reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ała ale ci lekarze badają tym palcem... Teraz to dostałam skurczy po badaniu. Powiedziała tak lekarka że jest rozwarcie a ostatnio nie było. Szyjki prawie nie ma tak krótka. Mały jest przygaszony coś i dlatego zostaje w szpitalu na badaniach. Powiedziała mi że zobaczymy czy rodzimy dziś czy trzeba wywołać czy samo pójdzie bo coś szybka jestem podobno hehe jak mały się ogarnie to pozwolą mi chociaż na dobę wrócić do domu przed porodem bo w domu zawsze lepiej
Co to znaczy ze mały przygaszony

reklama
Super to będziemy sobie opowiadać jakie mamy wrażenia. Jadę do tego szpitala eh mam uczulenie na szpitale teraz szczególnie kiedy covid wymusza stos papierów do wypełnienia i stanie w kolejce przed IP

Daj znać co u Ciebie jak już będziesz po. Jestem caly czas głodna. Normalnie zjadłabym wszystko.. chyba po porodzie nadrobię z wagą.

Ała ale ci lekarze badają tym palcem... Teraz to dostałam skurczy po badaniu. Powiedziała tak lekarka że jest rozwarcie a ostatnio nie było. Szyjki prawie nie ma tak krótka. Mały jest przygaszony coś i dlatego zostaje w szpitalu na badaniach. Powiedziała mi że zobaczymy czy rodzimy dziś czy trzeba wywołać czy samo pójdzie bo coś szybka jestem podobno hehe jak mały się ogarnie to pozwolą mi chociaż na dobę wrócić do domu przed porodem bo w domu zawsze lepiej

Chciałabym Cię zapytać czy jesteś podekscytowana faktem, ze moze już dziś lub jutro lub za kilka dni spotkasz się z synkiem? 🥰😊

No to ja mam właśnie podobnie. Mogłabym nie przestawać ruszać buźką dziś, a najbardziej słodkie...

Niestety jesteśmy po odstawieniu cukru i na "głodzie" hehe jest coś szczególnego na co masz ochotę? Ja powiem szczerze napisałam lekarzowi, że mam caly czas ochotę na żółty piasek i ciągle czuje jego zapach. Nie śmiał się ale stwierdził, ze to przez monotoną, drakońską dietę cukrzycową, ale podobno cukrzyca pod koniec odpuszcza, bo łozysko już nie jest tak wydajne i dzidzia przejmuje trochę funkcje.

Niestety jesteśmy po odstawieniu cukru i na "głodzie" hehe jest coś szczególnego na co masz ochotę? Ja powiem szczerze napisałam lekarzowi, że mam caly czas ochotę na żółty piasek i ciągle czuje jego zapach. Nie śmiał się ale stwierdził, ze to przez monotoną, drakońską dietę cukrzycową, ale podobno cukrzyca pod koniec odpuszcza, bo łozysko już nie jest tak wydajne i dzidzia przejmuje trochę funkcje.
Wiesz co, nie wiem co bym zjadła. I Brownie ale nie z fasoli tylko czekolady 🤩 i ogólnie słodkie czekoladowe rzeczy. Niedługo podwieczorek to zrobię sobie koktajl z owocami i maślanką to może się trochę zasłodzę 😊 ale już znalazłam jakieś ciasteczka familijne maslane bez cukru i wysłałam foteczkę do męża 😁 tyle, że tam mąka pszenna. Ale to wypije szklankę maslanki albo kefiru i się wyrówna
😊

Cześć dziewczyny kolejna noc nie przespana nie zmrużyłam oka. Po nocy brzuch stwardniały powiedzcie co ja mam robić? W nocy jestem strasznie spięta napinam wszystkie mięśnie i nie mogę zasnąć
Niestety tez nie mam na to sposobu i tez co noc sie morduje, zasypiam dopiero nad ranem😞 moze jakąś melise przed snem powinnysmy pic

reklama
Do góry