Mi robili w szpitalu posiew ale na wyniki nawt nie czekali tylko odrazu pessar.... A jakąś drobna infekcje napewno miałam bo już mój gin mi przepisał na wizycie nystatyne. Więc jak wróciłam że szpit to ja skończyłam... A wyniki posiewu po wypisie przez tel mi podali i też właśnie doktor że szpitala chciał coś przepisać przez tel ale jak powiedziałam że kończę nystatyne to stwierdził że w takim razie wystarczy.I to leżenie na szyjkę tak pomogło w Twoim przypadku? To teraz już tylko trzymać kciuki do terminu i odetchnąć trochę. Dajcie mi trochę tych tygodni... W sumie szybko mi dni minęły ale nadal jestem w zawieszeniu co do wyniku posiewu eh.. wiecie może jak często ten posiew wychodzi kobietom dodatni? Mamy tutaj jakieś dane statystyczne forum?
reklama
Pszczoła2020
Fanka BB :)
Mi znaleźli faunę i floręI to leżenie na szyjkę tak pomogło w Twoim przypadku? To teraz już tylko trzymać kciuki do terminu i odetchnąć trochę. Dajcie mi trochę tych tygodni... W sumie szybko mi dni minęły ale nadal jestem w zawieszeniu co do wyniku posiewu eh.. wiecie może jak często ten posiew wychodzi kobietom dodatni? Mamy tutaj jakieś dane statystyczne forum?
Amnesia
Mi robili w szpitalu posiew ale na wyniki nawt nie czekali tylko odrazu pessar.... A jakąś drobna infekcje napewno miałam bo już mój gin mi przepisał na wizycie nystatyne. Więc jak wróciłam że szpit to ja skończyłam... A wyniki posiewu po wypisie przez tel mi podali i też właśnie doktor że szpitala chciał coś przepisać przez tel ale jak powiedziałam że kończę nystatyne to stwierdził że w takim razie wystarczy.
[/QUOTE
Mi znaleźli faunę i florę
Czyli jest nadzieja i dla mnie, że ten pessar założy mi w poniedziałek. Nawet taka malutka...
Amnesia
Jeszcze chciałabym Was zapytać w jakiej pozycji leżycie najczęściej? Tak całkiem na płasko? Ja mam tą poduszkę ciążową i w pierwszą ciążę przeleżałam na lewym boku i teraz chyba też mi tak najwygodniej tylko nie wiem czy odpowiednio dla szyjki, bo jeżeli chodzi o dziecko, to chyba nawet lepiej na lewym odpoczywać.
Wyszedł mi też gbs dodatni... Czyli będzie jakiś antybiotyk przed porodem... Ale kurcze i tak pewnie bd trzeba powtórzyć bo to odległy czas jeszcze s gdzieś czytałam że powyżej 5 tyg od porodu to trzeba powtórzyć. Ale może to w przypadku ujemnego wyniku... Mi się już raczej nie zmieni skoro jest dodatni
Ja leżałem i na lewym boku i na plecach ale z poduszką pod pupąJeszcze chciałabym Was zapytać w jakiej pozycji leżycie najczęściej? Tak całkiem na płasko? Ja mam tą poduszkę ciążową i w pierwszą ciążę przeleżałam na lewym boku i teraz chyba też mi tak najwygodniej tylko nie wiem czy odpowiednio dla szyjki, bo jeżeli chodzi o dziecko, to chyba nawet lepiej na lewym odpoczywać.
Ja się wiercę po łóżku okropnie.. Raz na lewym raz na prawym... Chwilę dychne na plecach. Ale to króciutko. Teraz mam fazę ze wywalam moja poduchę ciążowa tylko zwykle jaski ... Fakt że najwygodniej mi na lewym boku ale jak za długo leżę to mi cierpnie całe biodroJeszcze chciałabym Was zapytać w jakiej pozycji leżycie najczęściej? Tak całkiem na płasko? Ja mam tą poduszkę ciążową i w pierwszą ciążę przeleżałam na lewym boku i teraz chyba też mi tak najwygodniej tylko nie wiem czy odpowiednio dla szyjki, bo jeżeli chodzi o dziecko, to chyba nawet lepiej na lewym odpoczywać.
Pszczoła2020
W pierwszej ciązy miałam ujemny ale dostałam antybiotyk no wody dobę odpływały. W tej ciąży w szpitalu gbs był dodatni, a w zeszłym tygodniu ujemny. Najprawdopodobniej mimo że najnowsze badanie jest ujemne to dostanę antybiotyk bo w ciązy miałam na trasie dodatni. Bym się nie obraziła jakby dali antybiotyk, zawsze to bezpieczniej.Wyszedł mi też gbs dodatni... Czyli będzie jakiś antybiotyk przed porodem... Ale kurcze i tak pewnie bd trzeba powtórzyć bo to odległy czas jeszcze s gdzieś czytałam że powyżej 5 tyg od porodu to trzeba powtórzyć. Ale może to w przypadku ujemnego wyniku... Mi się już raczej nie zmieni skoro jest dodatni
Gbs jest w przewodzie pokarmowym i pojawia się i znika. Wolałabym żeby się nie namyślił przy porodzie żeby wrócić.
Taki problem to nie problem ☺
No też liczę że dadzą jednak antybiotyk bez względu na późniejszy wynik... lepiej być zabezpieczonym.. Spokojna głowa wtedy,W pierwszej ciązy miałam ujemny ale dostałam antybiotyk no wody dobę odpływały. W tej ciąży w szpitalu gbs był dodatni, a w zeszłym tygodniu ujemny. Najprawdopodobniej mimo że najnowsze badanie jest ujemne to dostanę antybiotyk bo w ciązy miałam na trasie dodatni. Bym się nie obraziła jakby dali antybiotyk, zawsze to bezpieczniej.
Gbs jest w przewodzie pokarmowym i pojawia się i znika. Wolałabym żeby się nie namyślił przy porodzie żeby wrócić.
Taki problem to nie problem ☺
reklama
Amnesia
Taka mata masującą pod całe ciało by się przydała... Gdy się w nocy muszę przekręcić na drugi bok, to szukam ramienia męża i się podrzymuję hehe. Jest już tak wyczulony, że z automatu napina ramię. Mi chyba magnez na te skurcze łydek nie pomaga albo za mało łykam.
Podziel się: