reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

I do tego jeszcze poziom glukozy na czczo to 60. A normy są od 70 do 90. A mój glukometr pokazywał wtedy 79. W moczu wyszły mi ciała ketony we jeden plus. A w domu jak badam nic mi nigdy nie wyszło.

reklama
I do tego jeszcze poziom glukozy na czczo to 60. A normy są od 70 do 90. A mój glukometr pokazywał wtedy 79. W moczu wyszły mi ciała ketony we jeden plus. A w domu jak badam nic mi nigdy nie wyszło.
Glukometr ma zawsze granice błędu a po drugie inny poziom glukozy będzie z krwii obwodowej a inny z palca z naczynek.
Na %parametry krwii zerka się gdy są znaczne odchylenia a u Ciebie są znikome, wręcz jak dla mnie żadne normy to wyłącznie statystyka i nawet zupełnie zdrowy człowiek ma od nich odchylenia. Limfocyty mogą być tyci podwyższone przy przeziębieniu i to normalne. Bardziej zwraca się uwagę na hemoglobinę i płytki krwii.

Glukometr ma zawsze granice błędu a po drugie inny poziom glukozy będzie z krwii obwodowej a inny z palca z naczynek.
Na %parametry krwii zerka się gdy są znaczne odchylenia a u Ciebie są znikome, wręcz jak dla mnie żadne normy to wyłącznie statystyka i nawet zupełnie zdrowy człowiek ma od nich odchylenia. Limfocyty mogą być tyci podwyższone przy przeziębieniu i to normalne. Bardziej zwraca się uwagę na hemoglobinę i płytki krwii.
Płytki krwi są ok. A hct i hab lekko poniżej normy ale niewiele. I tak mi podskoczy od poprzednich wyników. Boje się o te leukocyty bo mam pessar i to sprzyja infekcjom i boję się że może tam jest infekcja a ja jej nieświadomie nie leczę. Mocz mam ok. Żadnych swiadow i pieczeń nie odczuwam. Może pani kuje za bardzo.

@Magdalenka16 mysle że za bardzo panikujesz. Byłaś podziębiona to ma tyci a wręcz znikome odbicie w wynikach, gdyby infekcja dotyczyłaby ukl moczowego to miałabyś problem z moczem. Na spokojnie idź do lekarza.
Jakbym tak wszystko analizowała, chybabym nerwowo nie wytrzymała. Wrzuć na luz trochę, bo do końca ciąży wymęczysz się psychicznie.
Pójdziesz do lekarza i dowiesz się, że wszystko ok a jak się niepokoisz to skocz do rodzinnego 😊

@Magdalenka16 mysle że za bardzo panikujesz. Byłaś podziębiona to ma tyci a wręcz znikome odbicie w wynikach, gdyby infekcja dotyczyłaby ukl moczowego to miałabyś problem z moczem. Na spokojnie idź do lekarza.
Jakbym tak wszystko analizowała, chybabym nerwowo nie wytrzymała. Wrzuć na luz trochę, bo do końca ciąży wymęczysz się psychicznie.
Pójdziesz do lekarza i dowiesz się, że wszystko ok a jak się niepokoisz to skocz do rodzinnego 😊
Masz rację, ale trochę już przeszłam i boję się kolejnych nieprawidłowości. Lekarza mam za tydzień w czwartek. Nie wiem czy jest sens powtarzac jeszcze raz badania krwi w przyszłym tygodniu jeszcze przed wizytą u ginekologa.

Obchod byl, powiedzieli ze wezwa do mnie neurologa z ta noga. Ogolnie jestem bardzo dzis zdenerwowana tym wszystkim. Wiem ze to dziecku pewnie szkodzi, ale nie moge sie opanowac :( dalej nie mak czucia w kawalku uda

KiniakB to Ty jesteś w szpitalu?

Tak jestem w szpitalu juz tydzien przyjechalam z szyjka 23 mm po 6 dniach lezenia niby 30mm, luteina, magnez i nospa jakos od poczatku lezenia tu. Wczoraj doszlo do tego ze nagle nie czuje troche uda :(! Dziewczyny z sali sie ze mnie wysmiewaja, ze chyba chce tu lezec, wysmialy sie z mojej nogi, a mi jest strasznie przykro :(( (

Tak jestem w szpitalu juz tydzien przyjechalam z szyjka 23 mm po 6 dniach lezenia niby 30mm, luteina, magnez i nospa jakos od poczatku lezenia tu. Wczoraj doszlo do tego ze nagle nie czuje troche uda :(! Dziewczyny z sali sie ze mnie wysmiewaja, ze chyba chce tu lezec, wysmialy sie z mojej nogi, a mi jest strasznie przykro :(( (
Nie zwracaj na nie uwagi. Widać że nie mają poważnych problemów. Ja jestem w tej ciazy przewrazliwiona bardzo. Ale są ku temu powody nie każda kobieta w w 20 tc ma zagrożenie przedwczesnym porodem.

reklama
Czyli przeziębienie nie powinno zawyzac ak bardzo wyników tych leukocytow ?
Przeziębienie mogło zawyżyć ale nie są to wielkie zmiany 😊
Wg mnie nie ma sensu powtarzać badań.

@KiniakB miej daleko w poważaniu co mówią sąsiadki z sali. Niech się cieszą, że nie mają poważnych problemów. Krzyżyk na drogę i niech żyją spokojnie.

Do góry