Wydaje mi się że jak się zaczyna brać luteinę na szyjke to dopiero pod sam koniec się odstawia... Chodzi raczej o ciągłość jej brania wtedy są efekty ale nie wiem na 100%. Ja ją biorę od 5 tygodnia a jak ok 15 tyg lekarz już mówił że możemy ją odstawiać [przepisana na plamienie] to okazał się problem z szyjka więc i tak biorę cały czas... Na razie nawet nie ma mowy o odstawieniu...
reklama
Skurcze nie powstaną, ale jeśli miałaś wcześniej mogą wrócić.A słuchajcie moje drogie mam przepissns luteinę w 27tc na 7-10dni później odstawić czy słyszałyście coś ze po tsk krótkim okresie brania i odstawienia mogą powstac skurcze ?
A na co ci przypisał ta luteinę? Na szyjke, krwiaka czy co?
JoannaMiki
Zaciekawiona BB
właśnie na twardnienie brzucha +szyjka skróciła sie do 34-37mm , myśle ze dlatego taki krótki okres stosowania luteinySkurcze nie powstaną, ale jeśli miałaś wcześniej mogą wrócić.
A na co ci przypisał ta luteinę? Na szyjke, krwiaka czy co?
JoannaMiki
Zaciekawiona BB
Kurcze na wizycie byłam lekko przygnębiona skrocona szyjka ze nawet nie dopytalam czemu taki okres a nie inny stosowania ... powiedział tylko ze jeżeli skurcze to luteinę 2x100 przed 7-10dni myśle ze po tygodniu zadzwonię do niego i podpytam, Ew umówię się na wizytę wcześniej niech sprawdzi stan szyjki Np po tych 10dniach Stwierdził ze jeżeli skurcze to weźmy luteinę jeżeli nie to nie Ale u mnie to dochodziło do kilkunastu na dzień twardnien brzucha nie bolesnych aleWydaje mi się że jak się zaczyna brać luteinę na szyjke to dopiero pod sam koniec się odstawia... Chodzi raczej o ciągłość jej brania wtedy są efekty ale nie wiem na 100%. Ja ją biorę od 5 tygodnia a jak ok 15 tyg lekarz już mówił że możemy ją odstawiać [przepisana na plamienie] to okazał się problem z szyjka więc i tak biorę cały czas... Na razie nawet nie ma mowy o odstawieniu...
Ileż można
JoannaMiki
Zaciekawiona BB
27 +4dni a u Ciebie który tydzień i ile szyjka?Chciałabym mieć 34cm szyjkę a w którym tyg jesteś?
Modlcie się za mnie dziś bo od rana jestem w ruchu, teraz znów z mężem musialam wyjść obejrzeć mieszkanie..
Jasne ja trzymam kciuki! Będzie dobrze musi. A nakaz lezakowania masz ?
Pszczoła2020
Fanka BB :)
3,5cm to moja szyjka nie miała w 10tygodniu... bez paniki, szyjka ma prawo się skracać w ciaży (w 3trym wręcz musi) tylko nie może za szybkoKurcze na wizycie byłam lekko przygnębiona skrocona szyjka ze nawet nie dopytalam czemu taki okres a nie inny stosowania ... powiedział tylko ze jeżeli skurcze to luteinę 2x100 przed 7-10dni myśle ze po tygodniu zadzwonię do niego i podpytam, Ew umówię się na wizytę wcześniej niech sprawdzi stan szyjki Np po tych 10dniach Stwierdził ze jeżeli skurcze to weźmy luteinę jeżeli nie to nie Ale u mnie to dochodziło do kilkunastu na dzień twardnien brzucha nie bolesnych ale
Ileż można
Zazdroszczę takiej szyjki u mnie na początku ciąży miała 37 mm a w 25 tyg 22mm łącznie z lejkiem... twardnien brzucha to jak mam dobry dzień mam kilkanaście potrafię mieć i kilkadziesiąt :/ tez biorę luteinę ale ona nie pomaga mi wyciszyć twardnein tylko wzmacnia szyjkę na twardnienia biorę doraźnie nospe no i stałe przyjmuje magnezKurcze na wizycie byłam lekko przygnębiona skrocona szyjka ze nawet nie dopytalam czemu taki okres a nie inny stosowania ... powiedział tylko ze jeżeli skurcze to luteinę 2x100 przed 7-10dni myśle ze po tygodniu zadzwonię do niego i podpytam, Ew umówię się na wizytę wcześniej niech sprawdzi stan szyjki Np po tych 10dniach Stwierdził ze jeżeli skurcze to weźmy luteinę jeżeli nie to nie Ale u mnie to dochodziło do kilkunastu na dzień twardnien brzucha nie bolesnych ale
Ileż można
reklama
Ja z kolei podobnie jak u ciebie twardnienie brzucha od 19 tc. Dostałam No spe i magnez, skurcze nie bolesne, jak zaczęło okresowo bolec to szyjka zaczęła sie skracać 30 tc -28 mm dostałam luteinę 2x200. I sie zatrzymało. Na ostatniej wizycie 34 tc szyjka 22mm ale lekarz stwierdził ze na tym etapie juz sie sama skraca. Luteinę mam odstawić po ukończeniu 37 tc. Tak jak magnez i noSpe. Wizyta w piątek i zobaczymy co teraz powie.Kurcze na wizycie byłam lekko przygnębiona skrocona szyjka ze nawet nie dopytalam czemu taki okres a nie inny stosowania ... powiedział tylko ze jeżeli skurcze to luteinę 2x100 przed 7-10dni myśle ze po tygodniu zadzwonię do niego i podpytam, Ew umówię się na wizytę wcześniej niech sprawdzi stan szyjki Np po tych 10dniach Stwierdził ze jeżeli skurcze to weźmy luteinę jeżeli nie to nie Ale u mnie to dochodziło do kilkunastu na dzień twardnien brzucha nie bolesnych ale
Ileż można
Podziel się: