reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kurcze , szyjka 6mm trzyma się na szwie . Dr mówi że lepiej nie będzie. Dostanę chyba zawału. Do szpitala końcem miesiąca 🙄 jak ja to wytrzymam .
Moj ginekolog od prenatalnych mowil ze jego zona kilka mies przelezala bez szwu/pessaru z szyjka 5mm wiec rozumiem ze i z taka szyjka sie da! Dobrze se jest ten szew!

reklama
A jak długo kazali wam to aplikować? Ile dni?
Mi kazal go stosowac raz w tyg profilaktycznie po zalozeniu pessara, teraz wyszly mi w posiewie bakterie, to wczoraj powiedzial ze bede brala go 2 razy w tyg i jakis antybiotyk dodatkowo doustnie (dzis mam wizyte). Takze ja przy pessarze to pewnie do wyjecia krązka a Tobie dlaczego zalecil?

Mi też profilaktycznie, żeby do porodu tam było w środku czysto
Nic mnie nie swędzi, nie piecze
Ja mam założony szew 🙂

Ostatnia edycja:
Mam założony szew 🙂 najpierw kazał brać ciągiem przez 5 dni A potem co 3ci dzień
Mi już posiewów nie robi, bo mówi że zawsze jakiś pojedyncze wyjdą I to już nie ma na tym etapie sensu

reklama
Mam założony szew 🙂 najpierw kazał brać ciągiem przez 5 dni A potem co 3ci dzień
Mi już posiewów nie robi, bo mówi że zawsze jakiś pojedyncze wyjdą I to już nie ma na tym etapie sensu
Aha bo ja jak wczoraj posiew odebralam to sie zalamalam ze znow cos tam jest- zastanawia mnie ze normalnie w ciazy przeciez sie nie robi tak o posiewow jak sie nic nie dzieje i co? ciezarne sobie chodza z pewnoscia z bakteriami i jakos rodza i nic sie nie dzieje...

Do góry