Mój lekarz mówi, że tak...ale gdzieś ktoś powiedział, że nie, bo cały brzuch musi być taki. I bądź tu mądry człowiekuA jak się tak po jednej stronie napina to jest to skurcz?
reklama
Mój jak jest główka w dół od 20 tc tak nadal jestCzy Wasze Maluchy (około 30, 31tc)też się jeszcze przekręcają? Rano był głową w dół i miał ja po lewej stronie, teraz czułam wypychanie i napięcie chwilowe po prawej stronie brzucha i teraz czuję czkawkę pod żebrami po prawej stronie.
Też tak miałam mówione w szpitalu, że cały brzuch musi się napinać przy skurczu (tzn. cała macica) a w 30-31tc to już będzie duża część brzucha więc jak pół to wydaje mi się że dziecko wypycha główkę lub pupę.Mój lekarz mówi, że tak...ale gdzieś ktoś powiedział, że nie, bo cały brzuch musi być taki. I bądź tu mądry człowieku
U mnie 27+0 (tak tak, świętujemy) i dziecko raz tak raz tak, ale do 30 tyg jeszcze 3 tygodnie więc ma pewnie miejsce.Czy Wasze Maluchy (około 30, 31tc)też się jeszcze przekręcają? Rano był głową w dół i miał ja po lewej stronie, teraz czułam wypychanie i napięcie chwilowe po prawej stronie brzucha i teraz czuję czkawkę pod żebrami po prawej stronie.
Monikacyganiocha
Fanka BB :)
Ja leżałam od 20 tygodnia gdzie szyjka miala 2,5 a 4dni po juz 6mm.Ja mam czekać ponad tydzień i chyba od tego jestem taka znerwicowana. A ty od jakiego momentu leżysz?
Od tygodnia staram się funkcjonować normalnie ale ciężko mi to wychodzi niestety
Mi mówili, że raczej cała macica musi się kurczyć w jednym miejscu to może być dupsko maluchaMój lekarz mówi, że tak...ale gdzieś ktoś powiedział, że nie, bo cały brzuch musi być taki. I bądź tu mądry człowieku
Od 20 tc mogą chyba juz byc skurcze tego calego Braxtona...., to moze to byly te, ja jakos od 24 tc czuję więcej napinań i jakis nowych doznań, i nie mam pojęcia czy są to normalne dolegliwości czy niekoniecznie i ze strachu coraz częsciej siegam po nospeWzięłam tabletki i zasnęłam. Obudziłam się teraz bez bóli więc tabletki pomogły ciekawe jak będzie jutro. Może to były przepowiadające? Nie wiem bo w tamtych ciążach ich nie miałam. U mnie dopiero 24+4 więc nie rodzę. Dzięki dziewczyny za wsparcie
martini6
Kurczę to mnie trochę nastraszylas mi w czwartek gin powiedział, ze się skraca a mam teraz w czwartek znów wizyte i to będzie tydzień czasu a na niej ma mi jeszcze nie zakładać pessara bo to połówkoweJa leżałam od 20 tygodnia gdzie szyjka miala 2,5 a 4dni po juz 6mm.
Od tygodnia staram się funkcjonować normalnie ale ciężko mi to wychodzi niestety
Nasturcja91
Słuchaj nie denerwuj się, jednym się skraca innym wydłuża, mi po tygodniu leżenia się wydłuzyla o 1 cm.
reklama
Ja mam i szew i pessar założone na miękka szyjkę miedzy 15 a 18 tc, ktorej dlugosc na ostatniej wizycie w 23tc wynosila 25 mm, ale mam tez wewnętrzny lejek i dlatego mam zalecenie leżenia -Cześć dziewczyny jest sukces coś w tej nocy spałam od razu mi lepiej powiedzcie mi wy tak naprawdę typowo cały dzień leżycie czy chodzicie po domu idziecie coś zjeść czy cokolwiek?
wstaję do lazienki, wc (dość często), zrobic sobie sniadanie i odgrzac obiad ale jem juz na półleżąco, na badania i do lekarza. Czyli moja aktywnosc jest na pewno troche wieksza niz jakbym lezala plackiem w szpitalu.
Podziel się: