reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Sadze, ze sobie ładnie zarobił na mnie... fakt za wizytę płace u niego 250 zł ale jest gin i endokrynologiem bo mam hashimoto no i my się staraliśmy o dzidzie 4 lata i nas w sumie wyprowadził ale 600 zł za sam pessar to przegiął pale.... koniecznie daj znać jak Ci wyjmą i jakie odczucia 😱 mnie zakładanie bolało wiec wyjmowanie to na bank będzie dla mnie obłęd chodź przy porodZie to pikus 😂

Bardzo Cię skasował. Przecież, to nie grosze tylko grube pieniadze. Nie rozumiem co takiego cennego w tym pesarium. Można powiedzieć, ze masz na szyjce zabezpieczenie o wartości 6-ciu stówek! Droga ta Twoja szyjka w tym momencie 😄🙂

reklama
Dziewczyny zrobiłam sobie na złość pojechałam na ten sor bo stwierdziłam że sprawdzę się przed tym weselem jakbym chciała iść na wesele po czym oczekałam się żeby mnie przyjęli po czym lekarka położyła mnie na fotel powiedziała że szyjka miękka i luźna i że zostawiają mnie w szpitalu dadzą kroplówki i usg zrobimy po przyjęciu a ja powiedziałam że idę na chwilę do męża i uciekłam 😁 i teraz wróciłam do domu leżę boli mnie kręgosłup i jestem bardziej zestresowana niż bylam
Ja bym została w szpitalu... a na wesele bym chyba już nie poszła. Skoro dwie osoby potwierdzają to lepiej aby Ci w końcu założyli ten pessar.

Też mam miękką i to od gdzieś pewnie 17 tygodnia, powyżej szwu od strony dziecka taka na wpoltwarda, a reszta poniżej szwu od strony pochwy mięciutka, jak to określił mój ginekolog - mega kapeć ;) od luteiny dopochwowej twardnieje, nie wiem czy masz ja zapisana
I dlatego zakładali ci szew mimo nie skracającej się szyjki?

Dziewczyny zrobiłam sobie na złość pojechałam na ten sor bo stwierdziłam że sprawdzę się przed tym weselem jakbym chciała iść na wesele po czym oczekałam się żeby mnie przyjęli po czym lekarka położyła mnie na fotel powiedziała że szyjka miękka i luźna i że zostawiają mnie w szpitalu dadzą kroplówki i usg zrobimy po przyjęciu a ja powiedziałam że idę na chwilę do męża i uciekłam 😁 i teraz wróciłam do domu leżę boli mnie kręgosłup i jestem bardziej zestresowana niż bylam
Jakoś mało odpowiedzialna zagrywka.. nie było można powiedzieć, że nie zgadzasz się aby zostać? Że to na swoją własną odpowiedzialność nie zostaniesz? Lekarze mogli się zdenerwować, że gdzieś poszłaś, coś Ci się stało..mogli tracić czas na szukanie cię.. jeśli coś się stanie pojedziesz na tą sama IP? Co im powiesz? Ja bym olała wesele i została w szpitalu, dla mnie dziecko ważniejsze niż impreza..

Ja bym została w szpitalu... a na wesele bym chyba już nie poszła. Skoro dwie osoby potwierdzają to lepiej aby Ci w końcu założyli ten pessar.
Nie no napewno nie pójdę na to wesele zostanę w domu. Ale nie chciałam zostawać w tym szpitalu bo on ma okropne opinie. Napisałam do swojego ginekologa bo wolałabym jechać jak już coś do niego na szpital

Jakoś mało odpowiedzialna zagrywka.. nie było można powiedzieć, że nie zgadzasz się aby zostać? Że to na swoją własną odpowiedzialność nie zostaniesz? Lekarze mogli się zdenerwować, że gdzieś poszłaś, coś Ci się stało..mogli tracić czas na szukanie cię.. jeśli coś się stanie pojedziesz na tą sama IP? Co im powiesz? Ja bym olała wesele i została w szpitalu, dla mnie dziecko ważniejsze niż impreza..
Nie nie powiedziałam im że się zastanowię i idę do męża

Ja to już po nocach widzę swoje zwaponione, stare łożysko, niewydolne eh.. ale liczę ruchy małego, obserwuję go. Zwariować idzie. Żeby tę lekarkę w prosektorium na noc przez pomyłkę zamkneli.
Bądź spokojna :) moja koleżanka miałam też cukrzycę i tylko dieta ja regulowała. W sumie cukry miała podobnych do Twoich i urodziła w terminie zdrowego synka 😊

Moja krzywa 80,200,162. Więc pokaźna.
W dzień daje rade do 120 utrzymać. Chyba że coś odwali czasem mojemu cukrowi i skoczy ponad normy. Ale to rzadko się zdarza.
Tylko ta noc i rano. Przed insulina miałam do 100, teraz z insulina czasem nawet powyżej 100.a przed wczoraj w nocy 152 (spróbowałam patentu, kawałek kajzerki z serem żółtym o 22) 😵 więc ja nie nadążam. Jem to samo, cukier się czasem waha nawet o 20. Zjem coś co wydaje się być prawie zakazane. Cukier 85, Zwariowac można.
A jem co 3 godziny. Nie dałabym rady czesciej. Ale diabetolog mówiła że ok.

No to na czczo miałaś bardzo ładnie. Ja na czczo miałam 94, a reszta ok. Podobno na czczo cukier bardzo trudno uregulować. U mnie na czczo do 30 tyg bylo super i się popsuło. Musiałam dolożyć jeszcze jeden posiłek. Na ostatni to byla właśnie ćwiartka kajzerki i pół plasterka żółtego sera, a obecnie skończyłam na całej kajzerce i dwoch plasterkach sera i co najlepsze bulki mogę jeść tylko z jednej piekarni i ser zólty tylko z jednego sklepu z tej samej firmy i tego samego rodzaju. Przecież, to się idzie pochlastać 🤦‍♀️🤷‍♀️
To najgłupsza choroba. Do tego leżysz wiec, z ruchem gorzej i nie mozesz spalić tego, co zjadasz. Podobno, to co zjada sie w dzień - odkłada się w nocy i potem tak cukier wybija.
Stres też nie pomaga. Ja codziennie rano gdy tylko dowiedziałam się o cukrzycy wstawałam i już znerwicowana mierzyłam cukier i wychodzily mi kwiatki. Po 3 tygodniach powiedzialamo tym lekarzowi i ten kazał mi wyluzować. Pomogło. Teraz już podchodzę na luzie zwłaszcza, ze do tej pory syn ma się ok. W poniedziałek dowiem się więcej eh... czasami mi jeszcze rano zjedzie na 93 lub 94. I w dzień też mi skoczy heh. No nie da się tak kompletnie jałowo jeść. Jesteśmy w ciaży, mamy zachcianki, a tu spróbuj dietę trzymać. Mi kasza jęczmienna bokiem wychodzi. Pytałaś może jak wygląda poród kobiety z cukrzycą? Ja muszę zapytać swojego.

reklama
@KatGde mnie się wydaje, że to wody. Nam w szkole rodzenia mówili, że może tylko po nodze właśnie się tak sączyć. Żeby bez majtek w sukience czt tunice pochodzić i jak choć jedna kropla po nodze będzie ciekła to szpital

Do góry