reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

O masakra co to się w służbie zdrowia porabia, żeby samemu się prosić o receptę 😲
Dziewczynki jesteście mega dzielne, ja sobie nawet nie wyobrażam być w waszej skórze ❤️

U mnie dziś 29+0 😍 Czyli zaczął się 30 tydzień. Jeszcze trochę i będziemy we trójkę. Po 35 tygodniu odetchnę, a w między czasie zrobię cały arsenał ośmiornic 😜
IMG_20200306_162110.jpg
No dobra, teraz zabieram się za kocyk dla małego. Byle tylko nie myśleć o bólu tyłka (od 2dni wykańczały mnie hemoroidy, bo a jakże, czemu by nie 😜).

Spokojnego weekendu wszystkim życzę 😉

reklama
O losie, hemoroidy... mam problem z wypróżnianiem się poza domem. Szpital to "pozadomem". Od kiedy wróciłam do domu to już 3 razy atakowałam toaletę, zatwardzenie oczywiście fest, boję się przeć z szyjką, no patowa sytuacja. Hemoroidy mnie zabiją przy tym zatwardzeniu ale właśnie najgorsze to co w mojej głowie- co jak parciem pogorszę szyjkę... Niech boli ale nie pogorszy szyjki, ja nie chcę wracać do szpitala bo to błędne koło...

A tak z innej beczki to dużo macie ubranek dla maluszków? JA sporo dostałam i trochę mam po córce bo przejrzałam i jest sporo ubranek w kolorze białym i beżowym :) także nie musze dużo kupować. Ale okaże się czy wystarczy jak malutki się urodzi :) ale reszta wyprawki to czarna magia dla mnie .nie mogę się zabrać za nią a w mojej sytuacji poród może być każdego dnia. A ja nie mam nic dla siebie do szpitala ! Słabo mi jak o tym myślę,bo wiem ze trzeba kupić tylko nie mogę się zdecydować bo tu taniej tam drożej a ja tego nie widzę wizualnie tylko przez internet. Nawet nie wiem jaki wymiar kołderki kupić i pościeli??

Ja z wyprawki mam póki co pieluszki wielorazowe i kilka ubranek z drugiej ręki. Reszta rzeczy kwiecień dopiero 😜 Także mój brzdąc musi poczekać, bo inaczej będzie spał na podłodze 😂😂😂

A tak z innej beczki to dużo macie ubranek dla maluszków? JA sporo dostałam i trochę mam po córce bo przejrzałam i jest sporo ubranek w kolorze białym i beżowym :) także nie musze dużo kupować. Ale okaże się czy wystarczy jak malutki się urodzi :) ale reszta wyprawki to czarna magia dla mnie .nie mogę się zabrać za nią a w mojej sytuacji poród może być każdego dnia. A ja nie mam nic dla siebie do szpitala ! Słabo mi jak o tym myślę,bo wiem ze trzeba kupić tylko nie mogę się zdecydować bo tu taniej tam drożej a ja tego nie widzę wizualnie tylko przez internet. Nawet nie wiem jaki wymiar kołderki kupić i pościeli??
Ja gotowa. 3 tugodnie leżenia to tylko zamawiałam paczki i nawet czas szybciej leciał
Kołderki nie kupuj, niepraktyczna, dwulatkowi się przyda.. kocyki i więcej kocyków😍
Jeśli mogę ci poradzić to ja robiłam:
-wyprawkę apteczną w aptece gemini
-Wyprawkę dzidziusiową na allegro hubiworld
-koszule do porodu i karmienia na słodki sen(dolce sono z allegro)
- kilka rzeczy na hubiworld mi się nie podobało to kupowałam u innych sprzedawców: smoczki, pojemniki na pokarm
Teraz buszuję na vinted w poszukiwaniu ciuszków(taki mój internetowy ciucholand) ale zamawiam już tylko dla zabicia czasu bo 50-62 mam tony
Mąż tylko paczki odbierał 😂
Czeka cię super zajęcie:)

W kontekście zamkniętych dla odwiedzających szpitali muszę porządnie się wziąć za pakowanie walizki do szpitala. Myślałam że mi torba wystarczy ale jeśli męża nie wpuszczą żeby doniósł drugą turę pieluszek to muszę wziąć więcej niż planowałam...

@Magdalenka16 ja sporo rzeczy miałam po synku: ubranka neutralne, pieluszki flanelowe, tetrowe, wypełnienia pościeli, kocyki itd. Ubranka dostałam też po siostrzenicy także nic nie kupowałam z ubrań. Jako że spodziewałam się drobnicy i przedwczesnego porodu to mialam sporo ubranek 50-56 i teraz z nich korzystam. Jedyne co to musiałam Pieluszki 0 kupić bo 1 za duże były i środki czystości, butelki, smoczki, poszewki na pościel itd.
Wszystko na allegro dla małej i siebie kupowałam. Sporo u sprzedawcy hubiworld.
Posiel to mam 60x120 bo i takiego wymiaru łóżeczko jest.

PS. Jakby ktoś potrzebował to mam na sprzedaż 3 op pieluszek Pampers Pro care rozm 0 (114 szt) Mała do 3kg je nosiła mimo że są niby do 2,5kg

Od czasu ciąży chodziła za mną babka cytrynową a że wzgl na cukrzycę nie mogłam sobie upiec. Dziś ziscilam swoją zachciankę i w domu pachnie ciastem 🍋 🍋🍋 😂

Super sa podkłady chłonne ( higieniczne) takie matki jednorazowe, wiele razy uratowaly materac w łóżeczku. Dla mnie rewelacja. Nawet na przewijak super sprawa rokladasz, Jak sie cos wydarzy zwijasz i wyrzucasz. A mi został tylko krem na odparzenia kupic. Ale to juz bajka bo mam jakis w zapasie. Ubranka do 3-go miesiąca mam. Potem sie zobaczy. Jeszcze pakowanie zostało choć cos juz w walizce leży. Jakoś mam wrazenie ze o czyms zapomniałam jakoś mało tych przygotowan mi sie wydaje.

Ja z kolei na łóżko wolałam podkład wielorazowy, który moge wyprać a na przewijak kładę na pokrowiec podkład jednorazowy. Fajnie sprawdzają się też wielorazowe wkladki laktacyjne no i laktator elektryczny często ratuje moje piersi.

reklama
Do góry