza mogłaby być? To moja pierwsza ciąża i wgl się nie orientuje jak to wygląda z wzrostem i ruchami maluszków. 🙈

Do góry