reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Może masz rozwarcie od środka? W sensie ten lejek ?Bo szyjka jak jest to znaczy że zewnętrznie zamknięta jesteś. Ja czop straciłam wraz z skurczami. Więc jestem totalnie na 0 . Długo to nie zabierze. Pogadaj ze swoim lekarzem żeby cię zostawili jak najdłużej. Ja tu spać nie mogę , źle mi ale z drugiej strony mam natychmiastowa pomoc. Więc leżymy dalej
Kochana leżymy jak najdluzej. Ja tez wolalabym byc w domu. Tesknie za mezem;( niektore dziewczyny tutaj maja w domu jeszcze male dzieci, to jest dopiero trudne. Ja jakos wytrzymam, oby tylko wszystko się dobrze skończyło. Zresztą mi już zapowiedzieli, że zostanę tu do końca. Ty tez dasz radę;)

reklama
Ja mam rozwarcie zewnętrzne na 1 palec od 30 tygodnia, rozwarcie można mieć od wewnątrz (na usg widoczne jako lejek) lub zewnętrzne, co oznacza, ze jak lekarz bada to może wsadzić palec to szyjki - tak się mierzy rozwarcie do porodu również. A szyjkę miałam ok2-2,5 cm - więc nie trzeba mieć szyjki zgładzone, żeby robiło się rozwarcie zewnętrzne. Tutaj są dziewczyny, które z rozwarciem zewnętrznym chodziły nawet od 20 tygodnia, także to nie zawsze zwiastuje tragedie. Trzymam kciuki za Ciebie, żebyś wytrwała min. do 34 tygodnia :)
Dziękuję, mam nadzieję, że się uda. Szczerze mówiąc na początku byłam tak spanikowana, że nie wierzyłam, że wytrzymam chocby tydzień. Pocieszam się, że w czwartek skończę 29 tydz, i tak małymi krokami do przodu. A Ty tez lezysz?

Dziękuję, mam nadzieję, że się uda. Szczerze mówiąc na początku byłam tak spanikowana, że nie wierzyłam, że wytrzymam chocby tydzień. Pocieszam się, że w czwartek skończę 29 tydz, i tak małymi krokami do przodu. A Ty tez lezysz?
Noo a potem 30ty a po 30tym jakos jest naprawde lzej-chyba ta 3ka z przodu jest taka optymistyczna :-)

Ja leżałam od 15 tygodnia od założenia szwu aż do dzisiaj ;) a dziś 36+0 😂 choć lekarz nie kazał leżeć to tez panikowała te 21 tygodni prawie codziennie. Dziś dopiero wyluzowalam i zaczęłam normalnie funkcjonować

Ja leżałam od 15 tygodnia od założenia szwu aż do dzisiaj ;) a dziś 36+0 😂 choć lekarz nie kazał leżeć to tez panikowała te 21 tygodni prawie codziennie. Dziś dopiero wyluzowalam i zaczęłam normalnie funkcjonować
I juz tak wgl normalnie chodzisz? Duzo? A szew kiedy sciagna? Ja mam plan do 37 polegiwac Boze odliczam dni... juz tak mam dosc lezenia

I juz tak wgl normalnie chodzisz? Duzo? A szew kiedy sciagna? Ja mam plan do 37 polegiwac Boze odliczam dni... juz tak mam dosc lezenia
Nie tak całkiem normalnie jak przed ciążą, bo brzuszek ogromnie ciąży i strasznie szybko się męczę. Prasowałam dziś z 40 minut, to pozniej z 2 godziny leżałam, bo byłam wykończona 😅szew ściągamy planowo jak skończę 37 tydzień, ale mojej szyjki już praktycznie nie ma, wiec już jestem na poród przyszykowana, gdyby w tym tygodniu się zaczął

reklama
To już jesteś na finiszu;) już bądź spokojna. Ja dzisiaj postanowiłam w szpitalu pójść pod prysznic i się trochę ogarnąć, umyć włosy itp. Nie dość że sama się stresuje że nawet tego robić nie powinnam to jak wychodziłam z łazienki to dostałam ochrzan od pielęgniarki że co ja robię, jeszcze zacznę zaraz im tu rodzić i co będzie. Tak się zestresowalam że aż mi się jeść odechciało.

Do góry