reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny dzisiaj jestem z jednej strony przybita, z drugiej nie wiem co mam myśleć. Bo mój mąż namawia mnie żebyśmy na ten weekend jechali do mojej mamy.. bardzo dawno nie byłam u niej, bo pandemia a teraz te twardnienia brzucha...mówi że psychicznie odpocznę bo leżenie w kawalerce widać mnie już czasami dobija...tylko że ten wyjazd to dobra godzina w aucie...i się boję co zrobić...

Tak sobie tutaj piszę, bo dzisiaj chyba pod wpływem tej pogody burzowej mam dola z tego wszystkiego 😔
Gin mi ostatnio mówił, ze bezpiecznie zorganizowana podróż może być swojego rodzaju prewencja porodu przedwczesnego, bo odpoczynek psychinczny tez jest bardzo ważny. Ale mówił to przy szyjce 3 cm, przy 2.6 kategoryczny zakaz podróży.

reklama
Dziewczyny dzisiaj jestem z jednej strony przybita, z drugiej nie wiem co mam myśleć. Bo mój mąż namawia mnie żebyśmy na ten weekend jechali do mojej mamy.. bardzo dawno nie byłam u niej, bo pandemia a teraz te twardnienia brzucha...mówi że psychicznie odpocznę bo leżenie w kawalerce widać mnie już czasami dobija...tylko że ten wyjazd to dobra godzina w aucie...i się boję co zrobić...

Tak sobie tutaj piszę, bo dzisiaj chyba pod wpływem tej pogody burzowej mam dola z tego wszystkiego 😔
Ja też byłam u mamy godzina drogi mąż mi wrzucił pościel i poduszki na tylnie sadzenie i leżałam cala droge. Potem tylko kawałek przejść i znów do wyrka 😊

Gin mi ostatnio mówił, ze bezpiecznie zorganizowana podróż może być swojego rodzaju prewencja porodu przedwczesnego, bo odpoczynek psychinczny tez jest bardzo ważny. Ale mówił to przy szyjce 3 cm, przy 2.6 kategoryczny zakaz podróży.
No ja właśnie podczas ostatniej soboty miałam 3,1 cm długości i zakazał mi cały czas tylko leżeć...

To jak już jesteśmy przy wc, jakieś sposoby na 2. Bo chyba mam stresa a nie chce się zacisnąć. Ktoś mi polecił syrop Dulcosoft.boje się powiedzieć położnym, bo zaraz mi dadzą taki przeczyszczacz że mi się odechce.
Syrop laktulozum
To jak już jesteśmy przy wc, jakieś sposoby na 2. Bo chyba mam stresa a nie chce się zacisnąć. Ktoś mi polecił syrop Dulcosoft.boje się powiedzieć położnym, bo zaraz mi dadzą taki przeczyszczacz że mi się odechce.
Syrop lactulosum pomagał mi na początku później trochę mniej , teraz stosuje czopki glicerynowe bo jeśli o to chodzi jest bardzo trudno przy lezeniu a ja nie chce tak się męczyć. 😊

Do mnie właśnie dzwonił lekarz ze zakładanie szwu w czwRtek za tydzień szczerze mówiąc to liczyłam na wtorek a tak żyje w nerwach co z tym lejkiem

Powiem Wam szczerze, że teraz gdy troszkę pochodzę, to dostaję takiej zadyszki, rąk nie mogę do góry podnieść, mówić przychodzeniu też nie, zaczęłam się kołysać na boki jak kaczka, grawitacja ciągnie mnie do przodu i do tego sapię jak pies. Gdzie ta kobiecość i seksapil w ciąży? Leżę jak mops na kanapie z całym swoim majdanem i tylko się przekręcam z boku na bok. W poprzedniej ciąży, po 38tyg gdy już mogłam normalnie funkcjonować kupiłam sukienkę na wyjście ze szpitala, krótka, z dekoltem I wzięłam ze sobą podkład i parę kosmetyków kolorowych i mówię do męża, że gdy będę wychodzić ze szpitala to się wystroję i będę wyglądać jakbym dawno rodziłam... Jak wyglądała rzeczywistość? Dres, klapki, włosy w kucyk, mleko się lało, więc wkładki przemokły... Na makijaż nie miałam siły.. ale się odstawiłam. Teraz też mam zamiar kupić sukienkę i zabrać kosmetyki. Muszę chociaż wierzyć, że tym razem będzie inaczej 😁

reklama
Do mnie właśnie dzwonił lekarz ze zakładanie szwu w czwRtek za tydzień szczerze mówiąc to liczyłam na wtorek a tak żyje w nerwach co z tym lejkiem

Skoro chce czekać jeszcze tydzień, to może nie widzi aż takiej tragedii. Musisz być silna i dzielna. Nic tak nie wynagrodzi tych wszystkich wyrzeczeń, strachu jak zdrowe dziecko. ☺

Do góry