reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dobrze, że się wyciszyłaś, czasem tak trzeba 😊 najważniejsze to czysta głowa. Trzeba się odciąć.
Gratulacje kolejnego tygodnia, u nas jutro 29+0 ❤ w czwartek wizyta. Potem zaraz 3cie USG 😊 i chyba będzie czas zabrać się za wyprawkę 😊
Ja odpuściłam wszystkie myśli że swojej głowy, po prostu, mam leżeć to leżę. Od niedzieli do niedzieli, bo nam wtedy kończą się pełne tygodnie 👍 nie wchodzę w to co mnie boli co mi strzyka, bo bym się wykończyła. Jedyna bolączka to moje cukry... I skurcze, które łapią mnie w takich dziwnych miejscach... Ale luz... Z nimi też sobie poradzę.

Wszystkie wyszłyśmy tu z beznadziejnych zazwyczaj sytuacji i jak widzę każda rodzi w terminie zdrowe dzieciaczki... Potrzeba jedynie cierpliwości i pozytywnego nastawienia. Wiadomo, zawsze może zdarzyć się gorszy dzień... Bo to jest nieuniknione, ale po każdej burzy wychodzi słońce 🌄. Optymizm to podstawa 😊
Dokładnie, pozytywne myślenie to juz połowa sukcesu jak nie więcej 👍
Ja tez czekam na magiczną 3 z przodu czyli jeszcze 3 tyg. i dopiero zacznę myśleć o jakiś zakupach, pakowaniach. Do tej pory nawet jakos o tym nie myślałam

Saszetki najwieksza dawka bo jest kilka, tak polecal znajomy farmaceuta a na forach czytalam ze ludzie wyleczyli klebsielle tylko tym probiotykiem,
Oooo widzisz to dobrze wiedzieć, a moŻesz napisać konkretnie jakie masz bo widzialam ze przerozne są. A stosujesz zgodnie z informacją w ulotce ?

Różnie bywa i musisz sie do tego przyzwyczaic, za kazdym.razem mozesz czuc inaczej bo tam wszystko pracuje
Napisałbyś mi jeszcze raz co stosujesz zapobiegawczo przy pessarze. Bo mnie drażni to pieczenie i swędzenie i się nakręcam ze szyjka może polecieć od infekcji a mój lekarz ma urlop?

Napisałbyś mi jeszcze raz co stosujesz zapobiegawczo przy pessarze. Bo mnie drażni to pieczenie i swędzenie i się nakręcam ze szyjka może polecieć od infekcji a mój lekarz ma urlop?
Łykam kapsułki Provag, co 3 dzien globulki Lactovaginal, plyn do higieny zmienilam na Plivafem F i praktycznie codziennie pije kefir. Teraz uzywam tez zelu Provag na swędzenie przy macmirorze, ktory mam na 12 dni ze względu na wyniki moczu. Pessar mam od maja i wczesniej ginka nie zapisala mi zadnych globulek zapobiegawczo bo twierdziła ze nie ma infekcji i nie ma potrzeby

Łykam kapsułki Provag, co 3 dzien globulki Lactovaginal, plyn do higieny zmienilam na Plivafem F i praktycznie codziennie pije kefir. Teraz uzywam tez zelu Provag na swędzenie przy macmirorze, ktory mam na 12 dni ze względu na wyniki moczu. Pessar mam od maja i wczesniej ginka nie zapisala mi zadnych globulek zapobiegawczo bo twierdziła ze nie ma infekcji i nie ma potrzeby
Super dzięki za informację będę się czymś ratować do kolejnej wizyty❤️

Dokładnie, pozytywne myślenie to juz połowa sukcesu jak nie więcej 👍
Ja tez czekam na magiczną 3 z przodu czyli jeszcze 3 tyg. i dopiero zacznę myśleć o jakiś zakupach, pakowaniach. Do tej pory nawet jakos o tym nie myślałam
Zobaczysz szybko zleca te 3 tygodnie, czas szybko mija :) a wyprawkę zaczęłam robić po 30 tygodniu...bałam się wcześniej...a po ostatniej wizycie zapakowałam walizkę z moimi rzeczami w razie co...

reklama
Przykro mi :(
Pamiętam, że z Młodym po wyjściu ze szpitala cycki mi się tak napompowaly, że nie mógł złapać a ja bez laktatora też nie mogłam wycisnąć. I wtedy odciągałam tylko trochę laktatorem przed samym karmieniem, żeby ciśnienie zeszło i mógł złapać.
Jedna znajoma mowila kiedyś, że jej dziecko te pomarańczowe smoczki najtańsze tylko akceptowało do butelek - takie, co kiedyś tylko były.
Ogrom wysiłku i cierpienia kobieta musi znieść, żeby urodzilo się takie Maleństwo :) Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie :) (krocze tantum Rosa psikaj i octeniseptem, jak boli to butelkę mała z zimna woda tez mozna przyłożyć jako okład)
Non stop używałam octeniseptu, uratował mnie dopiero proszek dermatol. Dziś mogłam już siedzieć na tyłku. Mały już nie daje do wiwatu. Mąż wrócił z trasy i non stop z nim siedzi więc mam więcej luzu

Do góry