reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Właśnie koleżanka poleca nam syrop na zaparcia. Może i ja muszę spróbować. A kiedy masz wizytę?
Hmm właśnie zobaczyłam, muszę męża poprosić aby pojechal i mi kupił...bo wcinam te jabłka, śliwki i nic z tego już od dwóch dni :( masakra...
W sobotę o ile wyniki z laboratorium bede miała na czas... Już się boje co się okaże...niby przez 3 dni myślałam pozytywnie, a dzisiaj po nocy złapałam dola...ale modlę się aby było dobrze 😊

reklama
Oo to zaraz mężowi napiszę, bo pojechał po luteinę. I o jakich porach pijesz?
Lekarz kazał mi pić na czczo ale wyczytałam że jest za bardzo agresywny na pusty żołądek i przeczyszcza. Więc po śniadaniu i po obiedzie po dużej łyżce w smaku dobry. Ten syrop nas nie przeczyszcza tylko kupa po nim nie jest twarda i łatwiej się załatwić. Typowo dziewczyny piją to przy pesserze aby twardy kał go nie zsuną...

Hmm właśnie zobaczyłam, muszę męża poprosić aby pojechal i mi kupił...bo wcinam te jabłka, śliwki i nic z tego już od dwóch dni :( masakra...
W sobotę o ile wyniki z laboratorium bede miała na czas... Już się boje co się okaże...niby przez 3 dni myślałam pozytywnie, a dzisiaj po nocy złapałam dola...ale modlę się aby było dobrze 😊

Ja mam wrażenie, że te moje ciąże to specjalnie ktoś tak zaplanował żeby mnie nauczyć cierpliwości i pokory. Szkoda, że nie pomyślał iż tego wszystkiego człowiek uczy się będąc już rodzicem do końca życia. Nie martw się. Może i te nasze szyjki lipne ale czasami jak się uprze to i do porodu nie puści 😉

Dziewczyny nie mogę jak człowiek wziąć prysznica. Mąż musi mi pomagać do tego doszło. Nie daję rady przejść kilku kroków. Nic mnie nie boli ale robi mi się słabo. Jeszcze czuję taki ucisk na przeponę, że nie mogę oddychać. Robię takie wdechy na połowę eh. Zjem pół kanapki i już więcej nie mogę, bo się nie mieści. Jeszcze przez to leżenie moje jelita umierają i gdy usiadłam czułam takie ogromne kłucie pod żebrami aż po boki do samego dołu i okazało się, że tyle gazów na gromadziłam przez cały dzień, że całe jelita miałam napowietrzone. No już myślałam, że na IP pojadę. Jak nie nerwy, to jelita mnie wykończą.
Bierz espumisan w takich wypadkach

Lekarz kazał mi pić na czczo ale wyczytałam że jest za bardzo agresywny na pusty żołądek i przeczyszcza. Więc po śniadaniu i po obiedzie po dużej łyżce w smaku dobry. Ten syrop nas nie przeczyszcza tylko kupa po nim nie jest twarda i łatwiej się załatwić. Typowo dziewczyny piją to przy pesserze aby twardy kał go nie zsuną...

O to dobrze wiedzieć. Jeszcze mam pytanie. Bierzesz może ten macmirror? Jeżeli tak, to też musisz robić raz w tygodniu płukankę Tantum rosa? Żeby oczyścić to wszystko?

reklama
O to dobrze wiedzieć. Jeszcze mam pytanie. Bierzesz może ten macmirror? Jeżeli tak, to też musisz robić raz w tygodniu płukankę Tantum rosa? Żeby oczyścić to wszystko?
Chodzi Ci o jakieś globulki ? Ja nie biorę nic tylko luteine lekarz dziś przyglądał się to co że mnie wyplyneło. Nie mam pojęcia czemu nic mi nie przepisał jak się zapytałam powiedział że ma swoje powody ale żeby nie wnikać. On pracuje w 2 szpitalach w 3 prywatnych przychodniach i do tego jest ostro rozchwyrywany tu w Warszawie. Więc mi nic nie pozostaje jak mu zaufać.

Do góry