reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Boli mnie cos w pochwie albo tu gdzieś u dołu nie wiem co to :/ nie mogę rozróżnić czy to pochwa czy to cewka bardziej :/nasila sie jak wstaje, wizyt nie ma :/ a ja mam zmartwienie
Też mam czasem coś takiego, nie wiem co to. Zauważyłam że mocniej kiedy mam pęcherz pełny. A teraz właściwie cały czas msm uczucie pełnego pęcherza...

Za to mnie od wczoraj straszy ból brzucha jak na miesiączke. Czytam internety i generalnie nie znalazłam żadnego info. Przejmować się tym...?

reklama
Też mam czasem coś takiego, nie wiem co to. Zauważyłam że mocniej kiedy mam pęcherz pełny. A teraz właściwie cały czas msm uczucie pełnego pęcherza...

Za to mnie od wczoraj straszy ból brzucha jak na miesiączke. Czytam internety i generalnie nie znalazłam żadnego info. Przejmować się tym...?
Mnie tak boli ale od czasu do czasu głównie przed tym jak brzuch ma mi twardniec. dr. Powiedział ze jak szyjka stoi w miejscu to sie tym nie przejmować. Ciezko powiedzieć bez usg. Pasowało by sie skonsultować z dr. Bo za pierwszym razem to właśnie to był objaw skracajacej sie szyjki.

Mnie tak boli ale od czasu do czasu głównie przed tym jak brzuch ma mi twardniec. dr. Powiedział ze jak szyjka stoi w miejscu to sie tym nie przejmować. Ciezko powiedzieć bez usg. Pasowało by sie skonsultować z dr. Bo za pierwszym razem to właśnie to był objaw skracajacej sie szyjki.
Ehh no nie sprawdzę teraz... a nawet jak sprawdzę to nic nie zrobią bo kończę 33tydzień. Nawet jak mi szyjka zniknie to póki skurczów nie ma albo wody nie odejdą to mogę leżeć dalej. Kobietki z rozwarciem chodzą po mieście 😉

Dziewczynki a ja urodziłam .
17 marca - odeszły mi wody - a miałam mieć akurat wizytę u lekarza i ustalać CC🤦🏻‍♀️
38 + 3 dni.
Pola maluszek - 2580 gram .
Jesteśmy w domu i się poznajemy [emoji173]️
Ooo pięknie, gratulacje :) Jak będziesz miała chwilę, to daj znać jakie wrażenia ze szpitala /porodu, bo rozumiem, że nie miałaś odwiedzin itp. Ściskam mocno :)

reklama
Ja też miewam czasami takie bole jak na miesiączkę ale są raczej chwilowe i często poprzedzają napięcie się brzucha albo jak dziecko się mocno wypina, wtedy to aż do samej szyjki mam taki rozpiera jacy ból... Przechodzi, po kilku głębszych oddechach albo zmianie pozycji... Jak się dłużej utrzymuje to można nospe wziąć. Ja się też boję że zwiastuja coś złego, póki co lekarz mówi że szyjka stoi a dolegliwości się nasilają, ciekawe jak długo wytrzymamy... Jest mi już ciężko chodzić bo większość czasu leżę i zanim się podniosę muszę się powoli pionizować bo inaczej czuje ze mi wszyysko napiera...

Do góry