reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

I do tego jeszcze poziom glukozy na czczo to 60. A normy są od 70 do 90. A mój glukometr pokazywał wtedy 79. W moczu wyszły mi ciała ketony we jeden plus. A w domu jak badam nic mi nigdy nie wyszło.

reklama
I do tego jeszcze poziom glukozy na czczo to 60. A normy są od 70 do 90. A mój glukometr pokazywał wtedy 79. W moczu wyszły mi ciała ketony we jeden plus. A w domu jak badam nic mi nigdy nie wyszło.
Glukometr ma zawsze granice błędu a po drugie inny poziom glukozy będzie z krwii obwodowej a inny z palca z naczynek.
Na %parametry krwii zerka się gdy są znaczne odchylenia a u Ciebie są znikome, wręcz jak dla mnie żadne normy to wyłącznie statystyka i nawet zupełnie zdrowy człowiek ma od nich odchylenia. Limfocyty mogą być tyci podwyższone przy przeziębieniu i to normalne. Bardziej zwraca się uwagę na hemoglobinę i płytki krwii.

Glukometr ma zawsze granice błędu a po drugie inny poziom glukozy będzie z krwii obwodowej a inny z palca z naczynek.
Na %parametry krwii zerka się gdy są znaczne odchylenia a u Ciebie są znikome, wręcz jak dla mnie żadne normy to wyłącznie statystyka i nawet zupełnie zdrowy człowiek ma od nich odchylenia. Limfocyty mogą być tyci podwyższone przy przeziębieniu i to normalne. Bardziej zwraca się uwagę na hemoglobinę i płytki krwii.
Płytki krwi są ok. A hct i hab lekko poniżej normy ale niewiele. I tak mi podskoczy od poprzednich wyników. Boje się o te leukocyty bo mam pessar i to sprzyja infekcjom i boję się że może tam jest infekcja a ja jej nieświadomie nie leczę. Mocz mam ok. Żadnych swiadow i pieczeń nie odczuwam. Może pani kuje za bardzo.

@Magdalenka16 mysle że za bardzo panikujesz. Byłaś podziębiona to ma tyci a wręcz znikome odbicie w wynikach, gdyby infekcja dotyczyłaby ukl moczowego to miałabyś problem z moczem. Na spokojnie idź do lekarza.
Jakbym tak wszystko analizowała, chybabym nerwowo nie wytrzymała. Wrzuć na luz trochę, bo do końca ciąży wymęczysz się psychicznie.
Pójdziesz do lekarza i dowiesz się, że wszystko ok a jak się niepokoisz to skocz do rodzinnego 😊

@Magdalenka16 mysle że za bardzo panikujesz. Byłaś podziębiona to ma tyci a wręcz znikome odbicie w wynikach, gdyby infekcja dotyczyłaby ukl moczowego to miałabyś problem z moczem. Na spokojnie idź do lekarza.
Jakbym tak wszystko analizowała, chybabym nerwowo nie wytrzymała. Wrzuć na luz trochę, bo do końca ciąży wymęczysz się psychicznie.
Pójdziesz do lekarza i dowiesz się, że wszystko ok a jak się niepokoisz to skocz do rodzinnego 😊
Masz rację, ale trochę już przeszłam i boję się kolejnych nieprawidłowości. Lekarza mam za tydzień w czwartek. Nie wiem czy jest sens powtarzac jeszcze raz badania krwi w przyszłym tygodniu jeszcze przed wizytą u ginekologa.

Obchod byl, powiedzieli ze wezwa do mnie neurologa z ta noga. Ogolnie jestem bardzo dzis zdenerwowana tym wszystkim. Wiem ze to dziecku pewnie szkodzi, ale nie moge sie opanowac :( dalej nie mak czucia w kawalku uda

KiniakB to Ty jesteś w szpitalu?

Tak jestem w szpitalu juz tydzien przyjechalam z szyjka 23 mm po 6 dniach lezenia niby 30mm, luteina, magnez i nospa jakos od poczatku lezenia tu. Wczoraj doszlo do tego ze nagle nie czuje troche uda :(! Dziewczyny z sali sie ze mnie wysmiewaja, ze chyba chce tu lezec, wysmialy sie z mojej nogi, a mi jest strasznie przykro :(( (

Tak jestem w szpitalu juz tydzien przyjechalam z szyjka 23 mm po 6 dniach lezenia niby 30mm, luteina, magnez i nospa jakos od poczatku lezenia tu. Wczoraj doszlo do tego ze nagle nie czuje troche uda :(! Dziewczyny z sali sie ze mnie wysmiewaja, ze chyba chce tu lezec, wysmialy sie z mojej nogi, a mi jest strasznie przykro :(( (
Nie zwracaj na nie uwagi. Widać że nie mają poważnych problemów. Ja jestem w tej ciazy przewrazliwiona bardzo. Ale są ku temu powody nie każda kobieta w w 20 tc ma zagrożenie przedwczesnym porodem.

reklama
Czyli przeziębienie nie powinno zawyzac ak bardzo wyników tych leukocytow ?
Przeziębienie mogło zawyżyć ale nie są to wielkie zmiany 😊
Wg mnie nie ma sensu powtarzać badań.

@KiniakB miej daleko w poważaniu co mówią sąsiadki z sali. Niech się cieszą, że nie mają poważnych problemów. Krzyżyk na drogę i niech żyją spokojnie.

Do góry