reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wydaje mi się że jak się zaczyna brać luteinę na szyjke to dopiero pod sam koniec się odstawia... Chodzi raczej o ciągłość jej brania wtedy są efekty ale nie wiem na 100%. Ja ją biorę od 5 tygodnia a jak ok 15 tyg lekarz już mówił że możemy ją odstawiać [przepisana na plamienie] to okazał się problem z szyjka więc i tak biorę cały czas... Na razie nawet nie ma mowy o odstawieniu...

reklama
Tez mi się wydaje ze jeśli chodzi o luteine to odstawia sie ja pod sam koniec. Ja juz z jakieś 9 tygodni i nie ma mowy o odstawieniu ..

A słuchajcie moje drogie mam przepissns luteinę w 27tc na 7-10dni później odstawić czy słyszałyście coś ze po tsk krótkim okresie brania i odstawienia mogą powstac skurcze ?
Skurcze nie powstaną, ale jeśli miałaś wcześniej mogą wrócić.
A na co ci przypisał ta luteinę? Na szyjke, krwiaka czy co?

Chciałabym mieć 34cm szyjkę :) a w którym tyg jesteś?
Modlcie się za mnie dziś bo od rana jestem w ruchu, teraz znów z mężem musialam wyjść obejrzeć mieszkanie..

Wydaje mi się że jak się zaczyna brać luteinę na szyjke to dopiero pod sam koniec się odstawia... Chodzi raczej o ciągłość jej brania wtedy są efekty ale nie wiem na 100%. Ja ją biorę od 5 tygodnia a jak ok 15 tyg lekarz już mówił że możemy ją odstawiać [przepisana na plamienie] to okazał się problem z szyjka więc i tak biorę cały czas... Na razie nawet nie ma mowy o odstawieniu...
Kurcze na wizycie byłam lekko przygnębiona skrocona szyjka ze nawet nie dopytalam czemu taki okres a nie inny stosowania ... powiedział tylko ze jeżeli skurcze to luteinę 2x100 przed 7-10dni myśle ze po tygodniu zadzwonię do niego i podpytam, Ew umówię się na wizytę wcześniej niech sprawdzi stan szyjki Np po tych 10dniach🤔 Stwierdził ze jeżeli skurcze to weźmy luteinę jeżeli nie to nie Ale u mnie to dochodziło do kilkunastu na dzień twardnien brzucha nie bolesnych ale
Ileż można

Chciałabym mieć 34cm szyjkę :) a w którym tyg jesteś?
Modlcie się za mnie dziś bo od rana jestem w ruchu, teraz znów z mężem musialam wyjść obejrzeć mieszkanie..
27 +4dni a u Ciebie który tydzień i ile szyjka?
Jasne ja trzymam kciuki! Będzie dobrze musi. A nakaz lezakowania masz ?

Kurcze na wizycie byłam lekko przygnębiona skrocona szyjka ze nawet nie dopytalam czemu taki okres a nie inny stosowania ... powiedział tylko ze jeżeli skurcze to luteinę 2x100 przed 7-10dni myśle ze po tygodniu zadzwonię do niego i podpytam, Ew umówię się na wizytę wcześniej niech sprawdzi stan szyjki Np po tych 10dniach🤔 Stwierdził ze jeżeli skurcze to weźmy luteinę jeżeli nie to nie Ale u mnie to dochodziło do kilkunastu na dzień twardnien brzucha nie bolesnych ale
Ileż można
3,5cm to moja szyjka nie miała w 10tygodniu... bez paniki, szyjka ma prawo się skracać w ciaży (w 3trym wręcz musi) tylko nie może za szybko

Ileż można
Zazdroszczę takiej szyjki :D u mnie na początku ciąży miała 37 mm a w 25 tyg 22mm łącznie z lejkiem... twardnien brzucha to jak mam dobry dzień mam kilkanaście :p potrafię mieć i kilkadziesiąt :/ tez biorę luteinę ale ona nie pomaga mi wyciszyć twardnein tylko wzmacnia szyjkę :) na twardnienia biorę doraźnie nospe no i stałe przyjmuje magnez :)

reklama
Ileż można
Ja z kolei podobnie jak u ciebie twardnienie brzucha od 19 tc. Dostałam No spe i magnez, skurcze nie bolesne, jak zaczęło okresowo bolec to szyjka zaczęła sie skracać 30 tc -28 mm dostałam luteinę 2x200. I sie zatrzymało. Na ostatniej wizycie 34 tc szyjka 22mm ale lekarz stwierdził ze na tym etapie juz sie sama skraca. Luteinę mam odstawić po ukończeniu 37 tc. Tak jak magnez i noSpe. Wizyta w piątek i zobaczymy co teraz powie.

Do góry