Amnesia
Fanka BB :)
O kurcze, ja dopiero się wdrażam co prawda w tą cukrzycę, i wyzytę diabetologa mam na 7go lipca. Ale staram się utrzymywać w ciągu dnia cukier do max 120 po posiłkach. Ale w nocy mam codziennie 93, 94. Rano podobnie albo mi zejdzie do 88. Już się tej wizyty nie mogę doczekać bo ona mnie na pewno bardziej naprowadzi na to wszystko. Powiedz mi tylko czy można pić miete, pokrzywę lub melisę. Bo ja je lubię bardzo ale odstawiłam, bo nie wiem. A nie moge takich informacji znaleźć. Rożnie piszą w necie. Poszukam jeszcze na forach może.
Mnie cieszy każdy dzień, tydzień a miesiąc to w sumie mój pierwszy miesiąc walki, ale już czuję się silniejsza Damy wszystkie tu radę
Jeśli chodzi o skurcze łydek to nie miewam. Ufff. Może za mało magnezu pijesz.
Ja piję tylko wodę i jedną kawę na dzień z ekspresu. Ale chyba można tylko trzeba uważać, zeby nie były sztucznie dosładzane, najlepsze są liściaste. Mi czasami na czczo skacze do 91 ale tez mi się kazał tym nie przejmować. Na kazdą działa coś innego. Mi maslo tak cukier podnosi, ze nie wiem, a mojej znajomej, która teraz jest w 4 miesiacu i cukrzycę ma od poczatku, cukier nie podnosi masło tylko oliwa, a mi oliwa wcale. Tak samo z jabłkiem, ja moge zjesć i cukier po godzinie 88, a ona nie, bo cukier po godzinie 160. Tej choroby nawet lekarze nie rozumieją