reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Przeziębienie mogło zawyżyć ale nie są to wielkie zmiany [emoji4]
Wg mnie nie ma sensu powtarzać badań.

@KiniakB miej daleko w poważaniu co mówią sąsiadki z sali. Niech się cieszą, że nie mają poważnych problemów. Krzyżyk na drogę i niech żyją spokojnie.

Dodatkowo dla kobiet w ciąży norma leukocytów to 16 , więc jest w porządku . Jak dla mnie tez badania są w normie , ale musi je przeanalizować lekarz . Popatrz sobie na normy dla kobiet w ciąży i zobaczysz , że jest w porządku . Bez paniki [emoji6][emoji6][emoji6][emoji3][emoji3][emoji3]

reklama
Kobietki z cukrzycą jakie macie wyniki po hemoglobinie glikowanej? Ja zrobiłam to badanie na własną rękę i wynik mam 4.9 %poniżej normy. Co to może oznaczać? Widziałam normy są od 5%. Robiłam to badanie bo wyczytałam ostatnio ze moje wyniki krzywej cukrowej są bardzo wysokie i świadczą o typowej cukrzycy . Po 1 godz miałam 222 a po 2 godz 203 na czczo 85. Lekarz ginekolog i diabetolog nic nie mówili. A przypadkiem natknęłam się na to ze to jednak cukrzyca była przed ciążą. Dzinne bo zawsze na czczo miałam dobre a robiłam często. Oczywiście naczytalam sie straszny rzeczy,ze w Internecie trymestrze grozi to poronieniem a jeśli nie dojdzie do poronienia to dziecko urodzilo sie z wadami ! Wizyta za tydzień to się dowiem czegoś więcej. Ale odchodzę od zmysłów! Próbuje się uspokoić zery szyjce nie zaszkodzić ale się nie da za bardzo. Juz mam powoli wszystkiego dość.

Kobietki z cukrzycą jakie macie wyniki po hemoglobinie glikowanej? Ja zrobiłam to badanie na własną rękę i wynik mam 4.9 %poniżej normy. Co to może oznaczać? Widziałam normy są od 5%. Robiłam to badanie bo wyczytałam ostatnio ze moje wyniki krzywej cukrowej są bardzo wysokie i świadczą o typowej cukrzycy . Po 1 godz miałam 222 a po 2 godz 203 na czczo 85. Lekarz ginekolog i diabetolog nic nie mówili. A przypadkiem natknęłam się na to ze to jednak cukrzyca była przed ciążą. Dzinne bo zawsze na czczo miałam dobre a robiłam często. Oczywiście naczytalam sie straszny rzeczy,ze w Internecie trymestrze grozi to poronieniem a jeśli nie dojdzie do poronienia to dziecko urodzilo sie z wadami ! Wizyta za tydzień to się dowiem czegoś więcej. Ale odchodzę od zmysłów! Próbuje się uspokoić zery szyjce nie zaszkodzić ale się nie da za bardzo. Juz mam powoli wszystkiego dość.
Jesli nie ma anemi to nic nie oznacza, tzn traktuje się to jako dobry wynik w normie i jeśli zahaczal o mies sprzed ciąży to znaczy że to typowa cukrzyca ciążowa a przed ciąża nie było cukrzycy. W ciąży taki wynik wykazuje ze cukrzyca ciążowa jest dobrze prowadzona. Jeśli jest anemia to wynik może być zafalszowany 😋 U mnie zawsze na poziomie 4,5 (nie mam anemi w ciąży i hemoglobinę z morfologii cały czas wysoko w normie) dopiero teraz w styczniu na końcówce ciąży podskoczył mi wynik do 4,8

Jesli nie ma anemi to nic nie oznacza, tzn traktuje się to jako dobry wynik w normie i jeśli zahaczal o mies sprzed ciąży to znaczy że to typowa cukrzyca ciążowa a przed ciąża nie było cukrzycy. W ciąży taki wynik wykazuje ze cukrzyca ciążowa jest dobrze prowadzona. Jeśli jest anemia to wynik może być zafalszowany 😋 U mnie zawsze na poziomie 4,5 (nie mam anemi w ciąży i hemoglobinę z morfologii cały czas wysoko w normie) dopiero teraz w styczniu na końcówce ciąży podskoczył mi wynik do 4,8
Ja lekką anemię mam wg laboratoryjnyh norm.ale wg norm dla kobiet w ciąży juz nie. Hemoglobina jest za ostatnie 3 miesiące czyli już byłam w ciąży. Dalej nie wiem czy cutrzyma była przed ciążą czy nie.

Nie było na bank, bo jakby była to miałabyś ja ponad normę. A anemia musiałaby być mega wielka by zafałszować wynik.

Nie było na bank, bo jakby była to miałabyś ja ponad normę. A anemia musiałaby być mega wielka by zafałszować wynik.
To dlaczego wyniki krzywej są takie wysokie? Czy ta 'wredna małpa ' zostanie ze mna po ciazy . Wiem że to pytanie do lekarza. Ale wydaje mi się ze czasami to forum jest bardziej pomocne niż niejeden lekarz :) dzięki za wsparcie.

Nie jest jest powiedziane, że zostanie. Przyplątała się to jest. Mi diabetolog powiedział, że moja to ewidentna ciążowa i po ciąży śladu nie będzie. Nie mam czarnych wizji i tego się trzymam.

reklama
Czop mi zaczął odchodzic...ale kremowo biały. Jak odejdzie czop to nie oznacza porodu co? Bo przy synku miałam skurcze w domu przez 2 dni i zaczął mi odchodzić ale taki śluz z krwią miałam i po tych 2 dniach urodziłam. A dzisiaj mam dopiero 34t3d

Do góry